Вести:

недеља, 30. јун 2019.

Срби на Косову и Метохији сигурни само кад су обманути

недеља, 30. јун 2019. | Уреднички колегијум 0

Више про-албанских медија са КиМ је пренело као вест један од навода такозване "косовске полиције" о привођењу Албанца дан уочи Видовдана.

#Косово #Метохија #КМновине #Србија #Догађај #Напад #Претња #Срби #Шиптари #Албанци
Јањево




 
Наиме, ова служба привела је једног косовског Албанца а из наслова вести одмах се види и разлог: "Приведен због претњи Српкињи у Јањеву".

У наставку текста се и даље инсистира на томе: "Kосовска полиција привела је Албанца осумњиченог да је претио Српкињи из Јањева, наводи се у двадесетчетворочасовном извештају Kосовске полиције.
Kако се још наводи у саопштењу, Српкиња из Јањева, у среду, непосредно пре поноћи, пријавила је да јој је више непознатих особа претило".

Наравно, више није вест да Албанци прете Српкињи! Тачније, овде је вест то да је ухапшен неко ко је претио, тиме се у ствари механизовано ствара представа безбедности Срба на Косову  и Метохији.

Ко прети биће ухапшен, порука је овог артикла.

Али, шта се дешава са онима који прете а не бивају ухапшени? Да ли сте у последње две или три године чули такву вест? Нисте и нећете јер угрожавање Срба који су без заштите чак и у медијима на српском језику (не 'српским' медијима, таквих на КиМ нема) постала је политичка некоректна вест.

Забрана Србима да посете своје светиње, од те исте такозване "косовске полиције", попут онога од пре неки дан када у Петричу код Клине када није дозвољено обележавање сеоске славе на рушевинама храма посвећеног Светог Тројици, неће привући пажњу новинара. Реално приказивање страдања и очајног положаја Срба, који се нарочито погоршао после Бриселског споразума, у медијима на српском - не може да буде вест! Осим ако нападач није ухапшен како би се промовисала служба "косовске полиције" која пружа безбедност јужно од Ибра.

Да то јесте тако као што пишемо, поуздано ће нам рећи и та чињеница да Српкињу у Јањеву ни један новинар није посетио да пита и види шта се десило? Како је прећено, чиме? И то око поноћи... То нећемо сазнати!

Са друге стране, иако "јој је више непознатих особа претило", како пише у том извештају, ухапшена је само једна и онда ће сви додати да је "осумњичени косовски Албанац, у тренутку привођења, био под утицајем алкохола".

Тиме се додатно ублажава претња, односно напад и "потврђује нам се" да се ради о екцесу "пијаног човека".

Такви "екцеси" Србе су коштали погрома, полупаних и обаљених споменика, порушених цркава, попаљених домова... али пре свега - вишедеценијског прогањања Срба! Подударност са прошлим временима, када се на патњу и исељавање Срба ћутало и када су се на свим позицијама затварале очи, у ствари је више аларм него потврда сигурности Срба.

Јер, било би добро да медији одговоре, зашто су свакодневно претрпани вестима о изјавама политичара а да ми не знамо да у Јањеву још увек има Срба? То не знају чак ни Срби који на Косову и Метохији живе!

Чак и они који су о Јањеву ретко писали, чинили су то тако да ни једном једином речју не помињу Србе овог места⇗!

Да ли смо то требали да сазнамо баш тако што су они угрожени, или не дај Боже кроз неку још гору несрећу? Нисмо, наравно, али баш то се десило...



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине