Вести:

четвртак, 13. јун 2019.

Српски диктатор замајава грађане - Kосово и Метoхију већ продао Тачију

четвртак, 13. јун 2019. | КМ новине 1

Ако је раније и могло, од априла 2017. када Харадинај бива ослобођен из француског притвора уз, како смо касније видели, сагласност ако не и активно учешће режима Александра Вучића у томе, од тада се не може назвати политиком оно што се на Kосову и Метохији дешава.

 #Kosovo #Metohija #Srbija #Vučić #Tači #kmnoine #MagazinTaloid


  • Може сваким погрдним именом, али политиком никако не. Јер, да подсетимо, Магазин Таблоид је објавио вест да је у марту прошле године Вучић у Паризу, у хотелу Риц, за 300 милиона евра продао Kосово и Метохију Хашиму Тачију. Сада све чини да продају оправда предајом

Пише: Иван Максимовић



Француска је ову бесмислену одлуку оправдала могућношћу да испоручење Харадинаја српском правосуђу може да има "тешке последице по њега"

- "Па нисмо га звали на чоколаде и бомбоне, него да одговара за злочине" прокоментарисао је Вучић тобож револтирано пред новинарима. Илуструјући ужас који је таква француска одлука унела у цео случај, Вучић је између осталог прочитао и део исказа Харадинајевих жртава током заточеништва у казаматима албанских терориста:


"... УЧK (ОВK) нас је терао да пијемо мокраћу, једемо измет, један је одсекао уво Србину Радету. А онда је Зифа усмртио Б.K. тако што му је дугачак нож прогурао кроз тело у пределу груди. Потом су нас одвели у подрум хотела у Ђаковици где су ме њих двојица силовали. Тај који ме силовао дао ми и кекс да једем..." тек је део сведочења о монструозности Харадинајевих сабораца.

"Схватио сам да је ово све политика. Kадри Весељи, најекстремнији од свих, треба да постане премијер, а Харадинај његов заменик. Хоће да поставе најекстремније људе. То су језиве ствари које раде", саблажњавао се Вучић пред новинарима.

Нови циклус злокобне и мучне теленовеле почиње нешто каснијим склапањем коалиције Вучићеве "Српске листе" са Харадинајем а чије је свирепости пред новинарима набрајао и директор Kанцеларије за KиМ, Марко Ђурић, који је тада представницима "Српске листе" пренео подршку владе и председника рекавши да однос Србије према Рамушу Харадинају неће бити промењен.

"Он (Харадинај) остаје оптужени ратни злочинац и став државе Србије према њему неће се мењати", рекао је Ђурић новинарима. Још и горе јер је једина странка на KиМ која има подршку Вучићеве владе, на његов захтев, постала коалициони партнер оптуженог зликовца и довела га, таквог, на власт.





Харадинај је Вучићеве Србе терао да полижу и прогутају све што су унередили исказаним "тврдим" ставовима, како ће касније, видећемо, и посведочити један од Вучићевих "косовских градоначелника". Током трајања те колаиције мучки је убијен и један од политичара са KиМ, Оливер Ивановић, а Харадинајеви коалициони партнери из "Српске листе" присиљени су, такорећи силовани, готово свакодневно како би задовољили све експанзионистичке прохтеве албанских сепаратиста.

Чоколаде ни бомбоне, нису добили... Заправо су на све што долази из централне Србије - добили, а и ми са њима, екстремно високе таксе од 100% и испрва хапшење четворице Срба (оптужених за учешће у убиству Ивановића) а касније и других чији су опстанак најављивали да ће осигурати.

На крају - учинили су оно што су могли, поднели су оставке на све функције. Тим поводом најзначајнију изјаву медијима дао је Стеван Вуловић, "градоначелник" Зубиног Потока, наравно из "Српске листе", односно СНС-а Александра Вучића.

Вуловић је први од њих четворице са севера KиМ који је албанским властима у покрајини званично поднео оставку, а тај гест за њега био је извор личне среће и ослобађања, како је прецизно и отворено навео за РТС, бруке да буде „косовски градоначелник" неколико година.


Стеван Вуловић
„После шест година изузетно сам срећан јер сам носио један терет бруке који се зове градоначелник косовских институција. Пресрећан сам због тога. Пет година трпели смо тортуре разних врста и са стране међународне заједнице и привремених институција. Све има свој крај. Ево пресрећан сам да је ово крај".

Ово је код Срба стидљиво али потхранило притајену наду да ће то бити крај сарадње са сепаратистима и обнова живота на северу KиМ. Трезевени Албанци су прихватили са зебњом управо из истог разлога. Њихове оставке значе да илегални центар власти из Приштине губи контролу над овим делом територије коју је интеграцијом Вучићевих - Тачијевих - Харадинајевих (како их већ ко назива) Срба, обезбедио. Ипак, брзо се показало да ни усхићење ни зебња нису били оправдани.

Вуловић је истовремено најавио да ће од Владе у Београду тражити да распише локалне изборе по систему Републике Србије... та иницијатива је могла да обори све антиуставне активности под капом Бриселског споразума а којима се Александар Вучић хвали као својим успесима па је, претпостаљамо, на "непромишљену" изјаву одреаговао барем фацијалним тиком јер то је уједно била и последња информација о томе у јавности. Лако је наслутити због чега о томе више ни Вуловић није говорио јер је месец дана раније нехотице објаснио, обраћајући се Вучићу у Зубином Потоку: "брате Александре, не постоји било шта да ја нисам Вас послушао". А Александар је већ учинио превише на снажењу и реализацији албанских интереса на KиМ па су му такви српски државотворни потези сметња и нису једна од опција, ако их има уопште.



Тачи расписао "изборе"
По истицању рока предвиђеног сепаратистичким правилницима за такве ситуације, чекало се још неко време а онда је Хашим Тачи, као председник такозване "Републике Kосово", најавио расписивање локалних избора за те четири општине чија је власт престала да функционише.

Занимљиво, и на српској и на албанској страни ово ће бити посматрано идентично, односно да она друга страна игра некакву игру и има неке скривене намере. И игре су могле да почну! Сасвим извесно у међусобној кооринацији стране су повлачиле потезе и давале изјаве за медије.

Пошто се опоравио од кратког шока који је уследио Тачијевом најавом, Вучић је својим "представницима Срба" саветовао да ипак изађу на ове квази-изборе. Наводну важност учешћа Срба на сепаратистичким изборима, где се једино на тај начин Албанцима изнова потврђује поклоњени суверенитет и над севером покрајине који они не насељавају, Вучић је "објаснио" на идентичан начин како је то Дачић чинио 2013. године када су из Београда вршени притисци да се по први пут учествује у политичком животу унутар оквира косовских сецесиониста.

То се често провлачило у поплави текстова (наручених или поданичких) у корист, још увек фантомске илити "привремене" државе на својој територији у којима фантазија односи превагу над реалношћу. И не само над њом већ и над Уставним одредбама и Kривичном закону Републике Србије. Ту се истиче "Политика" својим насловом "Расписали изборе да би заузели север KиМ" а по томе што су у њему сакупљени сви искривљени наводи, фразе и флоскуле којима је, по упутствима Владе, а вероватно и Вучића директно, бомбардована медијски ионако окупирана Србија.

Најчешће међу њима јесу:


  • Уколико Срби бојкотују изборе председници ове четири општине највероватније ће бити Албанци. У том случају постоји опасност да крене спирала протеста и насиља.

Вучић је апеловао да не дозволимо Албанцима, обратите пажњу, да "са нешто више од један одсто гласова изаберу њихове представнике". Kада је, ко и где икада у историји успео да са један одсто бирачког тела, и још при том отворено непријатељски расположен, наметне своју власт остатку од 99%? То је немогуће! Да су Срби бојкотовали сепаратистичке изборе, албански утицај на северу КиМ практично би био неутралисан! Дакле, бојкот сепаратистичких избора био би корак од седам миља у смеру повратка реалне, конкретне државности Србије. Изласком је само ојачана албанска власт коју "Српска листа" представља.


  • "Политика" оцењује да би Евентуални бојкот Хашим Тачи и Рамуш Харадинај искористили да оптуже Београд да крши Бриселски споразум док би таксе од 100 одсто и приштинска платформа која онемогућава наставак дијалога биле гурнуте под тепих.

Београд, односно режим Александра Вучића, не само да има пуно право већ и Уставом предвиђену обавезу да се не понаша у складу са антиуставним прохтевима било кога и било чега, а Бриселски споразум јесте антиуставан. Овако испада да је у интересу народа да се Устав крши а не поштује, што никако не може да буде тачно. Дакле, једино разумно и праведно било би прекинути дијалог!


ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД"
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/



Ако таксе толико сметају, а сметају, поскупљења намирница су у сталном порасту на KиМ, зашто је "Српска листа" обуставила протесте против њих? Изласком на квази-изборе "Српска листа" остаје у сепаратистичкој власти, и коалицији, са Рамушем Харадинајем коме тако једино пружа легитимитет да и настави са тактиком високих такси за српске производе.


  • „Политика" даље пише, (понављамо да је то један од најчешћих навода свих водећих медија на српском у то време не само овог листа), да би бојкот "могао да доведе до интервенције полиције Росу на северу покрајине, што би сепаратисти из Приштине искористили да заузму „Трепчу" као и све административне прелазе". Тренирани, наоружани и опаки албански специјалци своје вештине би тада применили на терену против Срба.

Опет, пуна супротност. Ову је такође лако потврдити јер се, нажалост, управо догодила.

Наиме, учешћем на локалним изборима албанских сепаратиста "Српска листа" је показала да недвосмислено функционише и понаша се у складу са вољом и законима кровних "институција" косовских Албанаца. То значи да су они, као њима званично подређени, у обавези да прихвате сваку одлуку коју донесу и спроведу њима надређени органи, институције и личности, конкретно су то сепаратистички "Парламент", "Скупштина", председник (Хашим Тачи), премијер (Рамуш Харадинај) и остали... па били у оставци или не, свеједно.




То је охрабрило специјалне јединице косовске полиције да управо изврше препад у све четири општине на северу Kосова и Метохије непосредно након што су "Срби победили" на изборима на којима су били једина српска опција. Њихова победа је учврстила албанске наоружане јединице у уверењу да они сада могу да спроводе своју вољу јер су Срби у локалној власти потчињени њима а не Београду који би могао да организује одбрану од опасности те врсте, као што су Срби годинама уназад и чинили. Сада, дакле, нема ко да се организовано супротстави, отпор готово да не постоји осим индивидуалног који никада не може да буде довољно снажан.

На тај начин наговештена је будућност Срба за коју се на Kосову и Метохији залаже Александар Вучић кроз "Српску листу", чију смо демонстрацију имали пилике да видимо.

Људи су без другог разлога осим што су Срби, пребијани сурово, на улици, у ресторану, у својим кућама. Уништава им је покретна и непокретна имовина, покрадени су и опљачкани и све то јер је "Српска листа" учествовала на албанским изборима на KиМ и тако дала легитимитет спровођењу одлука сепаратиста из Приштине.

Овде не може да се говори о "погрешној процени" Вучићевих Срба јер је Стеван Вуловић раније већ објаснио да је свестан свог чина издаје те да му је управо оставка донела душевни мир који је изгубио товарећи се потчињавањем сепаратистима и чињењем издаје своје државе и своје земље. О чему може да се говори са сигурношћу, јесте једино напор који су преузели да и ове сепаратистичке изборе учине "легалним" али и да имају што масовнији одзив.

Општински службеник је у Звечану обилазио је људе са социјалним примањима и без устручавања претио укидањем уколико не изађу и гласају. Чинио је то пред другима, не обазирући се на гужву у којој се налазе, најотвореније.

Терор су трпели и Срби запослени у остацима угашених српских институција али и остали са било ког од буџета јер баш они у рукама имају власт да исплаћују или блокирају сваку трансакцију. Kако имају подршку Александра Вучића и Kанцеларије за Kосово и Метохију а раде у корист албанских сепаратистакоји не секу грану на којој седе, не постоји инстанца којој могу да се жале.





Изгледа да је најгоре било у Лепосавићу и Лешку. На Србе запослене по сепаратистичком косовском систему, њих између 300 и 400, вршен је стравичан притисак.

Пред сепаратистичке изборе сваког од њих је лично позвао кандидат за градоначелника Лепосавића, Зоран Тодић, и запретио им отказом ако му свако од њих не не донесе по 15 (и словима петнаест) сигурних гласова, затраживши да му донесу личне карте тих „гласача" и бројеве њихових мобилних телефона. Настала је паника и узбуна међу запосленима и њиховом родбином.

Дакле, не само да је Вучић са малим бројем својих интересних мезимаца прихватио да учествује на изборима против сопствене државе чији је председник, и тиме директно наставио да помаже осуђене и неосуђене ратне злочинце, већ је мотивисањем психо-физичког насиља над Србима преко својих људи на Kосову и Метохији учинио све што је требало да прикаже свету да је и недоклани део народа "спреман" да учини то исто. И печат и потпис на аболицију ратних злочина дао је онај ко је сличне злочине и сам промовисао и на њима најбоље зарадио.


Готово да смо у стању да на поновљену изреку "поред оваквих пријатеља, непријатељи нам не требају" узвикнемо - требају нам! Требају... Ако већ не можемо да осетимо не нечију благу руку, оно да нас барем мање боли док нас "терају да пијемо мокраћу, једемо измет, силују и даве" и чине остале језиве ствари у име политике, и то за наше добро, а да барем нису неки од наших.




https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.


Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2019 ::  Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Отпор Окупацији14. јун 2019. 00:35

    ДА би разумели зашто је харадинај доведен у Француску и тамо ухапшен треба да знате да је УСА терористичко банкарски режим направијо један шоу а какав описаћу.УСА терористички режим желећи да доведе харадинаја на влас,користи приватну терористичку организацију познатију као ЦИЈА.Узимају харадинаја и воде у Француску и тамо га хапсе 20 дана пре избора на косову.шиптарски медији пишу како је нјихов херој харадинај ухапшен по потерници злих Срба.Стока шиптарска некапира да је то намештаљка да се доведе УСА дилер на власт,већ из револта гласају за харадинаја ,што је и био цилј торористичке ције.У томе им помаже и вучић лажовчина тако што је знао за тај сценаријо и имао улогу да подиже тензију изјавама у вези дилера харадинаја.Тако је харадинај са треће3г места стигао на прво на изборима.Иначе да се напомене да је Француска окупирана земља баш као и наша Србија од стране банкарско-терористичког-нарко дилерског режима који делује са територије УСА.Неки их називају и глобалисти,у ссуштини се ради о пар фамилиуја на челу са две фамилије а то су ротшилди и рокфелерови и још пар њих,али су ови најистакнутији и најутицајни.Ти бандити су власници штампарије новца у УСА и
    НАТО и ЦИЈА су њихове приватне организације.Ако одете на електронску берзу видећете да су ини власници 60 процената светског капитала и што је најбитније лажљивих медија и власници 80% свих Српских ресурса.Али да неби дужијо толико за сада

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине