Вести:

петак, 7. јун 2019.

Ексклузивно: Како је текла операција шиптарских полицајаца - Срби цинкарили Србе

петак, 7. јун 2019. | КМ новине 0

Од ухапшених припадника такозване "косовске полиције" на северу КиМ, највећи је број оних које је Александар Вучић натерао да се интегришу у шиптарску службу.

#Kosovo #Metohija #Srbija #KPS #Hapšenje #ROSU



  • У ком су они данас положају и како ће такви штити Србе, на шта се власт из Београда стално позива, видећемо из тока њиховог хапшења који екслузивно описује сарадник КМ Новина, чији ће идентитет остати заштићен.

- Шта хоћете! - викао је Аца „Србин”. - На северу Косова и Метохије су српски полицајци, српске судије. Нема Албанаца!


Случај Марка Ђурића га је брзо демантовао. Док су директора српске Владе вуцарали шиптарски полицајци, Срби полицајци су немо посматрали и ни оком нису трепнули. То се догодило пре неколико дана и њима самима – хапшени су у својим кућама, пред породицом и никога није било да им помогне. Овога пута хапшење је било због криминала.

Кад је Србима било најтеже, они ("косовски полицајци'') су због своје похлепе трговцима наплаћивали дебели рекет и зарађивали милионске износе. Поуздани извори говоре да су гранични полицајци дневно инкасирали између 5 (пет) и 10 (десет) хиљада евра.

Нису ни слутили да их нечије будно око посматра више од годину дана. Биле су то њихове колеге, полицајци Срби који су са њима заједно радили. Све су педантно бележили, снимали. Били су то шиптарски инсајдери.

Када је сакупљено довољно доказа, сви осумњичени полицајци нашли се се код истражитеља тзв "косовског суда" за организовани криминал и појединачно су, уз кафу, давали изјаве. Предочени су им докази, снимци, фотографије.

Уследила је затим изјава председника Србије да Шиптари спремају хапшење српских КПС полицајаца и да ће то ослабити заштиту српске заједнице.

Иако се знало време хапшења, Вучић је Српску листу позвао у Београд, у Скупштину Србије, да му аплаудирају на његов поразан говор о Косову и Метохији.

Хапшење командира пограничне полиције Радета Радосављевића и његовог заменика Лакија (надимак) Јовановића изведено је на мало траљав начин тако што је шиптарска полиција упала у кућу Јовановића у Лепосавићу на први спрат где је живео његов брат. Док је његов брат доказивао да он није полицајац, брат Лаки је чуо шта се дешава и са другог спрата кроз прозор је побегао и телефоном обавестио командира Радета да бежи из Лешка јер ће и њега да ухапсе.

Када је полиција стигла у Лешак, командир Радосављевић је већ био изашао из стана. У стану се затекла његова сестра Весна, директор обданишта у Лешку. Док су тројица полицајаца претраживала стан, Весна је упитала полицајца на вратима како се зове. Он је рекао своје име, а она му је узвратила – Па теби је Раде највише давао паре. Ко ће тебе да ухапси?

Не знам – одговорио је Радетов надређени. – Питај Рамба, Божу Чиплака и Николића, граничне полицајце. Они су заштићени сведоци.

Брутално су поступили и приликом хапшења Благоја Лазовића. Његовом оцу су ставили пиштољ у уста питајући га – јеси ли ти Блашко? Блашка су ухватили на спавању.

Од доласка УНМИК-а, Раде Радосављевић је био командир полицијске станице у Лепосавићу. Смењен је када је утврђено да је рекетирао власнике шлепера, али се на суду извукао и постављен је за командира граничне полиције.

Радосављевић је једини Србин са Косова који није примљен у српску полицију након што је Коштуница повукао своје полицајце из косовског система. Како кажу српски полицајци, умео је да цинкари за Шиптаре.

Тако данас изгледају српски, Вучићеви полицајци.
Кога они штите и чије интересе?
Ђаво кад-тад дође по своје.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине