Вести:

уторак, 11. јун 2019.

Ондашњи функционери, 1999. године Косово и Метохију напустили пре војске и полиције

уторак, 11. јун 2019. | КМ новине 3

Однос државе према људима који су остали да живе на Косову и Метохији, није битније промењен од краја бомбардовања 1999. године па све до данас.

3Kosovo #Metohija #Bekstvo #Jun1999 #Vojska #Jugoslavija #Izbeglice


Већину киднапованих и мучених Срба 1999. године, Албанци су затекли на радним местима. Страдали су ноћни чувари у фабрикама, радници на површинским коповима, здравствених установа, поште и остали.

Повлачење војске и полиције започето је одмах након потписивања Кумановског споразума.

Јаднике које су припадници УЋК затекли на радним местима није имао ко да обавести о догађајима који следе, јер су руководиоци кофере спаковали пре снага безбеднсти.

- Остала је само црква, монаси и свештеници.
Дотадашњи председници општина, начелници округа, полицијски руководиоци, директори фабрика, судије, лекари, итд. сви су оставили голоруки народ.

- Србе су отимали и одводили их са радних места.

У многим фабрикама на Косову и Метохији до потписивања Кумановског споразума било је полиције и војске.

Када су након потписивања Кумановског споразума снаге безбедности добиле обавештење да се повуку са територије Косова и Метохије, људи који су се у том тренутку налазили на радним местима остали су сами и незаштићени.

Убрзо након тога дошли су наоружани припадници терористичке "Ослободилачке војске Косова УЋК". Огромна већина оних који су пали у њихове руке никада више нису угледали светлост дана. Данас, двадесет година после, многима нису пронађени чак ни посмртни остаци.

- Народни функционери са Косова и Метохије отишли пре војске и полиције.

Након што су киднаповани и мучени Срби о којима сведоче они који су мучење преживели, овим људима се губи сваки траг.

Мало је срећника који су након батина које су добијали у штабовима униформисаних Албанаца, изашли из њихових канџи под претњом да се иселе са Косова и Метохије.

На жалост, држава и они који су до тада представљали народну власт са Косова и Метохије су побегли пре војске и полиције, а вратили су се само онда када им је исплаћен новац за који су продали станове добијене од државе.

Нико од њих није позван на одговорност зато што нису народ припремили на оно што ће уследити након повлачења снага безбедности и зато што нису остали са својим народом.

- Медији нису имали информације о свим догађајима на Косову и Метохији, након повлачење снага безбедности.

О киднапованима, убијенима, пребијенима једва да се чуло у медијима, јер су телефонске везе биле у прекиду.

- О многим Србима који су претрпели терор, држава и данас не зна ништа.

Нико није обилазио породице убијених, несталих и повређених Срба и нико никада није обишао Србе који су на било који начин претрпели терор. То није учинила ниједна власт до данас.

Однос државе према Србима који и данас преживљавају терор није се променио, само се уредно ажурирају спискови.

- Данас разбојници свакодневно кидишу на српску имовину. Осуде нема!

Мондо: Горан Сивачки
Физички напади на људе дешавају се ретко, али су насртаји на имовину Срба све чешћи. Готово недељно из српских штала разбојници односе крупну стоку и све што им падне под руку. За крађу углавном бирају сиромашна сеоска домаћинства у српским селима јужније од Ибра, па су оштећени Срби приморани да распродају имања и иселе се са Косова и Метохије.

И данас изостају оштре реакције власти. "Српска листа" се не оглашава поводом све учесталијих крађа српске имовине.

- Сви дођу одглуме велике Србе, стекну политичку популарност и натоваре још већи самар народу.

Многи гласно-говорници политичких опција након јаких националистичких порука у косовским медијима и још јачим косовским платама, власт из Београда по неписаном правилу ухлеби у Влади Србије. Више се људи не сећају функционера "Српске листе", Бранимира Стојановића, Ненада Рикала, Владете Костића, итд.

Након двадесет година свемогућег терора, косовским Србима је јасно да су препуштени себи самима и да изостаје помоћ косовских и српски власти, те да такво понашање институција подстиче разбојнике да и даље насрћу на српску имовину.

- Неки од утицајних Срба тога времена, са Косова и Метохије су ископали и однели посмртне остатке својих родитеља, који су умрли пре 1999. године.

Вељко Одаловић, један од истакнутијих Црногораца са Косова и Метохије, данас је председник Комисије  за нестала лица у Влади Републике Србије, а након што је побегао са Косова и Метохије, вратио се да ексхумира посмртне остатке својих преминулих родитеља, што представља врхунац лицемерја.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вампир из Милошевићевог ормана - Вељко Одаловић, неосуђени преступник, заштићен државном функцијом - КМ Новине

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић, необразовани властохлепац, човек који је искористио све српске несреће током деведесетих година, како би се обогатио и постао моћан фактор у свачијој власти.


Породица Јоргованке Табаковић, гувернера Народне Банке Србије, сву своју имовину на Косову и Метохији распродала је Албанцима.

Списак ових људи је подугачак.

- Ондашњи функционери данас су пензионери и живе у Србији.

Тадашњи руководиоци институција на Косову и Метохији данас су пензионери и своје пензионерске дане троше у Србији, а на Косову и Метохији долазе само да продају преосталу имовину коју су им сачували они остављени Срби, који су успели да свој живот организују упркос терору који су преживели и данас преживљавају.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Косово и Метохија    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

3 коментара:

  1. Иако је списак дугачак, било би добро да буде на јавнон стубу срама објављен.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Не само да би било добро, већ обавеза целог друштва да ту срамоту обелодани. Из места где су побегли руководиоци (од месних до покрајинских), побегли су и становници тих места а у местима где су остали руководиоци (Штрпце, Косовска Митровица, Ђураковац) остали су и Срби. Тамо где је пола руководства остало а пола отишло- пола је Срба остало а пола отишло. Не заборавимо, руководиоци локалних самоуправа је била дужност да остану и учине све да заштите народ, помогну им да остану и опстану на својим огњиштима. ЗАТО, И САМО ЗАТО СУ БИЛИ ПЛАЋЕНИ.

      Избриши
  2. Хвала Богу да се неко сетио да пише о најважнијој ствари када су у питању Косово и Метохија, бежанија косметских функционера, њиховог дебелог ухлебљења у Србији и Срби на постокупацином Космету који им јсваки дан крвав и чемеран.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине