Вести:

субота, 15. јун 2019.

НП ''Отаџбина'': Полицијом коју је интегрисао, Вучић брани уставни поредак тзв ''републике Косово''

субота, 15. јун 2019. | КМ новине 0

Заједничка акција Косовске полицијске службе са севера Косова и Метохије и пореских инспекција сепаратистичких институција из Приштине, довела је до затварања апотека на северу јужне српске покрајине.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Vučić #Izdaja #Srbi #Otadžbina




Разлог је тај што апотеке нису регистроване по законима самопроглашене републике Косово него по законима Републике Србије.

Затварањем апотека угрожава се снабдевање грађана лековима нарочито стога што лекова нема ни у болници ни у домовима здравља на северу Косова и Метохије. Зато су грађани и болесни, принуђени да у овим апотекама купују лекове. Регистровање апотека по законима самопроглашене републике Косово ствара грађанима још већи проблем пошто се позитивне и негативне листе лекова разликују у односу на Београд и Приштину.



Оно што чуди јесте деловање Косовске полицијске службе на северу Косова и Метохије. У ових седам година од како је Александар Вучић интегрисао српску полицију у Косовску полицијску службу Приштине она је позната по својој неактивности јер за све то време нису разрешили ни један случај насиља над Србима па чак ни пет убистава. Председник Србије се до јуче такорећи хвалио да Срби у овој полицији имају своју заштиту али из приложеног се види да она не брани Србе него чува уставни поредак самопроглашене републике Косово.

Оно што је још чудније јесте да Косовска полицијска служба добија плату и из Приштине и из Београда. Испада да грађани Републике Србије финансирају Косовску полицијску службу да би српске привредне субјекте интегрисала у порески систем самопроглашене републике Косово.

Пре месец дана у сличној акцији КПС са севера Косова и Метохије са пореском инспекцијом из Приштине позатварала је све кладионице на северу Косова и Метохије јер ни оне нису регистроване у складу са законима самопроглашене републике Косово. Колико год кладионице биле непопуларне оне запошљавају више од 200 људи којима је то једини извор прихода. Ово је значајно када је већ пуних седам година Александар Вучић забранио запошљавање у јавним службама, нове фабрике не гради, па је свако радно место драгоцено.

Занимљиво је да на овакву присилну интеграцију апотека, кладионица, угоститељских објеката, трговачких радњи нема никакве реакције тзв. Српске листе. Не чује се више ни „Ацо Србине“. Ћутање „Српске листе“ је разумљиво јер она учествује у власти самопроглашене републике Косово па је стога дужна да те законе и спроводи. Нема реакције ни тзв. шиптарских градоначелника јер су и они бирани по истим законима на које су положили заклетву па мора да их поштују.



И на овом примеру види се колико је био оправдан позив Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ за бојкотовањем сепаратистичких избора било локалних било парламентарних. Ово из разлога, јер здрава логика каже да се не могу имати шиптарски избори а српски закони.

Овако нажалост изгледа национална и државна политика председника Србије Александра Вучића.


И не само то. Задњих пар година Срби са Косова и Метохије масовно напуштају јужну српску покрајину. Примера ради, српско село Гојбуља скоро цело се преселило у Норвешку а село Пасјане у Луксембург. На констатацију новинара председнику Србије да се Срби селе са КиМ Александар Вучић је ноншалантно одговорио, па шта има везе, селе се и Срби из Србије.

Очито је да одлазак Срба са Косова и Метохије одговара Александру Вучићу. Што је Срба мање безболније ће овај властодржац да се одрекне јужне српске покрајине. Из тог разлога у седам година своје владавине он никада није ни поменуо а камо ли отворио питање интерно расељених Срба.

Једно је сигурно, Србија као држава у својој историји а богами и у будућности није имала нити ће имати већег издајника од Александра Вучића.




Косовска Митровица
14.06.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине