Вести:

понедељак, 27. мај 2019.

УНМИК: ЦЕФТА уговор који смо потписали, нас не обавезује

понедељак, 27. мај 2019. | КМ новине 1

УНМИК о томе зашто се прогласио ненадлежним за евентуалну арбитражу са сепаратистима  са КиМ а по уговору који је потписао као надлежан.

#Kosovo #Metohija #Srbija #UNMIK #CEFTA #Takse #Pristina
УНМИК није надлежан за своју област



Споразум ЦЕФТА који је Унмик потписао у име шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије "не подразумева одговорност Уједињених нација за његово спровођење, нити ствара било какву законску, финансијску или било коју другу обавезу за Уједињене нације. У складу са тим, Унмик је искључен из ангажовања у било ком поступку арбитраже".

Ово је одговор који је Унмика послао на питање због чега је заузео став да се, у случају да Београд одлучи да арбитражом решава спор са Приштином због такси на српску робу, прогласи ненадлежним, преносе "Новости".

Арбитража је једна од мера које предвиђа ЦЕФТА у случају непоштовања постигнутих договора, али Влада Србије одлучила је да не искористи ту опцију. Српске власти зато ће применити друге мере, за које је председник Александар Вучић, после састанка са представницима Срба са КиМ, најавио да ће "бити оштре".

Примена тих мера, према Вучићевој најави, почеће тек после састанка са делегацијом шиптарских сепаратсита у Паризу 1. јула, и то ако одобре Меркелова и Макрон.

Више о томе и позадини читаве фарсе,  можете прочитати овде:

Одговор на таксе Приштине ''снажне, врло оштре мере, ограниченог карактера'' - лаж за домаћу јавност - КМ Новине





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман27. мај 2019. 22:38

    А шта ћемо са чињеницом да се територија КиМ налази под управом међународне заједнице https://getosrbija.box.com/s/jgqas7ak8e3r8itfcqbj2iej0nvg6d3b у склопу мисије УНМИК која извршава задатке предвиђене Резолуцијом 1244 https://getosrbija.box.com/s/fafip5v7b7j2fww8v6s07489p6rjql9u , и да УНМИК и КФОР имају и задатак да поред безбедности људи на Космету, очувају и државност Србије на КиМ а која је потврђена том Резолуцијом, а не да спроводи независност територије која се налази под њиховом управом за рачун национале мањине косовских Албанаца!!????

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине