Вести:

среда, 15. мај 2019.

Албанци под капуљачама снимали школу ''Краљ Милутин'' у Грачаници

среда, 15. мај 2019. | КМ новине 0

Јуче, у вечерњим сатима, по речима директора Грађевинско-саобраћајне школе у Грачаници Дејана Петковића, непознати мушкарци албанске националности примећени су како обилазе школу и снимају.

Школа у Грачаници



Петковић се одмах обратио косовској полицији која је одмах реаговала и привела непозната лица.

“Цела ситуација уопште није безазлена. Не знамо које су намере. Момци су се понашали сумњиво и били под капуљачама. Пришао сам им и питао их шта ту раде, а они су одмах побегли својим колима. Према информацијама које смо добили, захваљујући брзој реакцији полиције, они су одмах приведени”, каже Петковић за РТВ Грачаница.


Дејан Петковић
Петковић најављује да ће бити предузети кораци, како би се осигурала безбедност свих ученика. У плану је састанак директора све три школе које раде у објекту ОШ “Краљ Милутин” на коме ће се размотрити начин на који ће бити ангажовани чувари, начин како ће се проверавати улазак непознатих лица у двориште школе, као и могућа забрана паркирања аутомобила у дворишту школе.

По његовим речима, професори, особље и ученици ове школе видно су узнемирени због овог догађаја.

Ово је само један од низа примера угрожавања Срба у овом крају а пораст оваквих напада приметан је од потписивања Бриселског споразума и повлачења српскх институција са Косова и Метохије у режији актуелне Владе Србије.


ПРОЧИТАЈ ЈОШ:

Возач шиптарске фирме избацио двоје српске деце са КиМ из аутобуса у Београду - КМ Новине

Возач шиптарске фирме избацио двоје српске деце из аутобуса #Kosovo #Metohija #Adio #Turs #autobus #Šiptari #Vozači Рамон Тачи, возач ''Адио турса'', превозника који саобраћа на релацији Београд - Драгаш избацио је из аутобуса девојчицу Милицу Петковић и дечака Димитрија Ракочевића који су из Београда синоћ кренули за Грачаницу.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине