Вести:

четвртак, 23. мај 2019.

Гласајте да ученици у мајицама ''Косово је Србија'' победе!

четвртак, 23. мај 2019. | КМ новине 1

Сваке године у мају мају месецу ученици завршне године средњих школа и гимназија са поносом показују своје фотографије и креативне таблое у излозима градских продавница и локала.

#KosovoJeSrbija #Majice #Maturanti #Elektrotehnička #Škola #Mihajlo #Pupin #NoviSad #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine



Традиција матурских таблоа, дужа је од једног века, а задржала се широм Војводине и многим другим деловима Србије. Пажњу домаће јавности ове године привукао је табло са матурантима електротехничке школе „Михајло Пупин“ из Новог Сада. Сви они за ту прилику, на себи су имали мајице са натписом "Косово је Србија".

Од ове године Колор медиа и портал НС хроника у сарадњи са ОПЕНС-ом (Нови Сад – Омладинска престоница Европе) организују „Избор за најлепши матурски табло Новог Сада“.

Фотографије свих таблоа новосадских средњих школа и гимназија као и Kарловачке гимназије са њиховим локацијама у граду, биће објављене у Фејсбук групи „Избор за најлепши матурски табло Новог Сада“ (КЛИК)⇗. Гласаће стручни жири састављен од фотографа, графичких дизајнера и представника медија као и сами корисници друштвене мреже Фејсбук што је управо прилика за свакога од нас да покаже да уме да цени срчаност ових младића!

- Да се подсетимо у каквом окружењу и под каквим притиском се овог тренутка налази српски народ, од кога се захтева да прихвати низ стравичних злочина над собом у циљу отимања Косова и Метохије и да на то пристане, док Албанци свакодневно понављају оптужбе за "српски геноцид" и граде Музеје у сврху ширења те антисрпске пропаганде:

  • Недавно је национална телевизија, РТС, замаглила мајицу младића са истоветним знаком и натписом "Нема предаје - Косово је Србија"!
  • Неколико дана након тога, директор основне школе "Никола Тесла" у Раковици Станислав Стевуљевић,  наложио је петорици ученика да скину мајице јер се на њима налазио натпис "Догодине у Призрену", фотографија Гаврила Принципа, и његови стихови "наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу". Напомињемо да велики број школа у Србији носи назив управо "Гаврило принцип" а да натписи никога нису могли да увреде али је ипак захтевано да се пресвуку!
  • Нешто мало после тога медијима се без икакве цензуре и проблема ширила фотографија новинарке БИРН-а, Софије Тодоровић, која позира са качкетом албанске лажне творевине "Косово"! Она је на тај начин показала подршку пекару Албанцу у Борчи чији су радници и брат позирали са симболом "Велике Албаније" и то делили друштвеним мрежама. Мештани су се побунили против, иначе бахатих албанских пекара, али су медији и НАТО, односно ЕУ лобисти, стали у њихову одбрану показујући да немају ништа против отимања Косова и Метохије али имају када се неко супротстави великоалбанском национализму! (Ни једног тренутка нико од "заштитара" Албанаца није позвао на одговорност већ су сви од реда правдали тај гест осуђујући редом српску јавност)

И све то је само део пропаганде за отимање КиМ. У таквој атмосфери матуранти одељења Е45, електротехничке школе „Михајло Пупин“ из Новог Сада, усудили су се да званично иступе, упркос цензури и притисцима, и да се фотографишу у мајицама са натписом "Косово је Србија" без да је иједан од њих то одбио!

И данас, у медијима који преносе вест о гласању за најлепше матурске таблое, избегавају да објаве баш овај!

Треба поменути и то да су за такав гест имали одобрење својих професора, разредног старешине Драгице Зељковић, као и директора, што ћемо гласањем за њихов табло показати да умемо да ценимо!

Подржите пркос ових младића, њихову непокорност, достојанство и љубав према отаџбини! Овај табло се у Новом Саду налази у радњи "Сингер" код фонтане. Оно што можете и треба да учините, јесте да означите да вам се највише свиђа баш тај табло ("лајк"), поделите на друштвеним мрежама и позовите пријатеље да гласају јер су гласно рекли оно што моћнији од њих прећуткују: "Косово је Србија"! 


Color Media Communications

Elektrotehnička škola "Mihajlo Pupin" Odeljenje E45 Odeljenski starešina - Dragica Zeljković Lokacija tabloa - radnja Stringer kod fontane





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Браво децо ! Ви сте со Србије и њена будућност ! Нека вас Бог сачува заувек у тој срчаности, правдољубивости и свести о томе ко сте !

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине