Вести:

среда, 29. мај 2019.

KФОР: Власти Србије биле обавештене о акцији, није била изненађење

среда, 29. мај 2019. | Уреднички колегијум 0

Портпарол окупационих снага KФОР-а, пуковник Вићенцо Грасо, рекао је да су власти Србије биле обавештене да ће доћи до акције хапшења на северу KиМ у уторак, 28. маја, и да она "није било изненађење".

#Kosovo #Metohija #Napad #Sever #Hapšenje #Okupacija #Nasilje #Incident
Фото: Архива





"Јуче је ситуација била под контролом и константно смо је пратили. Имали смо добру размену информација и били смо у контакту са српским властима", казао је Грасо за телевизију Прва.
Портпарол KФОР-а је негирао да је мађарски контигент покушао да реагује током акције, а да је спречен од команданта тих снага.

Председник Србије Александар Вучић рекао је јуче у Скупштини Србије да је током акције на северу Kосова мађарски контигент Kфора покушао да реагује, али да су спречени.

Већа група припадника такозване "косовске полиције" ухапсила је јуче више особа на северу Kосова и Метохије. Наведено је да се радило о акцији против организованог криминала, док је режим у Београду, који је ово искористио за покушај да за себе добије још неки политички поен, оценио да је она била усмерена на криминализацију и застрашивање преосталих Срба на Kосову и Метохији.  Очигледно је да су Срби од стране режима из Београда и овај пут били жртвовани.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вулин захвалан КФОР-у за окупацију, тражи да остану на КиМ (ВИДЕО) - КМ Новине

у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација, захтевају повратак српске војске, у њено име је истакнуто "да је КФОР једини гарант безбедности на простору Косова и Метохије" одакле је, у присуству тог истог КФОР-а, протерано преко 250.000 Срба и неалбанаца, порушено преко 150 српских цркава и манастира, убијено и киднаповано неколико хиљада цивила.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине