Вести:

недеља, 5. мај 2019.

Звонко Михајловић: У Штрпцу бранимо легитимна права - чини се да је и СНС умешана у прљав посао (ВИДЕО)

недеља, 5. мај 2019. | КМ новине 0

Брутално малтретирање и повређивање Срба у Штрпцу узбуркало је домаћу јавност. Један од присутних, Звонко Михајловић, последњи председник ове општине по систему Р. Србије, говори за КМ Новине.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Štrpce #MHE #Protest #Elektrane
Фото: Драгољуб Милановић




Оно што Срби тамо раде јесте борба за елементарна права човека, оно што доживљавају јесте употреба силе како би се заштитили интереси приватника чији пројекат претида трајно угрози еколошку равнотежу тог краја и што је још горе, да загади пијаћу воду и отме је од становника.

"Српски народ у Штрпцу већ пар месеци мирно протестује у намери да спречи покушај изградње МХЕ. Ти протести су све до данас углавном били мирни и без већих инцидената, иако специјална Косовка полиција РОСУ редовно долази и демонстрира силу не би ли на тај начин покушала да застраши миран српски народ који се бори за своја елементарна права, а право на пијаћу воду је једно од елементарних права сваког човека. Јуче је поменута полиција у жељи да помогне инвеститору, извесној МАТКОС ГРУПИ употребила силу над голоруким народом. Такав потез полиције изазвао је револт код народа који је почео да се масовно окупља и пружа све већи отпор" каже Михајловић за КМ новине.

Звонко Михајловић

Као један од мештана и политички активан на страни све мање броја Срба спремних да стану у заштиту националних интереса, Михајловић објашњава шта се дешавало на протесту на коме је и сам учестовао.

Фото: Драгољуб Милановић
"О чему се заправо ради? Поменута компанија из Приштине покушава да на противправан начин узурпира реку са које се мештани села Штпрца, њих више од 2.500 снабдевају пијаћом водом. У том прљавом послу осим такозване "Владе Косова" која им је омогућила неопходну документацију кршећи сопствене прописе, обилату помоћ пружила им је и општинска власт на чијем се челу налази "Срби" из редова СНС а који власт обављају у колацији са албанским партијама. Како? Тако што је инвеститору дала писану сагласност за изградњу МХЕ без икакве предходне јавне расправе и упознавања грађана са својим нечасним намерама.

Фото: Драгољуб Милановић
Да општинско руководство ради отворено противу интереса грађана у Штрпцу говори и податак да никада и нико из општине није дошао међу грађане и пружио им подршку. Напротив, било је чак и извесних уцена и претњи запосленима у српским институцијама да се ни по коју цену не смеју појављивати на протест што указује на дубоку умешаност поменутих руководиоца којима је очито једино стало до личног а никако до општег интереса" каже Михајловић о још једном саботирању протеста српског народа који се бори за сопствене интересе и свој опстанак а од стране СНС функционера ангаћованих у сепаратистичкој власти. Ипак, Срби неће одустати.

"Без обзира на све заказани су нови протести и они ће трајати све док се не натерају сви они који су издали противправне дозволе за градњу да исте повуку а народу остане река као природно богаство које вековима тече и краси нашу општину" наводи Михајловић сигуран у слогу и одлучност својих мештана.


Фото: Драгољуб Милановић














На писање неких медија да је ова МХЕ у власништву кума Александра Вучића, Михајловић изражава сумњу.

"Не верујем у ту причу али да ће ови из "општине Штрпце" имати велики ћар у то нема сумње. А део тог ћара може доспети и до Аалександра Вучића" каже Михјловић. До сада је било више медијских тврдњи да је распродајом српске имовине на Брезовици, од стране ове исте екипе, "ћар" припао и Александру Вучићу али и директору Канцеларије за КиМ, Марку Ђурићу који је према неким наводима чак купио стан од 200 квадрата само од дела плена стеченог продајем државне имовине Србије.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:

КМ новине

Протест у Штрпцу

Вечерас је Михајловић реаговао на свом Фејсбук профилу наглашавајући да је добро што је и РТС о томе известила али да није добро што су лагали како би заштитили Србе у сепаратистичкој власти косовских сецесиониста:
"Охрабрује нас то што је прва вест на другом дневнику РТС-1 била посвећена проблему око изградње МХЕ у Штрпцу али на жалост она не одговара у потпуности истини.

Дакле, није тачно да је локална самоуправа издала било какву забрану изградње МХЕ. Истина је да су дали САГЛАСНОСТ за изградњу коју до дана данашњег нису повукли нити пак заказали ванредну седницу СО како би о томе расправљали. Ово наводи на закључак да су дубоко умешани у прљави посао око узурпације реке од које Србима у Штрпцу зависи опстанак".

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО: 

Dragoljub Milanović

Протест у Штрпцу

По свему судећи, Српска напредна странка Александра Вучића ипак је и овде добро загризла свој део колача и сада га штити. А Срби... сналазили су се вековима, па ће ваљда и овај пут. Разлика је једино у томе што до сада нису имали представнике власти сопствене државе на страни својих неријатеља.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине