Вести:

петак, 24. мај 2019.

Ухапшен Ремзи Шаља, за злочин над Албанцем

петак, 24. мај 2019. | КМ новине 0

Један од локалних команданата терористичке "ОВК" Ремзи Шаља, који је у јануару "нестао" после позива који му је упутило тужилаштво Специјалног суда пред којим ће се водити процеси за злочине УЋК, ухапшен је на за сада непознатој локацији, јављају приштински медији.

Ремзи Шаља



Хапшење првог бегунца од новог суда за ратне злочине потврдио је његов адвокат Натал Буљакај, али није могао да пружи додатне информације о месту и околностима под којима је некадашњи командант терористичке "ОВК" ухапшен.
br /> Шаља је позив за саслушање у Хагу добио још у децембру, али не нестао недуго пошто је објавио да се неће предати том трибуналу.

Према оптужници такозавног "тужилаштва" при сепаратистичком систему, Шаља је недалеко од Суве Реке средином 1998. године учествовао у отмици Хаџија Пертешија, чије је тело пронађено неколико дана кaсније у оближњем селу Дуље.

Ремзи Шаља као активни терориста

Такозвани "Специјални суд за злочине ОВК" упутио је Шаљи позив за саслушање средином децембра, али је он одмах рекао да се неће појавити у Хагу.

Позиви за саслушање у Хагу до сада су упућени на адресе десетак бивших команданата терористичке "ОВК", укључујући и некадашњег шефа главног штаба Сулејмана Сељимија.

Упадљива је чињеница да се сви терористи до сада гоне због убистава Албанаца али ни један по некој од озбиљних оптужница за злочине над Србима. Тиме се злочини над српским народом легализују, односно не сматрају злочинима још увек.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине