Вести:

уторак, 16. април 2019.

Покушај отмице три српске средњошколке на КиМ, опет прећутан у медијима

уторак, 16. април 2019. | КМ новине 0

Три српске средњошколке стопирале су у Грачаници на путу до своје школе у Лапљем Селу, удаљеном око пет километара. Њих је превезао Шиптар, који потом није хтео да заустави аутомобил.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Gračanica #Šiptari #Otmica #Devojčice #Srbi #Srpkinje #Mediji
Лапље Село / Фото: КМ новине, архива







 
Девојчице су молиле возача да заустави возило, али је он одбијао. Тек после паничних захтева и плакања коначно је стао.

Овај случај је за про-сепаратистички РТВ КИМ потврдио и Братислав Трајковић, командир станице такозване "косовске полиције" у Грачаници. Он није желео да изнесе више детаља о овом случају, нагласивши да је истрага у току.

"Случај је пријављен, у току је преглед камера, за сада толико можемо рећи, видећемо шта даље", објаснио је он.

У медијима на српском језику овај покушај киднаповања није окарактерисан не само као отмица већ чак ни као напад или насиље и поред тога што се чак и повишен тон сматра агресијом у све чешћим извештајима о породичном насиљу. Чак шта више, насиље над српским девојчицама на Косову и Метохији окарактерисано је као "инцидент" па тако "оправдно" није завредило већу пажњу. 

Једнима је то тек прање руку од ћутања, док други много више простора дају изјавама Срба у сепаратистичким институцијама такозване "републике Косово" чија сервилност у огромној мери храбри шиптарске нападаче.

Речи готово да није било ни у оним медијима који сваку кишицу и поветарац прогласе за "терор" и "ужас". Насиље над српским девојчицама, по њима, није ништа од тога, већ само инцидент. Можда би и ово био терор, само када би на неки начин могли да зараде који политички поен својим менторима, овако... нема много приче око "неисплативих" тема.

Нажалост, о оваквим догађајима се активно, координисано и систематски ћути или се они релативизују и представљају у српским медијима као банални инциденти. Овакав приступ насиљу над Србима нарочито је присутан од парафирања Бриселског споразума 2013. године. Тако се оправдано може рећи да то представља маскирање издаје Косова и Метохије од стране Владе Србије у сврху чијег институционализованог скривања о српским жртвама се не сме говорити.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине