Вести:

петак, 12. април 2019.

Гораждевац: Графит „УЧK“ уместо Патријаршијска улица

петак, 12. април 2019. | КМ новине 0

На табли улице у Гораждевцу, са називом Патријаршијска, исписан је назив терористичке УЧK – такозване "Ослободилачке војске Kосова".

 #Kosovo #Metohija #Srbija #Goraždevac#Izdaja #Pretnja #UČK #UĆK #Šiptari







Недавно је администрације сепаратистичке "Општине Пећ", са којом је  поставила знакове са називима улица у Гораждевцу, које су дефинисали илегални одборници ове сепаратистичке "Скупштине општине Пећ" у претходном мандату.

У једном засеоку Гораждевца, у коме живи неколико Албанских породица, знак са називом улице је исписан графитом назив терористичке "УЋK".

У договору око назива улица учествовали су одборници Скупштине општине Пећ у претходном мандату и представници већине заједница.

Ово није једини проблем када су у питању називи улица у Гораждевцу. Главна улица која повезује град Пећ, са десетак села међу којима је и српско село Гораждевац, носи назив Реџа Авдије, преноси Радио Гораждевац.


Веома је занимиво да овај радио преноси како се "један број грађана Гораждевца бунио због назива главне улице, која повезује град са неколико других села и о чијем називу су одлучивали сви представници овог села". Изостављена је најважнија чињеница а то је да локалну власт у систему шиптарских сепаратиста представљају Срби из овог села, припадници Вучићеве "Српске листе"

Табла са називом улице је на крају уклоњена у делу који пролази кроз Гораждевац - али је назив остао исти.




ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Масовни напади Шиптара на Србе у Гораждевцу (ВИДЕО, ФОТО) - КМ Новине

На српске куће у селу Гораждевац код Пећи непозната лица ноћас су извршила више оружаних напада, нико није повређен, а причињена је знатна материјална штета. "Пуцњима из аутоматског оружја у 2.45 часова порушен је споменик жртвама НАТО бомбардовања, који се налази у центру села", рекао је Срни члан Привременог већа општине Пећ са измештеним седиштем у Гораждевцу Ранко Здравковић.


Срби оглобљени због песме - КМ Новине

Четворици је продужио притвор до 48 сати. Божидар Шарковић, председник Привременог органа Општине Клина обишао је приведене Србе, и каже да је њихово здравствено стање добро. Владан Кизић и Марко Лучић кажњени су са по 570 односно 420 евра док су остала четворица ухапшених младића и даље у притвору.


Иван Максимовић: Цена једне самовоље - КМ Новине

Иван Максимовић: Цена једне самовоље „Услови живота Срба" на Косову Метохији кроје се, без сумње, прецизним и добро осмишљеним планом кроз отворену подршку микрокриминалних структура оформљених у оквиру локалних власти у сваком српском селу.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине