Вести:

субота, 20. април 2019.

Кајл Скот српској деци промовише отцепљење КиМ - жестоке реакције

субота, 20. април 2019. | КМ новине 1

Амбасадор САД-а у Србији, Кајл Скот, сем што је одржао предавање ученицима Основне школе „Жарко Зрењанин“, што је Изазвало Негативне Реакције дела родитеља и грађана, пред ученике је изашао и са мапом Србије без Косова и Метохије!













Након што су ученици, у већини, почели гласно да негодују речима „Косово је Србија“, амбасадор је, без речи, пребацио на следећи слајд и наставио предавање као да се ништа није десило. Предавању су, осим ученика, присуствовали и директорица школе и неколико наставника.

Информација о мапи је процурила у јавност тек по објави вести о посети амбасадора Ската апатинској основној школи. И то, у коментарима  родитеља деце која су присуствовала предавању.

-Згрозио сам се кад ми је син испричао како је, током предавања, на једном од слајдова амбасадор приказао чак три мапе Србије, све три без Косова! Тек кад су деца почела масовно да вичу да је Косово Србија, он је пребацио на следећи слајд и наставио предавање. Нисам могао да верујем да се то могло догодити у сред Србије, у сред школе, пред директорицом и наставницима и да то прође без њихове реакције и протеста! Да деца нису испричала, за то се не би ни знало. Срамота, каже Небојша Медић, отац ученика који је присуствовао спорном предавању америчког амбасадора.

Његов став подржали су и други суграђани, родитељи, али и неки наставници, осуђујући амбасадора, али и оне који су морали, а нису исказали протест због афере са мапом Србије, без Косова.

У ОШ „Жарко Зрењанин“ нису желели да коментаришу спорну ситуацију.

Америчкој амбасади је мрско да се народу Србије обрати ћирилицом (Напомена: правосписну грешку у имену, где је раније стајало "Скат", КМ новине су исправиле и сада је написано како се и изговара "Скот")


Негодовање родитеља због предвања америчког амбасадора - Скоту није му место у школи

Недавна посета америчког амбасадора у Србији Кајла Ската Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Апатину изазвала је негодовање међу родитељима и грађанима, који су на друштвеним мрежама износили да америчком амбасадору није место међу ученицима и у школи.

У коментарима на вест да је амбасадор апатинским основцима, уз посету, одржао и предавање о америчкој географији, стајала су и питања да ли су родитељи били обавештени о овом предавању и да ли се ово може третирати као злоупотреба деце у политичке сврхе.

-Баш је супер што су наша деца видела и послушала Ската... Штета што и нас родитеље нико није обавестио да ће господин боравити међу нашом децом, иронично је прокоментарисао вест један од родитеља, док је други закључио да би родитељи требало да пишу петицију да се казни онај ко је довео амбасадора у школу.

Један од оних који су коментарисали је приметио да су „га довели сад, баш док сваки дан проживљавамо успомене на бомбардовање 1999. године“, док је други надовезао питање да ли се амбасадор „извинио што су његови сународници побили вршњаке исте те деце“, додајући питања како то да није доведен неко од наших ратних ветерана или Грк, заповедник бојног брода који је одбио да бомбардује Србију.

- Да није то можда злоупотреба деце у политичке сврхе? Разумем пројекат, разумем сарадњу, упознавање, питам само да ли је Скот пројектант, менаџер пројекта, или амбасадор једне земље? Шта слатки декица у каубојском шеширу паметно говори малолетним клинцима, прокоментарисала је једна мајка деце школског узраста, док је друга додала да родитељи за све и свашта морају да дају пристанак и потпис, али да их за ово нико није питао, на шта је уследио још један коментар да су родитељи били питани вероватно да не би допустили да им деца слушају предавање америчког амбасадора.

Иначе, посета амбасадора САД-а била је у оквиру пројекта сарадње са школама и квиз такмичењa „U.S. Geography and Me“, који ова амбасада спроводи седму годину, са циљем приближавања америчке и српске културе, узајамног разумевања и ширења знања о америчкој географији. У финалном квизу, који ће бити одржан крајем маја у Београду,Основну школу „Жарко Зрењанин“ представљаће ученица седмог разреда, Невена Живадиновић.


НСП: Скот изазвао скандал без преседана


Народни слободарски покрет најоштрије осуђује најгрубљу могућу провокацију и можемо слободно рећи смишљен и плански покушај америчког амбасадора у Србији Кајла Скота да нашу земљу прикаже без Косова и Метохије и оцењујемо да је ово скандал без преседана.

Такође , осуђујемо нападе пре свега на друштвеним мрежама на новинара који је извештајем са овог догађаја пренео шта се догађало у ОШ "Жарко Зрењанин" у Апатину.

Јавност не би смела остати ускраћена за информацију на чији позив и по ком основу је господину Скату уприличена посета Апатину и зашто се после овог инцидента најгоре могуће врсте не оглашава нико из саме школе и локалне самоуправе која је морала имати информацију о овој посети?!

Општина Апатин и њени грађани никад нису ћутали на било који чин провокације према својој држави Србији , а пријатељство које смо осећали према некоме такође смо умели да узвратимо , па и на најдиректнији начин да наградимо. Подсетићемо да је председник Русије Владимир Путин одлуком СО "Апатин" проглашен за почасног грађанина наше општине.

НСП захтева од општинског руководства да јавно најоштрије осуди овај инцидент и да објасни околности под којим је до њега дошло , као и да се о свему извести у документу који би био доступан за јавност Влада Републике Србије.

Наш принципијелан став о неоутиђивости и недељивости било ког дела Републике Србије заправо представља и јасно говори о решености да осудимо овај непријатељски чин према нашој земљи.
Информативна служба
ОО     НСП     "АПАТИН"




З. ВРАНЕШЕВИЋ, ПАТРИОТСКИ ФРОНТ: Споран је наступ амбасадора Скота



У реду је да дође амбасадор земље са којом Србија има дипломатске односе више од једног века, такође није споран ни став те исте државе који је у супротности са нашим.

Спорно је да на територији исте те државе која му је пружила гостопримство и чија политика ничим не нарушава међусобне односе,амбасадор даје себи за право,да промовише међу децом неистине, лажну географију и фалсифоковану историју.

За очекивати је, не да се само оглашавају родитељи,већ јасан став изнесе домаћин, представници школе, локалне самоуправе уз свакако, званичан протест државних органа.

Амбасада САД има одређену територију и право да промовише шта жели, на начин како жели своје ставове и "истину", али не и да деци чији су родитељи гинули за очување сопствене земље, а данас рођаци и познаници живе у реалнисти америчке политике као етнички угрожена мањина, крши Устав земље домаћина и злоупотребљава домаћинство.

СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ осудили понаање амбасадора Скота

Покрајински одбор Удружења "Српски ратни ветерани" осуђује понашање амбасадора САД Скота⇗

Као људи који су у рату активно бранили суверенитет и територијалну целовитост Србије, згрожени смо тиме да Кајл Скот, амбасадор САД у Србији деци у основној школи у Апатину показује слику мапе Србије без Космета.

На овај начин је грубо нарушено гостопримство које је Скоту уприличено у Апатину, али и у Републици Србији уопште. Нас као ратне ветеране посебно брине и то што нико из државе не реагује на овакво срамно понашање. Оно што је можда у свему најгоре је то што је тренутно под највећим ударом новинарка Јасминка Миљуш, која је прва објавила ову вест после које трпи бројне притиске.

Захтевамо од власти у Републици Србији да хитно реагује и да јавно затражи од Кајла Ската извињење за дипломатски гаф који је направио, а уједно тражимо да се санкционишу и они који врше притисак на новонарку која је само радила свој посао.

Покрајински одбор Удружења
"Српски ратни ветерани"



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: НАН    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Америчка амбасада учи српски децу географији! Добро је познато да наша деца сјајно знају географију света, па и САД. Али, познато је такође да се то не може рећи за америчку популацију. При томе, амбасадор покушава нашој деци да сугерише лажну географију у којој је окупирани део Србије тобоже "испарио"! Није, и вратићемо га сигурно!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине