Вести:

петак, 19. април 2019.

''Нека је псето, али је бар наше псето!'' - тако говори Запад о AV

петак, 19. април 2019. | КМ новине 0

Ретко немачки медији коментаришу било шта што долази из Србије. Изненадих се кад је данас на Швајцарском Радију SRF4News немачког језичког простора објављена получасовна емисија о нама.

#Vučić #EU #Nemačka #Propadanje
Роберт Нидик







Експерт за југоисточну Европу, Роберт Нидик (Norbert Mappes-Niediek), описује наше прилике са изузетном прецизношћу и јаким речима а то, на немачком језику, можете да послушате овде:  КЛИК НА ВЕЗУ

Преводим његов прилог у скраћеној верзији:

Србија месецима демонстрира у једној летаргичној атмосфери. Према независним изворима на задњим манифестацијама је било око 25 000 протестаната. Од децембра месеца број демонстаната варира али не јењава. Реакције владе су неприкладне и показују неумеће да се правилно понаша према широким масама људи. АV назива народ хулиганима, фашистима и дрогиранима што наравно повећава број демонстраната. Неспособност да се опходи са опозицијом, јесте србска традиција. Ни опозиција не зна како да се опходи са влашћу. Не постоје праве дебате. Телевизија и Радио су у рукама државе иако то није официјално признато. СНС партија броји невероватних 700.000 чланова, а сигурно има и ту уписаних имена мртвих. Пошто СНС није само партија него и Биро за рад преко кога се људи запошљавају, нема закона, расписују се лажни тендери. Партија је и највиши државнио орган (Оberbehörde) које одлучује и у правним аферима и свему у земљи. То није корупција, него врста интегрисаног незакоња.

АV је ауторитaрни председник једне ауторитaрне државе. Нема мисију, нема идеологију а и не треба му да би владао. Био је наоционалиста; данас више није; ради се о моћи која му дозвољава да премешта државне ресурсе по сопственој вољи. Његова про-европска оријентација и није тако позитивна, пошто знамо да има алтернативу и могао би да покаже и друго лице.

Демонстранти траже фер-изборе, шта АV сигурно неће прихватити. Tражe да Радио и Tелевизија створе место за опозицију. Уствари, шта би земљи требало, то је НЕЗАВИСНО РЕДУКЦИОНО ТЕЛО. У Србији то изгледа немогуће.

Душтво без будућности. Млади одлазе, мање млaди, такође. Људи не могу више да се додворавају Партији.

Протестанти су хетерогени на улицама. Има свих слојева.

ЕУ није спремна за улазак Србије. Србија није зрела за ЕУ.

Што се тиче Косова, АV рачуна на својy популарност да би замениo један део територије за други. Али, етнички чисте територије се не могу демократизовати. - то је проблем! То смо видели у Хрватској, која је протерала Србе, верујући да решава проблем.

ЕУ не узима тему Косово озбиљно - доста им је! Сада ce на преговарачком прихвата чак и да се ипак створе етнички чисте територије!

Вучић цени неисцрпност. Он Чини све што ЕУ хоће. Рецитује све ЕУ пароле беспрекорно. Стабилократиja је то. Издао је Русију и показао јасно да стоји уз ЕУ.

И поред протеста, земља је мирна, нема хулинганства и разарања. Ко има сопствену иницијативу - тај одлази. Људи нападају возове и авионе, не институције. Ноћу се плеше, опија.. као у време Бидермајера, у Немачкој.

Овако су Американци поступали и са средњеамеричким земљама, по пароли: нека је псето, али је наше! У паклy је и ђаво, позитиван. Влада је толико лоша да политичка летаргија, иако није у пре-револуцијарној атмосфери, може да експлодира. АV сасвим сигурно добија изборе јер има опресивну већину.


Превала са немачког,
 Др мед Јасмина Вучић-Пеев




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине