Вести:

недеља, 14. април 2019.

Пред Аном Брнабић Шиптари у сред Београда викали Косово је република!

недеља, 14. април 2019. | КМ новине 0

У Београду је с успехом одржан Дигитални самит економија Западног Балкана, а сенку на добру сарадњу и чувене роботе покушали су да баце представници такозване "републике Косово", који су како Еспресо.рс сазнаје више пута покушали да изазову инцидент.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Šiptari #Separatisti #Beograd

 
Наиме, према сазнањима нашег портала представници тзв шиптарских сепаратиста са Косова и Метохије, на овом Самиту желели су у више наврата да изазову инцидент у Палати Србија.

– Они нису имали право да истичу своје сепаратистичке симболе и од самог старта им је речено да је Косово јужна српска покрајина те да се у складу са тим и понашају. Међутим, они су, где год су могли да кажу да су Косово и Метохија "република" то и покушали али их je организатор увек предухитрио – открива наш извор из организације.

Тако је например на панелу “Како креатори политике могу подржати почетне екосистеме на западном Балкану?” у оквиру Дигиталног самита у Београду, представница Владе, као организатора, морала да упозори панелисту из Приштине, Шпенд Лила да не именују Косово и Метохију као државу, јер је КиМ аутономна покрајина Србије.

– Јасно им је стављено од знања да није прихватљиво да се користи термин „држава Косово“, а то им је већ до тада у два наврата речено – каже нам наш саговорник.

Ово је само једна у низу провокација коју су шиптарски сепаратисти из Приштине покушали да ураде у Београду, а чак су и покушали да сепаратистичке заставе поделе учесницима, али су на време онемогућени у тој намери, преноси Србин.инфо.

Подсетимо други дигитални самит економија Западног Балкана окупио је 3.000 учесника из 30 економија са Западног Балкана, из Европе и света, одржан је 4. априла у Београду.

Међународни самит је окупио министре за информационо друштво и дигиталну агенду региона, представнике Европске комисије, ИТ индустрије и привреде из региона и света, као и представнике стартапова.

Самит је отворила председница Владе Србије Ана Брнабић, европска комесарка за дигиталну економију и друштво Марија Габријел и генерални секретар Међународне уније за телекомуникације Хоулин Дјао.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине