Вести:

среда, 20. март 2019.

Јово Вукелић: Могу ли се новцем купити животни циљеви грађана

среда, 20. март 2019. | КМ новине 2

Отпочела нова медијска хајка САД и НАТО на Србију и Балкан

#NATO #Ubice #Mediji #Propaganda #Kosovo #Metohija #Srbija #kolonija


  • У новој информативној хајци САД заснованој на антируској и антисрпској кампањи поред ангажовања невладиних организација плаћених са Запада и прозападних медија у Србији учествују и највеће ИТ компаније Гугл, Твитер и Фејсбук
  • Амерички Центар за контролу избора, али и начина живота, чак и одређивања животних циљева грађана и наметања НАТО вредности биће за цео регион Балкана постављен у Црној Гори
  • Вашингтон одлучио да глобалним системом у виду мреже Националних центара за дигитална истраживања по целом свету сузбија руски утицај, а уистину јача и промовише свој, јер је руски утицај у многим земљама измишљен и преувеличан 100 пута!
  • Циљ ове акције је да се не чује никакав глас Русије, да се сузбије и најмања пропаганда Москве.
  • САД и НАТО сада почињу један специјални психолошки, а не само пропаганди рат, јер су им позиције доминације уздрмане и ослабљене
  • Сада сви Западни, НАТО центри са овим новим Америчким Центром имају још један нови циљ: треба демонизовати Србију како би под притисцима признала криминалну и нелегалну државу Косово и одрекла се свог дела територије.

Пише: Јово Вукелић



Специјалне посматрачке Мисије САД имају задатак да у свим европским земљама у којима се одржавају избори у 2019. и у 2020. Године не само прате изборне догађаје, кампање и дешавања у земљи, већ да утичу и помажу у раду политичким партијама наклоњеним Западу и евроатланским интеграцијама и НАТО пакту, и да на све начине убеђују бираче да гласају за њих! То ће се постизати антируском кампањом, сатанизацијом Русије, Путина и ширењем страха да ће Русија окупирати њихове земље.

Прва таква кампања САД и НАТО почела је већ у Украјини, где се крајем марта одржавају председнички избори. Не штеди се новац из америчких фондова да се блате код Украјинаца дојучерашња браћа Руси, суседна земља Русија која је најтешње везана историјом, културом и религијом за простор и народ Украјине. Од две донедавно пријатељске земље праве се две државе које треба да су у сталном сукобу, чак и оружаном!

И НАТО има своје посебне фондове за финасирање оваквих бруталних политичких акција мешања у унутрашње ствари других земаља. Ти фондови, да би читаоци знали о коликом новцу се ради, износе стотине милиона евра и долара!

Тако политички лидери са простора Дивљег Запада схватају ширење њихове каубојске „демократије“.

Може ли се све и свуда купити тим огромним новцима? Могу ли се новцем купити животни циљеви грађана?

По свему судећи не може, али неки са Запада то никако да схвате.




Колико је овај пројекат важан за Америку показује и податак да ће се све акције у Европи дириговати, водити и контролисати из Централног штаба у Вашингтону. Нема препуштања никавих овлашћења нижим центрима моћи! У складу са тим у току је и акција снажног утицања на бираче у земљама ЕУ пред изборе у мају за парламент ЕУ, где Америкаци чине све да сатанизују и оцрне партије које су против њиховог снажнијег утицаја на политику ЕУ. А таквих националних партија има свуда, на све стране у земљама ЕУ и оне политички јачају.


Глобална цензура и комплетно гушење другачијег мишљења

Према сачињеном плану активности , како наводи из поузданих обавештајних извора руска „Известија“ , САД ће „надледати, пратити“ председничке изборе у Kазахстану, Молдавији (чак и на Тајвану и Шри Ланки), а позабавиће се и парламентарним изборима у Венецуели, Грузији, Литванији, Црној Гори и наравно, посебно и у Србији!

У тој новој информативној хајци САД заснованој на антируској и антисрпској кампањи поред ангажовања невладиних организација плаћених са Запада и прозападних медија у Србији учествују и највеће ИТ компаније Гугл, Твитер и Фејсбук.

Амерички Центар за контролу избора, начина живота, чак и одређивања животних циљева грађана и наметања НАТО вредности биће за цео регион Балкана постављен у Црној Гори. У земљи која је однедавно у НАТО, али где је већина становништа и даље настојена антинатовски. Циљ ове акције је да се не чује никакав глас Русије, да се сузбије и најмања пропаганда Москве.

 

Зато је главни циљ ове нове агитпроповске акције САД стварање механизма глобалне цензуре и комплетно гушење другачијег мишљења, уз евентуално развијање сопственог механизма за пропаганду и убеђивања. И зато им је потребна помоћ великих ИТ компанија као што су Гугл, Твитер и Фејсбук, који јесу сателити САД, и створени су и измишљени управо да фабрикују неистине, лажи и дезинформације.

О томе је убедљиво сведочио и то доказао и Џулијан Асанж и његов „Викиликс“ са стотинама хиљада докумената који су показали мешање САД у састављање влада, обарање режима, изаззивања немира и сукоба у државама широм света.

А све то је потврдио и Едвард Сноуден открићем целог система контроле интернета и глобалних мрежа од стране ЦИА и других обавештајних америчких агенција и служби.

Тако да најновији пројекат САД и НАТО значи да се осећају угрожено, да процењују да губе чврсте позиције које су имали протеклих деценија и да сада почињу један специјални психолошки, а не само пропаганди рат. Разлог је јасан: доминантне позиције з периода протеклих деценија су им увелико уздрмане и ослабљене.

Према наводима сајта „Факти“ руководилац Америчког универзитета у Москви Едуард Лозанскиј је истакао: „Стејт департман је већ издвојио 120 милиона долара за информативне ратове против Русије. Исто тако, НАТО за то има посебни буџет. У истој функцији су могућности америчког Националног фонда за демократију. Формирање центара је на линији глобалне политике контрирања Русији. Другим речима: Москва је непријатељ па су информативни ратови саставни део борбе против ње“. (1)

C:\Users\Jovo\Desktop\Medij agr SAD, mart 19\Лозанскиј.jpg
Едуард Лозанскиј

Према сазнањима извора из „Известије“ Центар у Подгорици требало би да почне са радом у мају ове године. 

О канцерогеном утицају Русије у свету, па и у самој Америци, а посебно у Европи, са центром у Србији постоје већ више пута изречене јединствене оцене САД, В. Британије и НАТО. Зато овде на Балкану, посебно у Србији већ делује више Центара и програма за сатанизацију Русије, Путина и посебно православља.

Московски експерт Денис Денисов упозорио је поводом овог пројекта: „Русија у негативној улози потребна је Вашингтону као оправдање за његову милитаристичку политику“. Сада имају сви ти Западни, НАТО центри са овим новим Америчким Центром још један нови циљ: треба демонизовати Србију како би под притисцима признала криминалну и нелегалну државу Косово и одрекла се свог дела територије.




Трамп тражи пола милијарде долара за сузбијање утицаја Русије

Треба нагласити да је недавно у годишњем буџетском захтеву Конгресу САД, за финансијску 2020-ту (која ће почети овог 20. Октобра) Доналд Трамп затражио чак пола милијарде долара за „супротстављање злонамерном утицају Русије у Европи“.

То је сума од које се врти свима у глави, па и највећим русофобима из Демократске странке и Клинтоновских кланова.

Наводи се још „да ће тај огромни новац бити употребљен за одрицање земаља-партнера од руске војне технике, а такођеза отклањање слабости у макроекономској боласти чиме настоје да се окористе власти Русије, укључујући зависност од енергетике и трговине“.

Да је државни пројекат САД далекосежан са дугорочним и опасним агресивним циљевима потврђује и истраживање новинара француског листа „Монд“ Дамјен Лелуа.

Он је открио велики и врло развијен, разуђен систем, у коме паралелно са овим пројектом о коме пишемо, амерички милијардери тајно финансирају кампању дезинформисања у Европи преко више компанија, агенција, фондова. У питању је опет инвестирање огромних сума новца, али не тичу се сви ови пројекти Балкана и Србије, већ и других европских држава. (2

 Све ове информације потврђују да САД и њена администрација са својим агенцијама, службама и Фондовима се и даље непрекидно меша у све важне светске послове, и политичке и економске и настоји да све организује и усмерава у интересу САД, а на штету других земаља и народа у свету.

C:\Users\Jovo\Desktop\Medij agr SAD, mart 19\11 wpc-campain2019_flyer_1.jpg

Таква доминација САД узроковала је протеклих деценија многе ратове, агресије САД и НАТО широм света, као и разарања, масовне смрти и пљачке држава и народа. Изгледа да томе није крај и да САД имају намеру да то чине и даље не обазирући се на масовне људске жртве, кршења људских права, нелегална мешања у унутрашње послове других земаља, изазивања трагедија и несрећа народа.

Србија је у овој ситуацији у тешком положају, јер САД безобзирно желе да од криминалне државе на простору Косова и Метохије направе свој војни и политички полигон којим би контролисали Балкан и Србију и имали одскочну даску у војном походу на Русију коју желе да ослабе, распарчају и експолоатишу, као што то чине и са другим државама.

Зато је Србија под притиском, пропаганди рат против Русије и Србије стално бесни и јача, укључују се, уз постојеће, нове и нове организације, НВО финансиране са Запада.




Жеља САД НАТО: Србија да буде послушна слаба, колонија

Србија треба да се удаљи од Русије у сваком погледу. Политичком, економском, војном па и културном, а најсрећнији би били на Западу, САД , а нарочито Британци, кад би се Срби и верски сукобили са Русима.

Истовремено, Србију малтретирају разним уценама, захтевима, ултиматумима на бесмисленом путу ка ЕУ у којој за Србију (све да ЕУ опстане и ојача, што је тешко и нереално очекивати) нема места ни 2025, а ни знатно касније у тој организацији где и сада управљају и одлучују две-три најаче земље...И где нема никакве велике демократије, често мање него у сатанизованој Русији.

Србији је јасно испланирано место у том друштву држава: да буде послушна, колонија, сама и економски слаба... са све мање становништва, посебно Срба.

Али, једно су планови САД, НАТО, Запада, а друго је стварност, живот и ставови увелико непредвидивих Срба, показали су многи ранији догађаји у историји.

 

Не може се ипак новцем купити баш све, научиће ваљда једном за свагда то Американци и Британци, јер им и Православље смета, прави проблеме, та ћирилица коју деценијама сатиру не нестаје, ти „чудни“ обичаји као што су српске Славе, култ Војске код Срба и непроменљиви став огромне већине Срба: „Косово је срце Србије!“ 




author-picПише: Јово Вукелић      |      Лични блог: Између сна и јаве


Рођен је 1952. године у Херцег Новом. Дипломирао је на Филозофском факултет у Београду. Као студент (друге године) прогањан је па потом и осуђен 1974., на годину дана затвора, условно на две године због одбране професора које је у то време прогањала Брозова комунистичка машинерија.


Проглашен је морално-политички неподобним и зато годинама није могао да добије сталан посао. Учестовао је активно као организатор од средине 70-тих до 80-тих у скоро свим кључним акцијама против режима Јосипа Броза. Први је секретар Демократске странке 1990. године. Један је од оснивача Демократског центра (фебруар 1996.) У листу Политика (по приватизацији Политика ад) проводи седам година на руководећим пословима са високом стручном спремом. Ту покреће издавачку делатност – штампање књига.
Из „Политике ад“ у „Службени гласник“ прелази 2009. године, сектор Издаваштво, на место извршног уредника на позицији Уредник књига где је 2017. године дочекао пензију.
http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: KM Новине   :: © 2014 - 2019 ::   Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Анониман21. март 2019. 09:49

    Одлична фотографија! Даће Бог да оду злотвори

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман21. март 2019. 09:53

    Ал смо јаки! Невероватно је шта раде а не могу нам ништа као што рече Др Карађић из Хага!
    Косово је срце Србије

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине