Вести:

среда, 6. март 2019.

Вучић прети организаторима протеста на КиМ а тврди да има подршку 90% Срба из покрајине

среда, 6. март 2019. | КМ новине 1

Информативна служба Народног покрета Срба са КиМ „Отаџбина“ обавестила је јавност да су организатори протеста "1 од 5 милиона" најављеног у Косовској Митровици, добили директне претње "одозго" питајући се зашто тај протест брине Вучћа када тврди да има подршку 90% Срба са КиМ?

#Kosovo #Metohija #Otadžbina #Protesti #Pretnje #Vučić #KosovskaMitrovica
Фото: Архива







 
Наиме, како се наводи у саопштењу овог покрета, преко председника привременог већа општине Зубин Поток Срђана Вуловића претње су "упућене Славиши Ристићу и Марку Јакшићу како би одустали од протеста „1 од 5 милиона“ јер „неће да им ваља“. Срђан Вуловић је рекао да је ту поруку пренео одозго. У преводу то значи, од Александра Вучића. Зато за све евентуалне провокације и инциденте који могу да се десе на сутрашњем протесту Срба „1 од 5 милиона“ једини који ће бити одговоран је Александар Вучић. Поменути Срђан Вуловић је иначе председник привременог већа општине Зубин Поток, председник управног одбора регионалног водовода Косоваска Митровица, директор хидроцентрале Газиводе, власник приватног предузећа Колашин-превоз и жестоки бранитељ издајничког режима у Београду" прецизира ово Удружење.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су претпрошле године после једног саопштења покрета „Отаџбина“ у којем се критикује диктаторски режим Александра Вучића запаљене просторије Покрета.

"Сетимо се да је 2013. године 03. новембра после неуспелих локалних избора расписаних од стране сепаратиста из Приштине Александар Вучић затражио од команданта јужног крила НАТО пакта да му дозволи да уђе на Косово и Метохију не дуже од 45 минута да би дисциплиновао непослушне Србе. Његош је за такве давно рекао „Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“ кажу из "Отаџбине". 

Оправдано се поставља питање зашто Вучићу смета организовање протеста „1 од 5 милиона“, када како сам каже има апсолутну подршку више од 90 посто Срба са Косова и Метохије? 

Смета толико да се свим запосленим у јавним установама у јужној српској покрајини прети отказима у случају присуствовања протесту. Александар Вучић се боји да народ не чује јавно казану истину о његовој катастрофалној државној и националној политици на Косову и Метохији. Боји се да се до краја не разобличи његова политика разграничења која у суштини значи предају Косова и Метохије и стварање Велике Албаније. Желео би да чин издаје одради у мраку и тишини. Другим речима, хтео би да баци камен а да сакрије руку. Милан Лане Гутовић каже „неће да може“.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује вербално насиље, вређање, малтретирање организоване групе радника Општине Лепосавић усмерене према челницима Савеза за Србију Драгану Ђиласу, Славиши Ристићу и руководству Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“. 

Ове јунгер бригаде познате су Србима са Косова и Метохије али и грђанима бројних градова Србије приликом локалних избора као што су Лучани, Мионица, Зајечар итд. Њих организује Зоран Милојевић – Зеља члан извршног одбора Српске напредне странке а на иницијативу председника странке Александра Вучића, наводи покрет "Отаџбина" у свом данашњем саопштењу. 




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман7. март 2019. 16:41

    Браво jyнаци. Држте се. Правда увек победjyje...

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине