Вести:

среда, 27. март 2019.

Преминула мајка првог Србина отетог на КиМ

среда, 27. март 2019. | КМ новине 0

Према речима Снежане Здравковић из Удружења киднапованих и убијених Срба, живот Марице Спасић се претходних година сводио на наду да ће се њен син појавити жив.

#Kosovo #Metohija Srbija #Albanci #Kidnapovanja #Žrtve #Majka
 

Двадесет једну годину је Марица Спасић (80), из Обилића, мајка рудара Жарка Спасића, који јеимао 35 година када су га 1998. на Косову и Метохији киднаповали албански терористи, чекала да сазна истину о свом сину. Нажалост, преминула је недочекавши правду, што је, како је говорила, једино одржавало у животу свих претходних година.

- Што ја да живим ако нема мог детета? - говорила је Марица.

Према речима Снежане Здравковић из Удружења киднапованих и убијених Срба, Маричин живот се претходних година сводио на наду да ће се њен син појавити жив. Нажалост, није дочекала да сазна истину о Жарковој судбини.

После снимка који је доспео у руке породици Спасић, на којем се види да је Жарко након киднаповања био у логору Ликовац, где су га испитивали и мучили припадници терористичке ОВК, преминуо јој је супруг Милорад, Жарков и отац Симе Спасића, председника Удружења киднапованих и убијених. Осим поменутог снимка, судбина овог рудара и оца троје деце никад није расветљена.

Колико је Марица тешко доживела киднаповање сина, својевремено је забележила и наша колегиница Милена Марковић у репортажи о њој. Испричала је како је седела испред школе у Обилићу, са транспарентом на којем пита где је њен Жарко, док су је албанска деца и пролазници псовали, вређали је, пљували...

- Све је ова мајка храброст стоички подносила, само да би нешто сазнала о свом киднапованом сину
- писано је тада у "Новостима".

Марица Спасић биће данас сахрањена у Крушевцу.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: Новости    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине