Вести:

среда, 6. март 2019.

Покушај киднаповања српске девојке (17) у Грачаници, медији на српском скривају (ВИДЕО)

среда, 6. март 2019. | КМ новине 0

Непознате собе покушале су да киднапују Српкињу (17) у Грачаници али покушај увлачења у ауто није успео. ово није први напад овакве врсте у Грачаници, медији на српском систематски прикривају злочине.

#Pokušaj #Kidnapovanje #Devojčice #Otmica #Srbija #Srpkinja #Gračanica #Kosovo #Metohija
Улица краља Милутина у Грачаници / Фото: РТВ Грачаница






Локална РТВ Грачаница⇗, која функционише при мрежи ТВ Мост из Звечана, јавила је да су јуче, 05. марта, непознате особе провоцирале 17-годишњу Српскињу А.М. а затим покушали да је увуку у ауто. У својој намери, срећом, нису успели. Породица ове девојке је потврдила да је она видно потресена и уплашена а случај је пријављен такозваној "Косовској полицији". Ово није први случај такве врсте а нападачи су увек Шиптари, то јест особе које говоре на албанском. Међутим, како овај локални медиј наводи, посебно је забрињавајуће то што је до покушаја отмице дошло у улици Краља Милутина која води ка истоименој школи а којом се основци са наставе враћају кући и у вечерњим часовима.

Поред свега то није једина забрињавајућа околност. Чак више од тога забрињава чињеница да су медији на српском језику на КиМ ову вест банализовали, свесно изостављајући чињеницу да су нападачи Шиптари, а у једном броју случајева је чак нису ни објавили! Телевизија Мост, чија је ово мрежа а која је такође огранак државне телевизије РТС, пренела је вест драматично измењену од самог догађаја чак мењајући и насловну фотографију. Пре свега сам наслов те вести "Нападнута жена у Грачаници" има функцију да умањи ужас чињеницом да је нападнута 17-годишња девојчица, што се тек касније помиње.

Такође, 2016. године КМ Новине су јавиле о готово идентичном случају покушаја киднаповања у селу Преоце недалеко од Грачанице. Наш портал је био први који је ту вест објавио, да би је затим пренели осстали слободни портали. То је натерало водеће медије у Србији да и они извештавају о том нападу. Захваљујући томе ТВ Мост је направила изнуђени извештај о томе али, како се чинило, најпре са циљем да сами догађај ублажи називајући га "провокацијом" и "нападом" иако су девојчице тада изјавиле да је "ауто успорио, скоро па стао" када су оне побегле у супротном смеру и тако се спасиле.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  🎥

Узимајући у обзир овакав начин извештавања, створено је простора за много више од обичне сумње да се овде ради о ненамерном пропусту, нарчито јер је о свему објављена тек кратка вест у свега четири (4) реченице! Ово не само што представља можда и јединствен случај већ је довољно погледати било коју промотивну вест о локалним политичарима и свака ће бти барем 5 пта дужа и обимнија од ове.

Разлог овоме јесте то што ову медијску мрежу контролишу локални политичари и представници "Српске листе" коју је на Косову и Метохији основао Александар Вучић. Њена улога, и поред лицемерног и лажног представљања за српске душебрижнике, што и овај пут недвосмислено показују, јесте да омогући и да легитимитет раду квази-институција које воде шиптарски сепаратисти. истинитим приказивањем начина живота и положаја Срба на КиМ, увидела би се сва погубност и издаја коју "Српска листа" односно Александар Вучић чине.

Због тога је важна контрола их медија који су уместо објективног извештавања постали параван за велеиздају из Београда а која се, на жалост, највише тиче управо судбине и најближих запослених у има. На крају, треба додати још само то да је у новогодишњој честитки ТВ Мост Вучић обећао повећања плата свих запослених у "ТВ Мост" и никоме више од медија и новинара.

Међутим, ни други медији који нису на платном списку Владе Србије, али јесу на списку које финасира амерички Стејст департмент, нису ову вест чак ни пренели. Разуме се да овакав однос српских медија према страдању свог народа, уз већ традиционално некажњавање косовских сепаратиста за злочине над Србима, екстремно подстиче на нове нападе и ствара атмосферу забаве причињавајући опасност Србима иако је таква друштвена клима међу Шиптарима већ однела на хиљаде српских али и живота других неалбанаца.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине