Вести:

понедељак, 25. фебруар 2019.

НП ''Отаџбина'': Дачић разграничењем ствара Велику Албанију

понедељак, 25. фебруар 2019. | КМ новине 0

Изјава министра спољних послова Ивице Дачића да је „разграничење“ са јужном српском покрајином званична државна политика Републике Србије је неодговорна, неозбиљна и штетна по националне и државне интересе Републике Србије.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Beograd #Izdaja #Dačić #Vučić #Otadžbina


Поставља се питање када, где и који државни орган је донео овакву платформу о државној политици Србије и на основу којег члана Устава Републике Србије?

По први пут у српској историји легитиман потпредседник Владе Србије и министар спољних послова без имало стида и срама учествује у пројекту стварања Велике Албаније.

Чудан је развојни пут овог српског политичара. Стартовао је са афером „коферче“ када га је затвора спасио ондашњи председник Владе Војислав Коштуница. Војиславу Коштуници се одужио тако што је 2008. године претрчао у противнички табор и са Борисом Тадићем формирао Владу. „Патриотизам се не сипа у тракторе“ говорили су он и његов коалициони партнер Драган Марковић-Палма. После тога биографију му је опрао Борис Тадић јер судским процесуирањем није добио адекватну казну него је аболиран. Некадашњи амерички амбасадор Камерон Мантер је о том лицемерном и нечасном поступку Ивице Дачића написао књигу која је преведена и обајвљена код нас. Књига има радни наслов „Како смо преварили Војислава Коштуницу“. Са Борисом Тадићем тада је склопио историјски споразум између Демократске странке и Социјалистичке партије Србије који је био кратког века. Он сам је добио титулу „најевропљанина“ 2009. године. Данас је најжешћи критичар власти Демократске странке која је валадала од 2008. до 2012. године и чији је он био коалициони партнер.

Као министар полиције је најодговорнији за смрт Ранка Панића на демонстрацијама због хапшења Радована Караџића а за шта Александар Вучић прозива жуту власт а Ивицу Дачића не спомиње. На његов предлог тада је донета уредба Владе Србије да сваки прелазак између јужне српске покрајине и остатка Србије, а ван је административне линије, кажњава се са сто двадесет хиљада динара казне. Уставни суд је ту уредбу суспендовао али је нажалост она и даље на снази. Шестог децембра 2012. године успостављена је граница на Јарињу и Брњаку одлуком Владе Србије чији је он био председник а Александар Вучић први потпредседник. Закључак Владе има осам тачака од којих прва гласи да се успоставља граница после разговора које је Ивица Дачић имао у Бриселу са Хашимом Тачијем и Кетрин Ештон.




Већ следеће године потписао је издајнички Бриселски споразум којим су институције Републике Србије као што су судство, полиција, цивилна заштита, телекомуникације угашене и предате сепаратистима.

Данас се Ивица Дачић залаже за „разграничење“ јер је то наводно и став председника Руске Федерације. Биће да му је то Владимир Путин шапнуо на увце док му је он певао Каљинку. Иначе председник Руске Федерације је током боравка у Београду недвосмислено и категорички изјавио да је руски став по питању Косова и Метохије да решење мора да се тражи у оквиру Резолиције 1244 и важећег Устава Републике Србије. Са својим претпостављеним Александром Вучићем већ је исцртао границе „разграничења“ о чему данас пишу бројни европски листови. То је фамозни споразуму о 17 тачака. Бројни политички аналитичари говоре да се после таквог цртања граница спрема нови егзодус Срба јужно од реке Ибар где ће на десетине хиљада Срба да напусте своја огњишта. Стварањем дистрикта Митровице који треба да буде у „независном Косову“ спајањем јужне и северне Митровице Срби неће имати ни болницу ни свој универзитет јер ће се они наћи под јурисдикцијом Приштине. Из тог разлога неће да оду само Срби јужно од реке Ибар него и ови са севера Косова и Метохије.

Необично је да ту идеју разграничења од Косова и Метохије некадашњи портпарол Сицијалистиче партије Србије није презентирао свом председнику Слободану Милошевићу. Њега данас спомиње само кад је време избора да би остварио бољи резултат. У паузи, кад избора нема, бави се политичком трговином препуштајући сепаратистима јужну српску покрајину. Он, као и његов шеф Александар Вучић, мисле ако се одрекну Косова и Метохије да ће владати неограничено. Каква заблуда!


Косовска Митровица 
25.02.2019. године
Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине