уторак, 5. фебруар 2019.

Достигнуће Бриселског дијалога: Држављане Србије сепаратисти протерали са КиМ! (ВИДЕО)

Сходно договoру из Брисела, двојица држављана Србије протерана су са Косова и Метохије "јер нису доказали легалан улазак".

#Косово #Метохија #Србија #Kosovo #Metohija #Srbija #Prelaz #Brisel #dijalog #Sporazum



Ово је саопштила такозвана "косовска полиција" која наводи  да је контрола извршена јуче у Лепосавићу, а да двојица држављана Србије "по закону за странце" нису доказали легалан улазак на Косово и Метохију.

Једном лицу забрањен је улазак на Косово на три месеца, а другом на годину дана, додаје се у извештају.

Наиме, вођење дијалога у Бриселу између шиптарских сепаратиста и српских власти, коју је представљала Демократска странка а чији је тадашњи председник, уједно и председник Србије, Борис Тадић поверио Борку Стефановићу, већ на првом састанку теме су били катастри, авиосаобраћај, телекомуникације, председавање ЦЕФТА и изглед царинских печата. 

Од те 2011. године па до 2013. прелази на северу покрајине су функционисали уобичајено, као у било ком другом крају Србије када пролазите крај редовне полицисјке патроле. Децембра 2013. Ивица Дачић упркос великом протесту Срба успева да изгради пунктове који до тада функционишу ка оцарина јер то предвиђа и сами Бриселски споразум.

У неколико наврата ухапшено је неколико Срба на тим прелазима, најчешће под лажним оптужницама за ратне злочине, које су имале циљ да застраше оне који желе да се врате на своја имања која су Албанци узурпирали. Пре потписивања Бриселског споразума тако нешто је било незамисливо јер је управо постојала слобода кретања. Временом, почело се са све чвршћом контролом док на крају није уведена такса на српске производе а ово је први пут да су држављани Србије протерани са дела своје територије јер "нису легално ушли".

Иначе, Срби су већ кажњавани због некоришћења прелаза који су инсталирани по Бриселском псоразуму јер се сваки други правац сматра "нелегалним", о чему смо такође већ писали:

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


Вероватно ће у будућности бити предузимано све више потеза који су шиптарским сепаратистима омогућени у Бриселу а да српска јавност о томе никада није обавештена. Све то предстваљају "победе" за српску страну у преговорима према речима директора канцеларије за КиМ, Марка Ђурића - који је марта прошле године и сам ухапшен јер "није легално ушао на КиМ" али и свих других представника режима Александра Вучића.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Нема коментара:

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.