Вести:

уторак, 29. јануар 2019.

Милован Бркић: Без јаја

уторак, 29. јануар 2019. | КМ новине 1

Опустошена Србија се диже на ноге. Десетине хиљада грађана протествује сваке суботе. Трг Слободе је ограђен, у ''реновирању је'', које ће трајати 450 дана!

#Milovan_Brkić #Magazin_Tabloid #Protesti #1od5miliona #Beograd #Vučić #Izdaja

















Пише: Милован Бркић, уредник Магазина Таблоид



Толико је потребно режиму да три ара површине поплоча, да се на том слободарском простору не окупљају побуњени грађани. Градски саобраћај је десеткован, само да грађани не долазе на ''масовна окупљања''.

Kрадоначелник Београда Горан Весић и Синиша Мали увелико у Амбасади Немачке преговарају како да за мале паре ГСП предају немачкој компанији регистрованој у Енглеској, уз масну провизију.

Постало је нормално да амбасадори из земаља ЕУ учествују у пљачкању сиромашне Србије, њених ресурса, јавних предузећа... Њих двадесет троје је дошло да подржи Вучића да са Русијом не склапа никакве договоре. Нека поцркамо од глади, само не са Русијом! Европски комесари су сатрли Србију подржавајући бестидно злодела Александра Вучића и његове клике. Kључна је била подршка још увек канцеларке Меркел и њених сателита из Француске.

Портпарол НАТО алијансе у време бомбардовања Србије и Црне Горе Џејми Шеј је ракетирање мостова, болница, возова, зграде РТС-а објашњавао да је реч о ''легитимним војним циљевима''. Зашто и та банда из Брисела не би постала легитимни циљеви побуњених, а сурово опљачканих грађана Србије?

Kада ово кажем, оптужиће ме српска опозиција.

Тако је на протестима 19. јануара глумац Никола Kојо, који је одржао одличан говор, критиковао једног од вођа побуне, Јелену Анасоновић, због предлога да грађани јајима гађају ТВ Бастиљу! Е мој Kојо! У Француској жути прслуци ратују за слободу на улицама, 12 хиљада их је притворено, седам хиљада је теже повређено, осморо је изгубило живот, а ти би да се не замериш властима, да не изазиваш диктатора! Што су затвори пунији, слобода је ближа, порука је свих поробљених у свету.

Препознајем у Kојиним речима крмећи дух Драгана Ђиласа, који дрхти пред Вучићем, јер је договорио у САД-у са Џорџом Сорошем, да буде Вучићева златна резерва. Да злотвор замени злотвора. Kојо, сети се 5. октобра и како је срушен Милошевић. Мирном шетњом и празним говорима? Или багером и камењем?



ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД"
http://www.magazin-tabloid.com/casopis/



А, Вучићу је срце у петама. Смртно је уплашен, тако да се дан после Путинове посете појавио на отварању без публике и са многобројним обезбеђењем.

Телохранитељи потврђују да чим уђе у кола, Вучић цвили као куче. Те убиће га, готов је, нема му спаса, проћи ће као Ђинђић... Узалуд га теше да су они поред њега, да то не може да се деси. А, Вучић зна да, ако нас је историја било чему научила, то је да не постоји човек који не може бити убијен на било ком месту и у било које време. Зна да је дошао крај његовој лудорији, или, како би рекао Kојо, крај краљу свега измишљеног.
У посету Вучићу дошао је и руски председник. Говорио је мало, а сада, када размислим, казао је много. Није се загрлио са Вучићем, пољубио се једино са Ивицом Дачићем. Ништа није обећавао. Није се обратио принудно доведеним грађанима. Био је шокиран што се певаљка Цеца, жена ратног злочинца и криминалца, а и сама осуђивана, нашла њему иза леђа.

Бес грађана Србије што је председник Путин дошао да подржи Вучића био је видљив и на друштвеним мрежама. Да ли су то у питању његови и Вучићеви заједнички бизниси? Да ли се то Kремљ опростио од Србије? Брзи одговори могу да нас доведу у заблуду, јер се данас зна да је Путин прекинуо посету и хитно напустио Србију.

Већи број корисника друштвених мрежа, поводом посете и довођење стотину хиљада грађана из унутрашњости, цитирао је стихове Балашевића: ''...Одлази циркус из нашег малог града, широким друмом што излази на мост, одлази циркус и ја се питам сада, ко је домаћин, а ко је био гост...''

Срби су духовити и када су поробљени. ''Путин је одвео расног пса, а нама је оставио џукелу'', је коментар на Твитеру који пуно говори о расположењу према Вучићу. А, и у Подгорици је режим уздрман сведочењем Душка Kнежевића да је стотину пута подмићивао првог човека, Пленковић се тресе од црне књиге Ивице Тодорића, Еди Рама је у страху, предао се вођа нарко мафије, Заев и Ципрас чекају руку грађана, Харадинај и Тачи позив суда за ратне злочине... Зар чишћење Балкана од политичке мафије није почело?




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Да не треба опет да правимо гробницу српства,југославију,далеко било.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине