Вести:

субота, 26. јануар 2019.

Како је дошло до албанског захтева за спајањем и контролом оба дела Косовске Митровице (ВИДЕО)

субота, 26. јануар 2019. | КМ новине 0

Косовска Митровица је од 1999. године град подељен на два дела јер је то био једини начин да Срби опстану на окупираној територији где су Шиптари имали слободне руке да изврше некажњено који год злочин желе над њима.

#Vesti #Kosovo #Metohija #Srbija #Analize #Kosovka_Mitrovica #Most #Podela #Albanci #Šiptari #Srbi





Поделом града Срби су створили простор који ће им пружити сигурност, фронт неосвојив не само за Шиптаре већ и за читав западни део света који је сепаратистима био савезник у томе. Од тада, водећи приоритет Шиптара и њихових ментора, Американаца, био је да сломе отпор Срба на севеу покрјаине. То ће тек 2013. године, потписивањем Бриселског споразума, успети да учини Београд.

Срби са КиМ су бојкотовали спровођење Бриселског споразума који предвиђа успостављање сепартистиче власти а гашење српских државних институција. Очигледно, то значи и даље истребљење и прогон неабанског становништва из овог дела покрајине.

Да би превазишао отпор народа Александар Вучић оснива своју странку за учешће у паралелним и нелгитмним органима албанских сепаратиста - "Српску листу". Тако је окупљена група људи спремних да изврше сваки наум Вође зарад ситних личних интереса и добити. Насилним методама право српског народа да брани своје и себе на свом прагу, сломљено је наређењем Александра Вучића и од тада његови послушници глуме "представнике Срба" у шиптарским квази-институцијама у којима они не желе да их буде. Новембра 2013. одржани су сепаратистички квази-избри на које је режим из Београда покушао да натера Сре да изађу. У низу грубих, нелегалних и срамних потеза прибегло се и општим претања попут оне да "уколико Срби не зађу на изборе и не изаберу свог човека, доћи ће им Албанац за градоначелника" а то је најгоре што може да се деси јер би сваки његов потез био у правцу прогона преосталих Срба.

Све то омогућило је Шиптарима да учврсте своју власт па су крајем 2018. године подигли таксе на српске производе како би коначно и потпуно заокружили своју "државност" на Косову и Метохији! Једна од свега неколико млаких реакција чланова "Српске листе" биле су оставке на место градоначелника у сепаратистичким институцијама. иптари су то искористили да затраже и организују кампању за уједињење Косовске Митровице којом би владали у целини.

Тако су они који су требали да то наводно "спрече" управо омогућили да Шиптар постане представник власти над делом настањеним Србима. Уколико до тога дође, биће то крај ионако осакаћеном систему у оквиру кога Срби функционишу а самим тим то ће значити и њихов нестанак са КиМ.

Зато је неопходно хитно напустити квази-институције шиптарских сепаратиста и основати одбрану какву су Срби имали све до Бриселског споразума. Бојкот тих лажних институција је једино решење за опстанак Срба.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине