Вести:

уторак, 15. јануар 2019.

ЏАРЕД ИЗРАЕЛ О ''СЛУЧАЈУ РАЧАК'': Срби су жртве срамне завере са лешевима

уторак, 15. јануар 2019. | КМ новине 0

Џаред Израел, за „Новости“, двадесет година после догађаја у Рачку. „Хјуман рајтс воч“ директно кумовао НАТО агресији на СРЈ.

#Vesti #Kosovo #Metohija #Srbija #Zločin #Raćak #Vilijam #Voker #Fabrikovanje #Fake_news #Lažna_Vest
Вилијам Вокер међу задовољним Шиптарима


– ТАКОЗВАНИ масакр у Рачку била је представа која је послужила да се донесе одлука о бомбардовању Србије са крајњим циљем да Косово добије независност – овако данас, двадесет година после срамне инсценације, за „Новости“ говори Џаред Израел, амерички интелектуалац из Бостона.

Поред верификатора Вилијама Вокера, огромну улогу да се оправда срамно бомбардовање суверене земље, сматра Израел, одиграо је „Хјуман рајтс воч“, пропагандна машинерија која се представља као највећа светска хуманитарна организација. Њихов извештај од 29. јануара 1999. био је покриће за одлуку о оправданости криминалног напада који је уследио 24. марта те године.

Албански "цивили".
Израел је био у тиму одбране Слободана Милошевића у Хагу. Изнервиран непрекидном пропагандом, тамо је и насрнуо на Ричарда Дикера, једног од шефова „Хјуман рајтс воча“, који је у холу суда водио перманентну конференцију за новинаре промовишући своје неистине. А баш у тим тренуцима, фебруара 2002, у судници је српски председник једног по једног сведока утеривао у лаж демонтирајући америчке „хуманитарце“.

Акција српске полиције у Рачку почела је у ноћи између 14. и 15. јануара. Српска полиција је позвала посматраче ОЕБС да буду сведоци антитерористичке акције и њихова три возила била су присутна практично од поднева. Сукоб са терористима је завршен 15. јануара око 15 сати, када су се преживели бандити повукли. Српска полиција и судије напустили су село пошто је пао мрак и почела „паљба“ терориста са околних брда.

Вилијам Вокер је у Рачак донео припремљен план против Срба / Фото ЕПА


У Рачак су тада ушли верификатори. Целу акцију полиције снимила је камера АП која је ишла са српском полицијом. Пресвучени лешеви албанских цивила појавили су се дан након што је у село стигао Вилијам Вокер.
– Цела прича подсећа на Сребреницу, то је био већ опробан, пропагандни сценарио – објашњава Израел. – Дикера, који је и ван хашке суднице покушавао да лажи прода новинарима, из беса сам одгурнуо, а његову организацију сам назвао како и заслужује.

Вилијам Вокер полаже камен темељац за споменик себи у част за измишљени масакр





Амерички писац наводи низ доказа да се у Рачку није догодио никакав масакр над цивилима. Наводи и да је са верификаторима у село ушао и новинар „Монда“ Кристоф Шатело. Контактирао је са сељанима и верификаторима одмах пошто је паљба прекинута. Како је сведочио касније, сви су били сагласни да се сем битке није догодило ништа друго. Лажи су стигле са Вокером дан касније, када су се „појавили“ и лешеви смрзнутих људи, очигледно исте ноћи донети негде из шуме где су раније погинули.

СПОМЕНИК СРАМОТЕ 



– ВОКЕР је на Космету добио орден Народног хероја од Хашима Тачија 2009. године. Затим је у Дечанима од Шкељзена Харадинаја, Рамушевог брата, добио Златну медаљу за услуге човечанству. Пре две године у Рачку му је подигнут монументални споменик (на фотографији) на чијем је отварању и сам био. Није проблем у злочинцу који бестидно прима почасти, већ у народу који слави овакву личност и у онима који признају државу коју је направио Вокер – каже Џаред Изреал.

ИЗВОР: Драган Вујичић-НОВОСТИ




КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине