Вести:

четвртак, 3. јануар 2019.

Грачаница: За новогодишњу декорацију села чак 34.000 евра (ФОТО)

четвртак, 3. јануар 2019. | КМ новине 0

Док су медијски извештаји пребукирани жалопојкама ''Српске листе'' под контролом Александра Вучића, о томе како Срби на КиМ тешко живе и угрожени су, у Грачаници само за декор дају 34.000 евра непознатим невладиним организацијама!

#Vesti #Kosovo #Metohija #Srbija #Gračanica #Nova_Godina #Pljačka #Sirotinja
Јелка у Грачаници







Као што већ дуже времена КМ новине указују на пљачкашку природу "Српске листе", коју у потуности конролише Александар Вучић и Влада из Београда, а чији представници користе сваку прилику за лично богаћење не марећи за народ, дочек календарске Нове године је постао један од најбољих примера управо тих тврдњи.

Грачаница је ове године, за разлику од претходних, раскошније окићена новогодишњом расветом и украсима, чак је на главном тргу у центру села постављена и велика јелка, пише портал "Грачаница онлајн". За то потуно непотребно задовољство тзв "општина Грачаница" по систему лажне "републике Косово" у којој је владајућа странка "Српска листа" издвојила је 34. 000 евра. Ово је ван сваке памети нарочито када се има у виду чињеница да не мали број Срба у овој енклави једва саставља крај са крајем, али - народ и није брига ове власти већ једино лични интерес и даље богаћење појединаца.




Невладина организација "Practice youth" којој ј додељен новац, регистована је на име Петра Ристића.

Како је раније известила РТВ КИМ, про-сепаратистичка телевизија на српском језику, тим новцем располажу две невладине организације, а да су идеје за украшавање долазиле лично од саветника градоначелника по шиптарском систему, Срђана Поповића, и његових људи из кабинета.

Такозвани "Преседник Скупштине општине Грачаница" Љубиша Караџић, потвррдио је зату телевизију да је новац за прославу Нове године и Божића подељен двема невладиним организацијама.

Са печатом такозване "републике Косово" у чијој су служби ти људи.

„Једна је добила 34.000 а друга 1.000 евра. Тај новац ће бити употребљен за музичке бендове, декорацију, бину. Након тога, како стоји у договору са њима, остатак новца ће оставити општини и за наредну годину,“ објаснио је Љубиша Караџић, председник Скупштине општине Грачаница, додајући да не зна имена две невладине организације које су прошле на конкурсу за новогодишње украшавање Грачанице.

Одговор на питање о којим се НВО ради, нико у овој шиптарској општини али ни у другим НВО нити локалним медијима, није знао.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине