Вести:

четвртак, 27. децембар 2018.

Промоција књиге ''Роду своме послужише верно'' (ВИДЕО)

четвртак, 27. децембар 2018. | КМ новине 0

Веома значајан историографски рад, који је аутор Жарко Костић сажео у књигу ''Роду своме послужише верно'', имао је свју промоцију у Дому културе "сава Дечанац" у Лепосавићу.

#Promocija #Knjiga #Rodu_svome_poslužiše_verno #Žarko_Kostić #Zoran_Đorđević #Kosovo #Metohija #Srbija #kmnovine
Промоција књиге изазвала је велико интересовање













За књигу посвећену јунацима Средњег Ибра и Поткопаоника, од којих је овде велики део пописан именом и презименом, аутор Жарко Костић каже да је "ово дуг према завичају, према овом нашем крају и према тим људима. Тамо се налази преко 210 имена из Првог светског рата и 51 из Балканских ратова, да се сетимо њих".

Издавач Зоран Ђорђевић, испред куће "Лестве српске"⇗ која је издала ову књигу, каже да је "Цео издавачки пројекат којим се бавимо, и којим смо се бавили овде у Лепосавићу и у Косовској Митровици (раније "Хвосно", сада "Лестве српске"), везан за нашу историју, српску културну баштину, и све те теме које нису довољно обрађене. Вечерас смо имали стварно добру прилику да се упознамо са једном великом темом, са великим временом и великим достигнућима народа из овог краја одакле потиче велика маса људи који су учествовали у ослобођењу".

Да књига има велики историјски значај тврди и професор историје Добривоје Ђурђевић. "Ове године када обележавамо 100 година од завршетка Великог рата, имамо по први пут прилику да се упознамо са нашим прецима који су узели учешће у Великом рату. Један део њих је, нажалост, положио животе на разним стратиштима од Цера, Колубаре преко Албаније, Солуна  идругих места" рекао је Ђурђевић за РТВ Мир.

 ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽

"Став Жарка Костића изнет у рукопису је одбрана вредности људских и националних Срба као народа. Одбрану је усмерио против политичке хипокризије и наметања заборава као и осталих последица Великог рата, неутврђен статус оних који су учествовали у ратовима и поднели терет рата и жртве. Гласно и јасно бранио је прошлост свог народа од заборава а тиме и визију будућности" записао је, између осталог, у предговору књиге Јован Пејин, директор Архива Србије, у пензији.

Да би сте више сазнали о овом делу посетите веб-сајт издавача и прочитајте цео предговор, такође овим путем можете поручити ову или друге књиге издавачке куће "Лестве српске"⇗.

Lestve

Пред нама је рукопис о ратовима, бунама и геноцидном страдању Срба на простору где је никла српска држава и развијала се њена државнотворна идеја и духовност. Ово је простор на којем су сачувани монументални споменици изузетног значаја који сведоче и дају подстрек обнове и развоја духовности.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине