Вести:

уторак, 25. децембар 2018.

Зоран Влашковић: Како то да је амерички интерес на Космету већи од интереса Србије?

уторак, 25. децембар 2018. | КМ новине 1

Писмо Срба са Космета америчком "амбасадору" у Приштини Филипу Коснету

#Kosovo, #Metohija #Srbija #Okupacija #Amerika #Interes #Istorija #Srpska_zemlja #Zoran_Vlašković #KMnovine
Фанатична опчињеност америчким господарењем окупиране јужне српске покрајине избија често у први план



















Пише: Зоран Влашковић



Срби са Косова и Метохије су упутли писмо америчком "амбасадору" у Приштини у коме се каже:

Обраћамо се вама господине "амбасадоре" Америке на Космету у Приштини, као представнику државе, која каже за себе да је демократска и баш из тог разлога желели бих смо да нам одговорите на виша питања која се тичу Косова и Метохије, Срба на њему али и државе Србије чији је Космет саставни део.

Филип Коснет
Верујемо да као "амбасадор" имате академско знање, поштовање права и демократије, поштовање међународног права, споразума као и поштовање елементарнјих људских права, пре свега права Срба на Косову и Метохији где се ви дали за право себи да будете "амбасадор" у творевини која је самоиницијативно прогласила себе за државу Косово.

Господине
"амбасадоре" Коснет како то да ви вашим присуством у Приштини истерујете Србију са овог простора а знате да је Пећка патријаршија саграђена (1250.г.), чак 242 године пре открића Америке 1492.г. или 537 година пре америчке независности 1787.године!

Господине Коснет, Високи Дечани су саграђени (1335) 157 година пре открића Америке или 452 година пре америчке независности!

Тако је и са осталим знаменитим српским манастирима Грачаница, Свети Арханђели код Призрена, Девич, Бањска
...

Када је Цар Душан, господине "амбасадоре" Коснет, тадашњи цар Срба, Бугара, Грка и Арбанаса, 1349. године донео, познат као Душанов законик, то је било равно 143 године пре открића Америке и 438. година пре њене независности! Тај Закон је важио за цело царство и подједнако за све поданике а судије су биле дужне да суде по закону а не у страху од цара.

Ви господине Коснет, ако сте из демократске Aмерике, како допуштате данас да тзв. власт у Приштини, без икакве школе Тачи, Весељи, Харадинај.... газе Пoвељу ОУН, заједно са вама, Резолуцију 1244, Хелсиншки договор.... и свако међународно право ?


Амерички војници се забављају фотографишући се испред запаљене српске куће.

Одговорите зашто подржавате такву антицивилизацију, античовечанство, антидемократију? Зашто се са таквим терористима, убицама, неписменим... Албанцима у Приштини?

Имали те ви господине Коснет имало знања, морала, образа, части, демократије, човечности... у себи? Одговори те на то!

Господине Коснет, у првом турском попису становништва 1455. године, 33 године пре открића Америке и 332 године пре стварања Америке, познат као “Дефтер за област Бранковића“ – Попис области која се у целости поклапа са данашњим простором Косова и Метохије, каже да је овде било:


  • 13.057 српских кућа,
  • 75 влашких,
  • 17 бугарских,
  • 1 грчка и само:
  • 46 арбанашких домаћинстава у 23 села.

У укупном броју, арбанашка домаћинства су сачињавала тек 0,26 % домаћинстава?



Истина је, господине "амбасадоре" Коснет, историја и документи сведоче, да они који тада, у средњем веку, нису живели овде, Албанци, и они који нису постојали, Америка, данас одлучују о Косову и Метохији на најнеправденији начин, путем силе, протеривањем Срба, рушењем и брисањем свега српског, кршењем баш свих права Срба и Србије и на штету искључиво Срба и Србије чији је простор Косово и Метохија одувек био.

Господине Коснет одговорите Србима, Србији, Европи, цивилизацији, човечанству, међународном праву... како то да је данас амерички интерес, 10.000 километара удаљен од Космета, већи од интереса Србије која је баш овде ударила темеље своје државности и постојања?


Од америчке окупације КиМ порушене су неке од најзначајнијих српских светиња
уз асистенцију НАТО снага, односно КФОР-а.



Господине Коснет, када Америка није постојала, у средњем веку, овде било 1.181 српских цркава, 113 манастира и више од 5.000 звона, 48 испосница, осам спомен капела и костурница, 96 тврђава и старих градова, 14 двораца српске властеле и 534 стара српска гробља.

Господине Коснет, од када твоја држава подржава ову терористичку власт Албанаца на Космету, они су, Албанци овде срушили и запалили 155 српских цркава и манастира, 13 њих су избрисали у потпуности са лица земље а уништили су више од 10.000 споменика на српским гробљима што Европа не памти у својој историји.

Господине Коснет, ти си, подршком Приштине, на тој страни антицивилизације и човечанства. Одговори нам у 21 веку зашто си на тој страни?





Одговоре, господине Коснет можеш дати свакој српској школи, сваком српском домаћинству на Космету, сваком српском факултету на Космету, сваком српском манастиру.... Одговори у име цивилизације и човечанства ако имаш имало људскости, културе и демократије у себи. Ми чекамо одговор а одговорићеш ако си човек!




author-pic Аутор: Зоран Влашковић

Дугогодишњи је новинар листа "Јединство" који се до 1999. године штампао у Приштини. Вишеструки је добитник награде матичног листа за најбољег новинара године. Аутор је три књиге о Косову и Метохији.

Први је обишао караулу Кошаре после окупације КиМ од стране НАТО-а, први фотографисао немачке војнике окупаторских снага на бункерима из Другог светског рата које су такође Немци саградили на северу КиМ. Данас је сарадник многих гласила у Србији али и широм света где се издају листови на српском језику.

Рођен је и живи у Косовској Митровици.

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Изванредно писмо!
    Тако то треба питати.
    Благосиљам све срБско на КиМ.
    Да живи срБски Род!

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине