Вести:

среда, 5. децембар 2018.

Обијена још једна црква на КиМ (ВИДЕО)

среда, 5. децембар 2018. | КМ новине 0

Талас насиља над Србима и њиховом имовином преплавио је Косовско Поморавље, у последње време све су чешћи напади и на светиње што нарочито узнемирава Србе овог краја.

#Kosovo #Metohija #Crkva #Obijena #Grnčar





Црква Светог Николе  уселу Грнчар, у општини Витина, обијена је и из ње је покраден новац приложника. 

За такозвану "косовску полицију" и у овом случају су починиоци непознати и за њима се трага... Иначе, до сада ни у једном случају нису откривени починиоци ни за једно од десетине бројних крађа и разбојништава над Србима који овде живе. Пре недељу дана у овом крају, у селу Горње Кусце, обијена је  ицрква Светог Саве и такође однет новац који верници остављају као прилог.


За једну ноћ десетак крађа у Новобрдској општини, проваљена црква а командир тзв ''полиције'' има преча посла (ВИДЕО)...
Posted by kmnovine.com on Среда, 28. новембар 2018.


Срби немају веру у то да ће надлежне службе било шта променити а да је ово ипак прешло баш сваку меру можда показује то што су поред припадника тзв "косовске полиције" из Гњилана у истрази учествовали и "инспектори" у цивилу из Приштине, што је потпуна новина.

Kако РТВ Пулс⇗ сазнаје од мештана који нису хтели пред камере, лопови су обили касу и однели црквени прилог и разбили прозоре кроз којих су највероватније ушли у цркву.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽



Црква Светог Николе у Грнчару изграђена је у 14. веку а обновљена 1976. године да би је  албански терористи потпуно порушили 2000. године. Шест година након тог рушења опет је обновљена пре прогонства епископа Артемија уз помоћ мештана и донатора 2006. године.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине