Вести:

понедељак, 26. новембар 2018.

АЛАРМАНТНО: Vasiqi интегрисали српску школу у Косовској Каменици у тзв ''косовски'' систем сепаратиста (ФОТО)

понедељак, 26. новембар 2018. | КМ новине 0

Брачни пар Vasiqi, Јадранка и Негован са својим истомишљеницима интегрисали су Основну школу „Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици у такозвани "косовски", односно образовни систем шиптарских сепаратиста, сазнају КМ новине!

#Kosovo #Metohija #Kosovska_Kamenica #Pomoravlje #Škola #Srbija #Deca #Integracija #Separatisti #Nestanak
Бојан Стаменковић, потпреседник Општине Каменица, Негован Васић, директор две школе из два система и Qendron Kastrati (Самоопредељење), председник Општине Каменица.

Школску зграду су 1999. године отели Албанци и у њој уништили свако српско слово. Тадашње руководсво школе је на миран начин, преговорима, уз помоћ УНМИК-а успело да их избаци из зграде и организује наставу за Основну школу, Гимназију и Техничку школу. Данас је то само формално једна од две зграда у урбаној средини на КиМ јужно од Ибра у којој наставу одржавају српске школе. Истински, она је у рукама Албанаца и њихових слугу. Још се ту настава одржава по Закону Министарства просвете Републике Србије али су логистика и кадрови у рукама Општине Каменица, према прописима такозване "републике Косово".


 Двовлашће је у ствари једновлашће

Школа је претворена у породични бизнис јер је њен директор испред Министарства просвете Републике Србије Јадранка Васић а испред тзв. "Министарства Косова" њен супруг Негован Васић.

Плате из Србије дели Јадранка Васић а са Косова, од шиптарских сепаратиста, Негован Васић. Платни спискови се веома разликују јер сваки директор има своје "кадрове". Материјални трошкови стижу из Србије преко јединица локане самоуправе али и од сепаратистичког "министарства".

Ткачница у Основној школи
Донације стижу са свих страна. Тако је школа проширила делатност столарском радионицом и ткачницом. Ово можда и не изгледа лоше, традиционалне вештине и старе занате свакако треба неговати али проблем је што то није био мотив њиховог оснивања. Напротив, она на тај начин обезбеђује своје гласачко тело јер јој предстоји реизбор. Управо у ткачници је запослена жена са средњом школом и која се бави шнајдерајем... Мимо конкурса и током трајања забране запошљавања у јавном сектору. Према сазнањима КМ новина, директорка је за време свог мандата запослила неколик одесетина радника од којих за огромном већином не постоји потреба. Према незваничној процени број наставника и број ученика у овим школама је готово исти!

У школи је отворена и ђачка кухиња где се храна дистрибуира из шиптарске Општине Каменица. По речима директорке на Савету родитеља школа је од општине добила 40 000 евра донације на име ђачке кухиње а да она то није ни знала, тврди извор КМ новина. Вероватно је то знао њен супруг који заједно са председником општине из странке Самоопредељење дели храну српској деци.

Председник Општине Каменица „дели“ храну српској деци


Иначе је председник општине коалициони партнер СНС- у на општинском нивоу за кога су агитовали на изборима Васићи и Јадранкин брат Дејан Николић, координатор СНС-а за Поморавље и директор Гимназије у систему косовских сепаратиста. Сестри Јадранки је припало место општинског одборника.

Родитељима је битно да је ужина гратис


Зло(употреба) деце

Кад год затреба да се политички промовишу Васићи зло(употребе) децу. Приликом посете "амбасадора" Велике Британије на Косову, иначе представника једне од земаља највећих непријатеља Срба, деца су му приредила срдачан дочек док је помоћница директорке Бисерка Симић забављала амбасадора. Помоћница директорке је из Ниша. За такве прилике наставници су дужни да „довуку“ децу у матичну школу како знају и умеју.

Свечани дочек амбасадора Велике Британије на Косову. За дочек задужена помоћница директорке Бисерка Симић, лично (прва с лева). У позадини деца „довучена“ са наставе која је у току.


Немар родитеља

Родитељи не маре што се њиховом децом политички манипулише. Стиче се утисак да не маре ни за шта јер више од две трећине родитеља по било ком основу ради у школи и верно служи Васићима.



Шта ће бити у будућности?

Будућности за ову децу али и преостале Србе, овде неће бити. Пошто су се овако увезали са сопственом државом (Негован Васић је и директор Основне школе „Братство“ у Стрезовцу по систему Републике Србије) исто тако и са сепаратистичким косовским "институцијама" ускоро ће у склопу интеграције ингеренцију над школом да преузму у потпуности институције тзв "републике Косова" кроз лик и дело оваквих „кадрова“ који се високо котирају и у једној и у другој „држави“. А кад до тога дође, настаће општи метеж јер ће у школи да раде само пријатељи породице Васић, без обзира на школску спрему, које су они запослили и који им слепо служе.

Школа у Косовској Каменици

Наш саговорник, који је и сам родитељ, каже да не сме да реагује јавно јер би тиме угрозио и своју децу и чланове породице који раде у школи. Наводи да ће Јадранка Васић ускоро бити реизабрана тако да овим школама предстоје истински црни дани на челу са "породичном мафијом која се ушлихтала и Шиптарима. На тај начин школа, за коју су овдашњи просветни радници, до доласка ових алавих кадрова, и животима бранили зграду, и кроз њу Србију и будућност Срба на овом простору, изгубила је смисао свог постојања. У њој се тренутно запослени баве свим осим образовно васпитног рада.

"Нека нас Бог сачува, јер само Он може да нас спаси и нико више" завршава са великом бригом у гласу саговорник КМ новина.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине