Вести:

среда, 28. новембар 2018.

За једну ноћ десетак крађа у Новобрдској општини, проваљена црква а командир тзв ''полиције'' има преча посла (ВИДЕО)

среда, 28. новембар 2018. | КМ новине 0

Организована група криминалаца синоћ је на дестак места у Горњем Кусцу и Станишору, надомак Гњилана, извршила или покушала више провалних крађа.

#kosovo #metohija #Srbija #Novo_brdo #kradja #pljačka #Srbi #progon
Унутрашњост проваљене цркве, детаљ / Фото: Станимир Николић, црквењак

Проваљена су врата цркве Свети Сава у Горњем Кусцу и обијена каса у којој су верници остављали црквене прилоге.

„То је за нас велики ударац, јер се нападају и наше светиње“, рекао је за Пулс црквењак Станимир Николић који је случај пријавио такозваној "косовској полицији".

Синоћ, нешто после поноћи, украдено је и возило Опел астра мештанину Марку Ристићу, а у још у десетак кућа покушане су крађе.

Унутрашњост проваљене цркве / Фото: Станимир Николић, црквењак





У оближњем селу Станишор, такође после поноћи, обијена је штала Срећка Костића  из које су лопови однели краву са телетом.

У изјави за РТВ Пулс, потпредседник општине Ново Брдо по систему Републике Србије, Синиша Димић, указао је да су ови напади координисани.

„Ово је смишљени акт насиља над српским становништвом како би се економски ослабили. Евидентно је да косовска полиција нема довољно опреме, људства, нити знања да стане на пут криминалцима“, рекао је Димић.


У последњих месец дана, ово је већ шести пут да су забележене крађе имовине српских власника у новобрдском крају, а на мети лопова су биле куће, крупна стока и возила.  Због драстичног пораста криминала последњих година и протеста грађана, такозвана "косовска полиција" је почетком октобра  сменила командира полицијске станице у Новом Брду Шукри Алију и уместо њега поставила Ганија Хуруглицу из Косовске Каменице.

Унутрашњост проваљене цркве / Фото: Станимир Николић, црквењак

На питање Пулса да објасни чињеницу да се и после неколико месеци од његовог постављења и даље врше крађе у новобрдском крају, а починиоци остају непознати, Хуруглица је одбио да да коментар, уз образложење да има важнија посла на прикупљању доказа.

Срби овог краја претпостављају да је реч о добро организованој мултиетничкој банди која пустоши српска сеоска домаћинства у општини Ново Брдо пише портал Косово-Метохија.ком

Непостојање чврсте воље такозваних "косовских", односно  власти шиптарских сепаратиста да се стане на пут дивљаштву, даје ветар у леђа разбојницима да наставе са крађама, а на тај начин се подстиче исељавање Срба.

Србину из Сувог Дола украден ауто #Kosovo #Metohija #Srbija #Kradja #Srbi #Albanci #Kriminal #Nesigurnost Јутрос је у...
Posted by kmnovine.com on Уторак, 27. новембар 2018.


Иако се свака крађа благовремено пријави такозваној "косовској полицији", ниједна до сада није расветљена. Од свега што је та служба предузела је неколико смена водећих полицијских службеника у Новом Брду, мислећи да је то највећи проблем у спречавању све чешћих великих крађа у Новом Брду. То, наравно, није спречило разбојнике да и даље делују. Општина Ново Брдо се протеже на око 200 квадратних километара површине, а полицијска станица је до недавно поседовала тек једно возило у полуисправном стању.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине