Вести:

недеља, 18. новембар 2018.

АПЕЛ за помоћ: Дичићи из села Страже живе на ивици беде! (ФОТО)

недеља, 18. новембар 2018. | КМ новине 2

Шесточлана породица Милована Дичића из Страже, села у новобрдској општини, годинама живи у оронулој двособној кући, кроз чији се плафон види небо.





Прексиноћ је падала киша, а њихов кров прокишњава на све стране. Млађа ћерка Марина, која због егзистенцијалних проблема не зна да ли ће кренутии у први разред средње школе, каже, да је цела кућа била под водом.

Обраћали смо се бројним организацијама за помоћ око изградње куће, али нисмо наишли на разумевање каже Милован Дичић, који од минималца храни шесточлану породицу.

У Центру за оцијални рад у Шилову су ми рекли "да се одрекнем минималца, како бих стекао услов за изградњу куће", каже Дичић, чија је супруга недавно имала операцију дебелог црева, а за који дан у Београду има заказану операцију кука.

Због старости куће у којој живе Дичићи, њихово здравље и живот су доведени у опасност.

До недавно са њима је живела још једна ћерка која се у међувремену удала. Данас у две собе без купатила и основних животних потрепштина, са двема ћеркама Јадранком (18), Марином (15) и супругом, Милован Дичић издржава и мајку која ја зашла у девету деценију живота, кao и млађег брата.

Апелујемо на све државне институције Републике Србије, као и на све хуманитарне организације које имају могућности, да помогну овој породици.

За све информације urednistvo@kosovo-metohija.com













КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: Косово и Метохија.ком    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Објавите рачун на који би могли људи да уплате...

    ОдговориИзбриши
  2. Поштовани, ми тај рачун немамо већ, као што у дну пише, треба се јавити порталу који је ово изворно објавио а на и-мејл адресу: urednistvo@kosovo-metohija.com

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине