Вести:

понедељак, 19. новембар 2018.

Никола Влаховић: Диктатура новог века

понедељак, 19. новембар 2018. | КМ новине 0

Шта је Србији донела стогодишњица примирја у Првом светском рату?

#Nikola_Vlahović #Magazin_Tabloid #Političari #Vek #Pobeda #Poraz


  • Славни војвода Живојин Мишић је у само једној реченици дефинисао читав век српске националне, државне и политичке несреће којој још не видимо краја. Рекао је: "...Нема тог рата који српски сељак не може добити а који српски политичар неће изгубити". На стоту годишњицу од примирја у Првом светском рату, док излудели Вучић пуца ћорцима по Пасуљанским ливадама и смишља како да Албанцима понуди још мало српских територија, ваљало би ту реченицу уклесати на згради Владе Србије.

Пише: Никола Влаховић, Магазин Таблоид


 

Век прође, а добро не дође


У дану кад је слављено примирје у Првом светском рату, 10. новембра 2018. године, мали балкански самодржац, Александар Вучић, извео је Војску Србије на војну вежбу са свих осам музејских примерака руских авиона типа МИГ, и још осам хиљада учесника и статиста (и Аном Брнабић у црвеном костиму). Ове трагикомичне сцене, заиста би биле смешне да није у питању још један велики, бесмислени трошак државног новца али, пре свега, озбиљан велеиздајнички акт.

Наиме, савремена историја не памти да је један председник државе одобрио целодневни директан пренос војне вежбе своје армије (са више локација, десетинама камера и исто толико дронова) којим је, противно свим начелима војних тајни, читавом свету показано целокупно "здравствено стање" Војске Србије. Сва застарела ратна техника (званично: 645 борбених средстава, а од тога и 100 тенкова из прошлог века), били су тог дана део Вучићеве "понуде" свим српским непријатељима, да се и само увере колико је одбрамбени систем Републике Србије јадан и колико је далеко од века у коме живимо.

Такозвана Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем под именом "Век победника 1918-2018", којом је наводно требало обележити 100 година од победе у Првом светском рату, претворила се у Вучићево бедно хвалисања које "поентирао" најавом да ће : "...у наредном периоду стићи још нешто о чему не могу да причам, а што смо већ платили...Када бих рекао, увели би нам санкције!"

Али, коме је уствари овај беспотребни трошак новца и времена, те исцрпљивање људи и већ потрошене прастаре ратне технике требао, показао је командант Копнене војске, генерал-потпуковник Милосав Симовић, у рапорту који је поднео Властодршцу и његовом ресорном министру - кловну, у коме је детаљно "информисао" милионе гледалаца о томе шта ће се све дешавати током тактичке вежбе. Тачно пре годину и по дана, на Пасуљанским ливадама код Краљева, приликом једне мање војне вежбе уз учешће свих Вучићевих телевизија, један чешки дипломата иначе наклоњен Србији, горко се нашалио рекавши: "...Па овде страни војни аташеи и обавештајне службе не морају да долазе, све имају детаљно на телевизији!"


Србија након свега мора да се запита: коме служи Александар Вучић и води ли нас овај сулуди човек у неку нову велику несрећу чије размере је данас немогуће предвидети?

На стоту годишњицу од примирја у Првом светском рату, док су у Паризу дефиловали и представници поражених земаља, истих оних које су учествовале у ликвидацији трећине ондашње Србије и планирали да та земља и њен народ избришу са географске и етничке мапе света, уместо да макар на два дана заустави било какве државничке активности и позове Србију на 48 сати тишине и сећања на огромне жртве наших предака, без сисотреса и певаљки на његовим омиљеним телевизијама Пинк, Хаппy, РТС, Студио Б, те пуцања по Пасуљанским ливадама и "искрцавањима" са амфибијама на блату поред Саве и Дунава, Вучић све ради супротно: организује директан пренос мегаломанске војне вежбе (са војним службеним спикером на терену!) и денунцира Војску Србије пред целим светом шта би радила у рату, са колико људи, којом техником и којом тактиком, уз пратећи турбофолк на поменутим телевизијама. У међувремену, на кривом месту и у криво време, 11. новембра 2018. године, Вучић стиже у Париз на "опроштајни састанак" са одлазећом немачком канцеларком Ангелом Меркел, како би добио последња упутства шта никако не сме да прича, кад дође до суочења на неизбежном суду (ни божјем ни историјском, него редовном).

Јануара месеца ове 2018. године, администрација америчког председника Доналда Трампа, издала је црну листу са именима 39 појединаца, држављана Србије, међу њима су и неки од највећих трговаца оружјем на Балкану, на којој се налазе и две српске компаније, „Партизан Тек" и „Техноглобал Системс", али и две кипарске компаније „Гравит Лимитид" и „Карсо Лимитид", преко којих Вучићев трговац оружјем врши финансирање његовог режима и неких страних политичара.



ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД"

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/


Америчка владина Канцеларија за контролу иностране имовине ОФАЦ замрзнула је почетком 2018. имовину поменутих предузећа у САД, а Вучићу је стављено до знања да је "истрага у току" и да је он "дужан да сарађује кад за то дође тренутак". Вучићев режим је клинички мртав. И тако мртвом режиму и држави коју је тај режим подјармио, ради свако шта хоће. Земље бивше Југославије праве читаве јавне и тајне спискове непожељних Срба, позивајући се на право које је себи дала влада Сједињених Америчких Држава, још 2016. године, допуном такозваног Магнитског закона који омогућава америчкој администрацији да подвргне санкцијама сваку особу било где у свету за коју се утврди да је одговорна за кршење људских права или ако почини озбиљне коруптивне радње.


И тако мртвом режиму и држави коју је тај режим подјармио, ради свако шта хоће. Земље бивше Југославије праве читаве јавне и тајне спискове непожељних Срба, позивајући се на право које је себи дала влада Сједињених Америчких Држава, још 2016. године, допуном такозваног Магнитског закона који омогућава америчкој администрацији да подвргне санкцијама сваку особу било где у свету за коју се утврди да је одговорна за кршење људских права или ако почини озбиљне коруптивне радње.

Чак је и Министарство спољних послова самопроглашеног Косова направило списак непожељних Срба који нису ни ратни злочинци па чак ни грађани Покрајине Косово и Метохија (акт о томе потписао Петрит Сељими, бивши вршилац дужности косовског министра спољних послова) уз коментар да "списак може бити проширен и на друге српске званичнике..." што се у пракси и показало као делотворно па су сви српски министри, пре свега скандалозни Ђурић и Вулин, били редовно шутирани на такозваном "административном прелазу". Барем два пута и Вучић се слично провео.

Лист на албанском, "Коха диторе", пренео је чак и текст молбе коју је Сељими упутио косовском правосуђу где у једном делу пише: "...Молим Тужилаштво Косова, остале институције, Министарство унутрашњих послова да - базирајући се на чињеницама и извештајима - покрену поступак против лица..., како би им се не само забранио улазак, већ како би били ухапшени..."

Јавност овдашња не зна за то, али спискови непожељних држављана Србије (знаних и незнаних) за улаз на Косово, у сваком тренутку су доступни пограничним службама самопроглашене државе. Сличне спискове имају, не само Црна Гора (чији је премијер Марковић ово недавно невешто демантовао), него и Хрватска (где се ти спискови уредно "ревидирају", зависно од обавештајних података добијених из Србије), па и Босна и Херцеговина, која их има још од краја деведесетих и "ажурира" с времена на време.

Шиптари ухаспили још једног Србина са КиМ на напредњачком прелазу Јариње! #Jarinje #Hapšenje #Srbi #Srbija #Izdaja...
Posted by kmnovine.com on Понедељак, 19. новембар 2018.


Ван региона, грађани Србије су захваљујући владајућем режиму и политици претходних режима, стављени под посебан третман, без обзира да ли су у питању стварно "безбедносне претње" или су само "виђени као безбедносно интересантни". У климаксу Вучићевог лудила, читава Србија је стављена под "форензичко посматрање" сваке регионалне и европске шуше која пожели мало обавештајне славе и мало патриотског капитала.

Разлози за овакво стање су очигледни: Србија нема институције система нити угледне личности са професионалном репутацијом које би је заступале у свету, као што је то некада имала. Вучићева Србија, уствари, нема ни дипломатију ни спољну политику, нема стратегију ни за један сегмент живота, нема ништа осим њега самог, који не зна шта ће у следећем тренутку рећи, чије тетурање и лупетање на светским позорницима води директно у амбис из кога се ова земља више неће извући. Али, да би било живота и после њега, "дужност најсветија" је да му се у таквим околностима стане на пут. Једном заувек.



КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине