Вести:

понедељак, 1. октобар 2018.

КиМ: Запаљена њива под кукурузом Србину из Будриге

понедељак, 1. октобар 2018. | КМ новине 0

Србину из Доње Будриге, Срђану Гигићу, синоћ је запаљена њива под кукурузом. Штета је потпуна, јер се изгорели кукуруз због дима и опасних испарења не може користити за исхрану животиња.





Пожар је захватио Гигићеву њиву на двадесетак ари која се налази само 300 метара од села. Претходно су горела стрништа и ливаде на више локација у том делу општине Партеш.

“За нас је ово велика штета с обзиром да живимо искључиво од пољопривреде и имамо двоје деце на студијама”, каже за Пулс Срђан Гигић који кукурузом тови свиње и козе.

То је једина површина под пољопривредним културама коју Гигићи обрађују, јер до друге, веће, не смеју да приђу од страха од Албанаца који су последњих година купили имања у суседству.

На лицу места данас је била и тзв. "косовска полиција", направила увиђај и констатовала штету. У току је истрага о узроцима паљевине и одговорним лицима.


Прошле недеље, у околини Партеша, непозната лица су починила шест крађа у само једној ноћи, а на мети лопова су биле аутомобили, краве и друге животиње.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: РТВ Пулс    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине