Вести:

субота, 20. октобар 2018.

Марко Пејковић: Пупина скинути са политичког пиједестала због залагања за Југославију

субота, 20. октобар 2018. | КМ новине 0

Не знам одакле толико одушевљење Срба за политички ангажман Михајла Пупина. На страну његов научни рад који не доводим у питање, наравно.

#Mihajlo_Pupin #Jugoslavija #Srbija #Politika #London #Vilson #Marko_Pejković
Михајло Пупин - научник српски а светског гласа, национални радник - југословенски


















Пише: Марко Пејковић



У домену политике, Пупин је - сасвим сигурно можемо рећи - права парадигма антисрпских (југословенских) заблуда и манија које су прелестиле наш народ током последња два века. Он није на Западу лобирао за проширење Србије, већ Југославије. И несумњиво је један од заслужнијих интелектуалаца што је та мутант-држава настала, односно што данас Словенци, Хрвати и остали имају државе са границама науштрб српског традиционалног простора.

Наш историчар и академик Драгољуб Живојиновић у својим књигама тврди на основу докумената и извора да је управо Пупин био тај који је минирао сваку идеју Лондонског споразума о проширеној Србији (1915) код америчког председника Вилсона, јер је Пупину било јако стало да ''Јужни Словени римокатоличке вере'' не остану ван заједнице са Србима, тј. тражио је код Вилсона да САД не заговарају проширену Србију на мировној конференцији у Версају. Врло је могуће да би Вилсон - такав какав је био, дакле сасвим настран - и сам, или уз помоћ неког другог саветника, дошао до истоветног закључка гледе Балкана као и Пупин, али сама чињеница да је наше горе лист нама пуцао у ногу нам даје за право да га гумицом избришемо из листе ПОЛИТИЧКИХ великана којима у том домену треба одавати почаст. Узгред, Вилсон је био најгори председник у америчкој историји, оно што данас многи народи на свету пребацују Вашингтону (као и сами поштени Американци уосталом), пребацују му због наслеђа Вудроа Вилсона - екстремно високи порези, инфлација и јавни дуг (Федералне резерве), светска влада и либерално-леви глобализам (Лига народа) и војни интервенционизам (Америка као светски полицајац).

Крајње је време да као народ макнемо Пупина и сличне Југословене са пиједестала националних хероја ХХ века и на њега - за почетак - поставимо Јашу Томића који је 1918. био жестоко против Југославије, а за уједињену и унитарну Србију, проширену на пречанске крајеве свуда тамо докле је допрла шумадијска чизма и пушка након Првог светског рата.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

 

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине