Вести:

среда, 17. октобар 2018.

Амерички амбасадор у Србији, Кајл Скот, не говори истину

среда, 17. октобар 2018. | КМ новине 0

Амерички амасадор у Србији је дана 15.октобра 2018.године у Влади државе Србије,поред осталог изјавио да не постоји таказвана влада Косово,већ да постоји влада Косова и да он посматра Косово као државу.

#Kosovo #Metohija #Srbija #Kajl_Skot #Laž #Amerika #Zlo #Neistina #Kriminal
Шиптари знају зашто, јер нико њихове злочине не би наградио као што су то учинили Американци.



 
Оваква изјава Америчког амбасадора предстаља увреду за цео српски народ. Подсећам, господина амбасадора на следеће чињенице:

1. У Уставу Србије из 2006. године у преамбули стоји поред осталог да је Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије, а у члану 8. Устава Србије стоји да је територија Републике Србије јединствена и недељива,

2. У Резолуцији 1244, коју је донео Савет безбедности УН, поред осталог стоји да се овлашћује генерални секретар да уз помоћ међународних заједница успостави међународно цивилно присуство на Косову, при чему ће народ Косова моћи да ужива суштинску аутономију у оквиру СР Југославје. Такође се наводи да цивилно присуство УН има за обавезу да осигура безбедан и неометан повратак свих избеглица и расељених лица у њихове домове на Косову. У Анексу 1.став 2. стоји да се успоставља привремена администрација на Косову, да се гарантује повратак избеглих и расељених лица,обезбеђује суштинска аутономија на Косову и потврђује сувереност, територијални интегритет, СР Југославије. У А нексу 2.став 1. тачка 5. стоји да се успоставља привремена администрација за Косово као дела међународног цивилног присуства, под којим ће народ Косова моћи да ужива суштинску аутономију у оквиру СР Југославије.

3.У Хелсиншком споразуму из 1975. године, који је поред западних земаља потписала и Америка, стоји да се државе потписнице обавезују, поред осталог, и на поштовање начела неповредивости граница, једнакости суверених држава, гарантовање територијалног интегритета држава потписница спразума,

4. НАТО пакт је 1999. године извршио агресију на Савезну Републику Југославију, чији је правни следбеник држава Србија. За ту агресију НАТО пакт није имао сагласност Савета безбедности УН.

5. Бомбардовање осиромашеним уранијумом и разарање СР Југославије трајало је 78 дана, погинуло је око 2500 грађана, повређено око 6000 цивила од тога око 2700 деце, прогнано 250.000 Срба са вековних огњишта, порушено и уништено преко 110 цркава и манастира на КИМ, причињена штета између 30 и 100 милијарди долара.

Проглашењем такозване "независности" Косова од стране Шиптара уз помоћ такозване демократске цивлизоване Америчке државне администрације, прекршен је пре свега Устав државе Србије, Резолуција СБ 1244, Хелсиншки споразум из 1975. године и сви други међународни правни акти који грантују сувереност и неповредивост граница држава чланица Уједињених нација.

До данас није враћено ни пар хиљада Срба на Косову и Метохији. Србима на Косову и Метохији су ускраћена основна људска права која гарантује Европска конвенција за заштиту права и основних слобода.

Дакле, господине амбасадоре, Ви не говорите истину. Истина је да је Косово и Метохија саставни део Србије или ти "Косово је Србија". Савет безбедности уједињених нација није примио такозвано Косово као чланицу УН. Више од две трећине света није признало такозвану државу "Косово", а међу њима су и државе као што су Русија, Кина, Бразил итд.

Господине амбасадоре, да ли знате да су Срби историјски народ? Поново Вас подсећам:

1. Срби су на сабору маја месеца 1349. године донели Душанов законик а допунили га 31.августа 1354.године,

2. Косовски бој се одиграо 28.јуна.1389.године,

3. Према турском попису (дефтер) из 1455.године који представља документ Османског царства,на простору Косова и Метохије било је 12.840 Српских кућа,75 Влашких,46 Шиптарских, 17 Бугарских, 5 Грчких, 1 Јеврејска и 1 Католичка.

4. Никола Тесла. Михајло Пупин и Милутин Миланковић су Америци оставили немерљиво интелектуално богаство,чије плодове убира пре свега Америка као и читав свет.

Ваша, такозвана демократска држава је донела први Устав 1787. године. Шта ће Америци преко 500 војних база у свету у преко 32 државе,шта траже ваши војници у преко 100 држава у свету, да ли то Америка на тај начин извози "демократију" у свету ?
Америка, тачније њена државна администрација, уместо да нам буде захвална, уз помоћ Шиптара отима нам Косово и Метохију.
Али, подсећам Вас на стару српску пословицу "Ничија свећа до зоре није горела па неће ни Ваша".

Господине амбасадоре, уколико имате своју савест, част и образ требате да замолите Србе да прихвате Ваше извињење због увреде коју сте упутили.

У Деспотовцу,
дана 16.10.2018.године
Михајло Т. Макић
судија у пензији
из Деспотовца



КМ Новинама је потребна ваша подршка - КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине