Вести:

уторак, 14. август 2018.

Стево Мрђен: Од оних који нису бранили Книн и Никшић, не може се очекивати да бране Дечане (ВИДЕО)

уторак, 14. август 2018. | КМ новине 1

Овог 5. августа 2018 навршиле су се 23 године од геноцидне војне операције хрватске војске, парастос жртвама погрома традиционално је служен у цркви Св Марка, у Београду.




  • Простор под заштитом УН-а, на ком су Срби вијековима живјели, коначно је остао без њих те 1995.
  • Вијечита тежња идеолога из Ватикана, уз сву расположиву помоћ Западних сила, сручила се на западне србске земље, у четворогодишњем оружаном отпору одољевало се вишеструко бројчанијем непријатељу, све док представници Матице нису постигли договор о предаји територија и незапамћеној издаји сопственог народа.

Пише: Стево Мрђен



Могли су ондашњи горштаци да се носе и боре са свим ратним искушењима која су стизала од непријатеља иако је било разних манипулација, ратних шпекулација и профитерства, наравно стимулисани из центра који је морао да буде темељ и гарант опстанка. Начин на који је спроведена издаја је најсрамотнији чин у историји Србске државе, дио народа који је четри године крварио на западним границама препуштен је усташким крволоцима на касапљење, са претходно демонтираним или разореним војним потенцијалом да се на свеопшти напад адекватно одговори.

Збјег који је тада настао најтужнија је слика модерне цивилизације.








На тај, најтужнији дан у свијести свих нас доминирају слике избјегичких колона, немоћних и напуштених људи, погнутих глава и неутјештних погледа!

Гладне, чађаве и воњаве!

Овом приликом да се сјетимо њихових џелата- тзв Војске Југославије, склепане насљеднице ЈНА која је само име промијенила и зато то није био њен рат, зато то нису била њихова браћа, јер том вражијем комуњарском накоту важно је било само бити неутралан, по страни, зарад лажног братства и јединства са којим су окупирали Београд, обезбедили егзистенцију и украли од Бога и народа којем су припадали!

Ти нељуди су стајали скрштених руку, сигурни да су онемогућили сваки могући већи отпор који би зауставио погром и напуштање вијековних огњишта својих сународника!



За своје ћутање и нечињење добијали су награде, станове и велике пензије, срећем их данас, шетају унучад и уживају у старости!

Оправдање за тај издајнички чин понављан је као мантра да је на тај начин обезбеђена стабилност и мир у Србији (Косово и Метохија у Србији).

Више од сто хиљада купача на Београдској Ади Циганлији проводило је тај викенд безбрижно, далеко од свих трагичних судбина сународника који су непредвиђено претекли усташке каме. Дневник РТС-а је у двадесетом минуту трајања дао информацију о егзодусу, јавност у Србији је по ко зна који пут изманипулисана.

Страдалници из колоне који су се приближавали Матици имали су нови проблем, колона је стопирана на прелазу код Сремске Раче, тек након што је један од Крајишника из колоне изашао из кола у којима је довезао породицу и извршио самоубиство рампа се подигла. Војно способне мушкарце из колоне хапсила је војна полиција и предавала криминалцу и ратном профитеру Аркану који се над њима иживљавао у свом кампу у Ердуту. Тамо су провели скоро три мјесеца, строгог војничког режима и људског понижаваља, батињања, све док тадашњи режим није био сигуран да је његова издаја прошла некажњено. Не можете ни да замислите шта су проживљавали заточеници тог биједног режимског криминалца и убице који су све шта су имали изгубили преко ноћи, одвојени од породица, без новца и могућности да јаве својима да су живи, да их тако живе не оплакују. Дио најтужније колоне који је на неки од начина дошао надомак Београда спровођен је на возове и депортован на Косово и Метохију, ускоро у нову кланицу.

"Мир и стабилност" у Србији били су кратког даха, већ три године касније ратни пожар захватио је јужну србску покрајину Косово и Метохију. Жртва западних србских земаља није била довољна.

Сад пјевамо нову мантру, "ЕУ нема алтернативу"! И док званично не признамо сепаратистичку "државу" не можемо да будемо чланица те злочиначке организације!

Да ли је могућ договор са свјетским моћницима или у наше име преговарају лажни представници народа надам се да постаје све јасније.

Потом, у име мира и стабилности Србија није мрднула прстом кад су одвојили Србе из ЦГ од Матице.

У име мира и стабилности данашња Србија издаје међународно признате границе и говори нам да ћемо наше да мењамо за наше!

Сродна слика


Али како од оних који нису бранили Книн и Никшић очекивати да бране Дечане?!

Никад ни један високи официр Војске Југославије није дошао на парастос жртвама злочиначке "Олује" за које сноси одговорност.

То што је безбожник није довољно за оправдање.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Стево Мрђен   l     Контакт



Првих 20 година живота живео у Дрнишу, Далмација. Издаја српског народа, и Западних српских земаља, сели га у Београд.

Препознајући новинарске подвале и манипулације, у жељи да пркоси издајничким поступцима свих структура друштва, укључује се у рад портала "КМ Новине" као фото и видео сарадник - дописник из Београда.

Живи у Београду.


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Леонид Војиновић15. август 2018. 17:01

    Драги Стево!
    Одлична анализа!
    Моја маленкост би додала следеће!
    Војска ЈНА, као и сви њени каснији деривати, није прављена и обучавана, да буде победничка војска, већ послушничка војска. Дакле, свој род нису умели сачувати! Увлачење криминалаца у руководеће структуре, говори само по себи, које су биле намере владара у то време. У то време се школовало на стотине официра годишње, и баш нико није ваљао, а криминалци су ваљали.
    Да подсетим, сви који су ишли у војску, давали су заклетву, коју нажалост, мало ко је испунио. Као награду за уништену земљу, економију и будућност своје деце, официри су добијали, пензије, станове и друге погодности!
    Дакле, све шта има везе са тим мрачним периодом, треба издвојити из будућих планова Србског родољубља. Подвучи линију, почети од нуле, али како доликује Србском родољубљу!
    Комунисти су до дана данас направили овај резултат, дакле тотална пропаст, једног народа, таква им је вероватна и замисао била!
    Све то треба склонити у страну, и кренути даље.
    Програм, треба бити, СРБСКЕ ЗЕМЉЕ!
    Нови Србски договор је у току, све остало у страну!
    Срећно и свако добро

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине