Вести:

среда, 11. јул 2018.

Видовдански протест у Београду - КиМ је Србија - нема референдума, нема предаје! (ВИДЕО)

среда, 11. јул 2018. | КМ новине 0

Протест против издаје Косова и Метохије и за омогућавање избора хоће ли родитељи да вакцинишу своје дете или не, одржан је на Видовдан испред народне Скупштине у Београду.

др Јована Стојковић током обраћања окупљенима на Видовданском протесту












Скуп је почео у 18.00 часова а организатори процењују да се окупило око 6 хиљада људи. Више говорника се обратило народу и заједнички су упућене поруке власти да никакав споразум који значи признање независности окупиране српске покрајине, као ни експлцитно признање, никако не долазе у обзир и да народ то неће прихватити. Због тога су се говорници успротивили референдуму о Косову и Метохији јер нема потребе организовати било какав референдум о ономе што Устав Србије јасно прописује а то је да су Косово и Метохија неотуђиви део Србије.

Окупљенима се на почетку образио Дамањан Кнежевић, испред организатора протеста, који је председнику Србије поручио: "Александре Вучићу, немаш ти моћ у својим рукама да преговараш у наше име. И будеш ли нас посрамио једним потезом са овог места ти поручујемо да ћеш имати стотине и стотине хиљада грађана широм Србије и да ће то бити твој крај" што су окупљени громогласним аплаузом и покличима поздравили.

Затим је говорио ратни ветеран са Косова и Метохије Томислав Рачић, учесник битке на Кошарама, који је на почетку позвао српски народ да напокон "сви заједно станемо под један бајак". Он је додао да ветерани желе да остваре она права која су сви остали ветерани у земљама окружењу до сада остварили па чак и терористи из редова шиптарских сепаратиста. На крају је додао да је "свима нама доста више овога. Косово је Србија и не може да буде ништа друго. не смемо да пристанемо ни на какве друге споразуме јер нас штити Резолуција 1244 и морамо остати верни томе јер зато см осе сви ми борили доле  изато су наша браћа гинула. Нкакав референдум не може да се распише јер нико нема права да одлучује о Косову, ни ми који смо ратовали за њега, ни председник, ни премијер. Косово је Србија и ту нема никакве друге приче". На крају његовог обраћања окупљени су почели да скандирају "не дамо косово! Не дамо Косово"...

Затим је представљен као "наш витез из Норвешке" Кристиан Каш, који је службовао на Косову и Метохији као официр НАТО пакта за медије због чега се неколико година касније, видевши шта се у ствари дешава, покајао и јавно затражио извињење од српског народа због чега покренуо и сајт "Извини, Србијо"⇗

Кристиан је рекао да је ово био тренутак када је Вучић оценио да је добра прилика за преговоре о Косову и рекао да таквог тренутка нема. Да никада не треба дати Косово и да о томе нема преговора. Он је такође скренуо пажњу на чињеницу да се паралелно намеће и агенда о можеложницима и сродним неприродним навикама што такође долази из истог центра.

"Уколико Вучић потпише овај споразум о Косову онда ћете бити затрпани свим тим "европским вредностима" да ли то желите?" упитао је Кристиан на шта се чуло масовно "не" и скандирање против геј парада и њихове агресивне агенде. "Ја сам радио за НАТО, али кажем вам - реците НЕ НАТО пакту, чувајте суверенитет Републике Србије! Ја носим мајицу "Нема предаје", то важи и за вас - нема предаје!" поручио је Каш окупљенима али и целом српском народу.

Након њега обратила се др Јована Стојковић испред иницијативе за необавезну вакцинацију и организатора Видовданског протеста. Честитајући празник, Видовдан "када све изађе на видело", Јована је рекла да се обраћа "ономе коме је Косовски мит бајка а пузање пред непријатељем реалност, ономе који свакодневно крши Устав и који га помиње само када треба себи да сачува власт. Ономе који дозвољава да се наша деца третирају као заморчићи и робови мултинационалних компанија, ономе ко штити права хомосексуалаца а одузима права родитељима..." Окупљени су њено обраћање на кратко прекинули спортским поздравом "Вучићу, педеру" "Вучићу, педеру"...

Др Стојковић је затим навела да се "не сме ни по коју цену Шиптарима дати столица у Уједињеним нацијама, да се прекине Бриселски дијалог и да се поништи све потписано  након доношења Резолуције 1244 као и да се прекину сви преговори са албанском страном док су њихови преговарачи особе са потернице МУП-а Србије или особе осумњичене за тешке ратне злочине над Србима. Она је такође рекла да Влада Србије теба да распише референдум за улазак или неулазак у Европску унију а не у вези Косова и Метохије као и да се укине закон о обавезној вакцинацији деце као и да с еукине било какво институционално уцењивање на основу вакциналног статуса деце пиликом финансијске помоћи као и да се забрани хомосексуална пропаганда малолетницима" што је наишло на опште одушевљење и подршку окупљених који су уовом тренутку већ увелико покисли од кише која је почела да пада недуго по почетку протеста.

Немања Петровић из иницијативе "Нема предаје - Косово и Метохија" обратио се последњи ечима "Браћо и сестре, тешко је видите и сами. Али је на нама овде да се боримо. Кажу 'нема вас пуно' али до кје и последњег Србина који не признаје (отимање) Косова и Метохије, није касно! Неће нас спречити ни зима, ни кише, ни лета а камоли Александар Вучић или Ана Брнабић која је пре неколик одана отворено пркршила Устав Србије рекавши да је Косово била Србија" на шта се из масе проломило - Уаааа! Издаја, издаја... а онда су сви заједно почели да скандирају "Косово је срце Србије"... Настављајући обраћање Петровић је рекао да "нисмо ми ни режимска ни било чија опозиција, ми смо народ!" што је такође прихвћено здушним одобраваањем.

"Најављују референдум, који бре референдум?! Нема рефередума када су у питању Косово и Метохија. Ми смо овде да бранимо Устав ове земље а Устав ове земље јасно каже да су Косово и Метохија део Србије. А када дође време, будите сигурни да ће сви они који говоре супротно, бити похапшени али их неће хапсити ни жути, ни црвени, ни плави ни овакви ни онакви, хапсиће их народ" поручио је Петровић окупљенима који су цео његов говор испратили гласним одобравањем.

Затим окупљени су позвани, како је и најављено, да крену у протестну шетњу до Председништва али је пре тога др Стојковић још једном узела реч како би поменула Оливера Ивановића "како нас је ова власт зајахала тако нас има све мање" рекла је она. Затим је поздравила и пружила подршку Николи Алексићу који је неколико дана пре тога провео испред Скупштине штрајкујући глађу са захтевом да војска и полиција ухапсе председника Србије Александра Вучића как оби му било суђено због издаје Косова и Метохије.

Говорећи о Алексићу назвала га је "храбрим витезом који се бори и борио се против сваког зла и издаје у овој земљи. Шта смо ми дочекали дау рођеној земљи морамо штрајковати глађу да би се поштовао Устав".

Колона је кренула до председништва и Владе републике Србије. Током шетње окупљенима се обратио и уредник портала "Србин.инфо"⇗ Дејан Петар Златановић.

"Пошаљимо прво јасну поруку свима који ће да издају земљу Србију: Ко потпише, њега убише! јасна порука свим издајницима ма как осе звали. Александе Вучићу, рекао си да нема решења за Косово и Метохију а које је добро за Србију. Ако нема, после твојих 8 година владавине - склони се" поручио је Златановић.

Организатори су затим покушали да предају захтеве са протеста Александру Вучићу "који се хвали да ради 25сати дневно па см осе надали да 18 часова неће бит касно за њега"... Међутим како је тај покушај протекао као и детаље са овог протеста који је завршен скупом и групним фотографисањем испред Патријаршије због њеног пружања подршке у издаји Косова и Метохије, погледајте у видео снимку испод.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине