Вести:

уторак, 10. јул 2018.

Шиптари данас гурали пушчане цеви српској деци у уста - нема нам опстанка, кажу Срби (ВИДЕО)


Породице којима је извршен претрес кућа сабирају утиске о изненадном упаду полиције у њихова домаћинства. Стање се "нормализује", тачније враћа се на пређашње јер терор којем су Срби свакодневно изложени не може се назвати нормалним животом.

Мајка ухапшеног Ненада Стојановића





Међу њима је и Ненад Стојановић из Шилова. РТВ Пулс из тог села посетила је његову породицу одмах после одласка шиптарске полиције.

Мајка ухапшеног Ненада, Гроздана Стојановић, испричала је да су сви спавали када су их у пет ујутру пробудили ударци чизмама у врата и упад полиције у собе. Када су улетели код деце, каже Гроздана, молила сам да их не дирају. Деца су плакала, нагло разбуђена и уплашена.

„Немој синко, имате и ви породицу, немојте децу“, молила их је Гроздана.

А онда је, каже, дошао, најтежи тренутак маскирани полицајци напали децу која још нису устала из кребвета!

„Гурнули су цев пушке детету у уста и претили пиштолљем. Немојте, молила сам. Велике су то муке биле“, прича Ненадова мајка.

Желела је да јој кажу шта се догодило, зашто су упали у кућу, препали породицу и ухапсили њеног сина. Одговор није добила. Није знала ни где, ни зашто га одводе.

„Никада никоме ништа лоше није урадио, мрава није згазио“, говори.

По кући је све разбацано, испретресано. Каже да су упали и у собу њеног болесног супруга, нису му дозволили да устане.

Брат ухапшеног Ненада Стојановића, Бора, био је напољу када је полиција упала у двориште. 

„Ушли су у пет јутрос. Питао сам их: шта тражите овде? То је наш проблем“, одговорили су ми.

„Изађите“, плашите децу“, рекао сам.

Имали су налог за претрес. И за хапшење. Бора никако није могао да схвати зашто му одводе брата. 

„Породица, комшије, пријатељи, сви смо под великим стресом. Деца највише. Не надамо се ничем добром“, прича Бора.

Први комшија и близак рођак, др Давид Стојановић, покушао је да сазна зашто је полиција дошла. 

„Препознали су ме. Знам албански па смо мало проговорили. Рекли су да су дошли службено и да нигде не могу да идем док траје акција“, каже др Стојановић.

Испричао је да је породица била видно узнемирена, деца уплакана, а у кући хаос.

„Морао сам и као лекар да интервенишем код најстарије девојчице,“ објашњава.

На улици у Шилову неуобичајен мук. Има људи, разговарају међусобно, али сви утучени, тихи. Срећемо Драгутина Стојановића. Из Коретишта је. Хоће да прича. Каже да је послом дошао у Шилово. 

„Тешко је бити Србин данас у Косовском Поморављу. Сви знамо каква је безбедност. Осећа се страх. Треба наставити живот овде. Плашим се за децу. Нема перспективе“, каже тужно Драгутин и улази у свој ауто.

Осим Ненада Стојановића из Шилова, у јутрошњој акцији шиптарске полиције ухапшени су због сумње да су деловали против "уставног поретка и безбедности (сепаратиста са) Косова", па после саслушања пуштени: начелник Косовско-поморавског округа Радован Стојковић, директор филијале Националне службе за запошљавање у Гњилану Јован Денић, као и Александар и Предраг Ђорђевић из Беривојца у косовско-каменичкој општини.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: РТВ Пулс   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

5 коментара:

  1. Путин за председника Србије

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман11. јул 2018. 12:57

    Тако влада АVAV-a третира Србе на Косову!
    Ни реч подршке неће изговорити.
    А управо сy изгласали помоћ муслиманима из целог света да се населе по Србији... шта треба још рећи?

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман11. јул 2018. 20:01

    Не разумем зашто се у извештавању о шиптарском сепаратистичком бандитизму на Косову и Метохији непрестано посеже за еуфемизмима - ''косовска полиција'', ''косовске специјалне снаге'' и сл.?! И како, уопште, може и да се помисли, а камоли каже, да је ситуација ''мирна и стабилна'' поред готово свакодневних терористичких насртаја на српски народ (чак ни деца нису поштеђена) од стране Тачијевих и Харадинајевих бандита...?! Не може бити говора ни о каквом дијалогу са онима који кидишу на српску децу. Српска држава једноставно мора да заштити свој народ, свим расположивим средствима. Драга браћо на мученичком Косову и Метохији, Бог да вас чува. Братски поздрав из Републике Српске.

    ОдговориИзбриши
  4. Тешко је било шта рећи када сви видимо где иде Косово и Метохија.Никога од власти из Београда није брига за Србе у опште ма где живели,а тек на Косову и Метохији.Србска власт је издајничка.

    ОдговориИзбриши
  5. Драги Боже,има ли овом ТЕРОРУ краја?.Ово траје још од 1941год,па нама не требају страни непријатељи,довољни смо сами себи.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине