Вести:

среда, 4. јул 2018.

''Рикошет'': Прете нам криминалци и власт који су умешани у убиство Ивановића јер смо пронашли доказе (ВИДЕО)

среда, 4. јул 2018. | КМ новине 0

Уреднички колегијум серијала „Рикошет“, који се бави истраживањем убиства политичара са КиМ Оливера Ивановића, изложен је страохивитим притисцима од кругова уско повезаних са властима и њима блиским криминалним сруктурама са територије целе Србије!

Са данашње Пресс конференције





Колегијум играно - документарног серијала "Рикошет" саопштио је да је под „страховитим притиском организоване криминалне групе која је непосредно умешана“ у то убиство, а „повезана је са званичницима и политичарима како са територије централне Србије тако и са простора Косова и Метохије“.

У саопштењу које је подељено данас на конференцији за новинаре у београдском Медија центру, наведено је да су под „посебним притиском“ продуценти серијала Горан Марковић и Саша Мирковић и уредник Рикошет тима Предраг Поповић, због чега је од међународне заједнице затражена њихова заштита, али и заштита целог тима.

Како је наведено, током двомесечног истраживања и рада на емисији о убиству Ивановића, тим „Рикошета“ је дошао да неких детаља међу којима је наведено да чауре пронађене на месту убиства не одговарају оружју којим је извршено убиство, да су неки људи из непосредног окружења Ивановића учествовали у припреми убиства, да су реакције јавности и медија након сазнања о убиству пажљиво испланирали и пројектовали неки медијски тајкуни, као и представници једне званичне политичке опције на КиМ и у Србији, као и да је Ивановић имао иницијативу за формирање једиствене листе лидера Срба са КиМ.

Предраг Поповић
Предраг Поповић је упоредио убиство новинара Славка Ћурувије почињено 1999. године са убиством Оливера Ивановића, истичући да је у питању „исти потпис“.

Он је казао да је атмосфера пре убиства Ћурувије пресликана када је у питању и убиство Оливера Ивановића и да је прошао кроз исти медијски линч и етикетиран као „издајник“, „страни плаћеник“, као што је то чињено и Ћурувији.

Поповић је рекао и да је када су се новинари усудили да питају за убиство Ћурувије рекација тадашњег министра за информисање Александар Вучића била иста као и сада када га питају за убиство Оливера Ивановића, те упитао зашто је то питање спорно за државу.

На конференцију за новинаре, иако су били најављени, нису дошли продуценти Горан Марковић и Саша Мирковић, а појавили су се ненајављено са белим фантомкама на глави представници „Покрета уједињених фантома“.

Они су рекли да су дошли да подрже тим „Рикошета“ и да им кажу да не треба да се плаше да се боре за истину.

Они су на конференцији искористили прилику и да најаве да крећу у стварање мреже по целој Србији укључујући и Косово и Метохији, наводећи да желе сарадњу са странком Оливера Ивановића.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: Герила.рс   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине