Вести:

уторак, 24. јул 2018.

Против Вучића и сарадника поднете кривичне пријаве због кршења Устава и издаје КиМ!

уторак, 24. јул 2018. | КМ новине 2

Саша Мирковић, испред покрета "Цела Србија", поднео је кривичну пријаву против највиших представника власти због "угрожавања безбедности и територијалног интегритета"!



 
Тачније, на основу чл. 53. Законика о кривичном поступку, подносима пријава је поднета против Председника РС Александра Вучића, Председнице Народне скупштине РС Маје Гојковић, председника Владе РС Ане Брнабић, потпредседника Владе РС Небојше Стефановића а у проширеној ће се наћи и Директор Канцеларије за киМ Марко Ђурић.
Предлог Вишем јавном тужилаштву за гоњење поменутих поднет је "зато што су са директним умишљајем у Београду, неколико претходних година, а посебно у 2018. години, као највиши представници државних органа, организовано у јавности износили следеће ставове: да Косово није део Србије, да Србија нема ни метар земље на Косову. Оваквим ставовима и изјавама доведена је у питање безбедност земље, јер ширењем оваквих ставова од стране највишех представника једне земље, нарушава се територијални интегритет, целовитост и сувереност исте. Сам председник Републике Србије, Александар Вучић, својим изјавама путем средстава јавног информисања на противуставан начин довео је нашу земљу у положај почињености, и покушава да отцепи њен део у чему му помажу Маја Гојковић - председница Народне Скупштине Србије и Небојша Стефановић потпредседник Владе PC" јер су тиме извршили кривично дела угрожавања независности, територијалне целине, повреде територијалног суверенитета као и кривична дела Угрожавања противуставне делатности, кривично дело Припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије и друга тешка дела против уставног уређења и безбедности Србије наводи се у овој оптужници.
Подносилац ове оптужнице Саша Мирковић испред покрета "Цела Србија", домаћој јавности је последњих месеци нарочито познат као један од продуцената документарног серијала "Рикошет - ко је убио Оливера". Екипа ових новинара, током истраживања за потребе серијала, дошла је до ексклузивних сазнања према којима су у ово биство умешани како неки од људи из најближег окружења Оливера Ивановића, тако и људи из окружења Александра Вучића а да је он сам био упознат са оним што се припремало а није учинио ништа да то спречи. Вучић је дуго времена избегавао било какв сусрет или да одговри на питања екипе "Рикошета" али су му они званичном процедуром, питања ипак доставили.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

2 коментара:

  1. Ово су веома озбиљне оптужбе и надам се да ће председник који је много пута рекао да ће изаћи "на црту" свима који то желе, овај пут то и учинити и дати одговор на многа питања која се постављају већ годинама.

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман29. јул 2018. 15:09

    Хвала Богу живоме, да има још храбрих и поштених људи међу нама.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине