Вести:

уторак, 10. јул 2018.

Саша Мирковић тужио Вучића Стразбуру, захтева међународну заштиту

уторак, 10. јул 2018. | КМ новине 0

"Тужио сам Вучића суду у Стразбуру за кршење људских права јер је директно или преко својих представника наручио моје неоправдано хапшење, као и малтретирање моје целокупне породице" рекао је Саша Мирковић за КМ новине.

Саша Мирковић




Већ дужи временски период Мирковићу су угрожени право на рад, слободу говора као и друга основна људска права и све то злоупотребом функција које је Александар Вучић вршио у протеклом периоду а преко партијски постављених судија, објашњава Мирковић.

"Апелациони суд је утврдио да не да само нисам ја оштетио град Зајечар у набавци новогодишњих пакетића, којом се нисам ни бавио, него да град уопште није набавио новогодишње пакетиће нити исплатио 13.000.000 динара" прецизира наш саговорник апсурдни прогон коме је био изложен али са драматичним последицама на његов приватни живот.



"Тако да с тим у вези, нико није ни смео да ме приводи и притвара без доказа да сам ја на било који начина оштетио град "набавком новогодишњих пакетића". У међувремену, од кад смо почели да радимо на серијалу "Рикошет - ко је убио Оливера?", нон - стоп стижу претње, и мени и тиму новинара, што сматрамо угрожавањем сигурности на које држава не реагује по Вучићевом наређењу. Ово је удар на слободу говора, другачијег мишљења као и слободу кретања и рада, јер ни једна институција у Србији не функционише и свуда нам је опструиран рад" наводи Мирковић.

Прва страница комплета тужбе коју Мирковић подноси Међународном суду у Стразбуру.

Саговорник КМ новина додаје да је ово само прва тужба а да ће Вучић и његов режим ускоро бити суочени и са другим тужбама које ће поднети цео тим "Рикошета", Мирковић лично такође али и са још неким тужбама међународне природе.

После незаконитог хапшења и монтираног судског процеса, Мирковић је прошле године провео у притвору 83 дана, до датума доношења прве пресуде првостепеног суда. У даљем процесу Апелациони суд је утврдио да Мирковић није оштетио град Зајечар, да поруџбине никада није ни било те да није постојала ни потреба да град било коме исплати износ. Све ово необориви је доказ неоснованог прогона Мирковића чиме су му директно угрожена најосновнија људска права од стране државне администрације првенствено задужене да их јемчи сваком грађанину.

Овај језиви прогон започет је оног тренутка када је Мирковић одбио да извршава "Вучићеве сулуде налоге" и до данас траје. Наиме, Мирковић је добио и претње од Вучићевог сарадника са севера Косова и Метохије Зорана Милојевића Зеље, кога су медији одавно окарактерисали као криминални слој Вучићеве присилне владавине и терора над народом, али је домаће корумпирано правосуђе одбило да ту пријаву процесуира.

Чак ни захтев правосудним и безбедносним органима Србије да Мирковићу пружи заштиту после претњи упућених њему и његовој породици одбијен је због чега Мирковић принуђен да је затражи од међународних органа, надајући се да ће барем они правовремено реаговати и заштити га од спрега режимско - криминалних банди које широм Србије незаштићеним грађанима утерују страх у кости и приморавају их на слепу послушност различитим видовима претњи и физичког угрожавања.


http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине