Вести:

понедељак, 23. јул 2018.

КМ интервју: Предраг Јакшић - Постављањем приоритета разоткрићемо ко нас лаже о КиМ

понедељак, 23. јул 2018. | КМ новине 0

Зачетник теорије о крипто - ријалитију, драматург и редитељ Предраг Јакшић, гост је КМ интервјуа који нам открива како да видимо ствари које се одигравају тик испред наших очију а замаскиране су лажном "реалношћу".

#Predrag, #Jakšić, #KM_intervju, #Kripto_Rijaliti, #teorija, #Mediji, #Manipulacija, #Kosovo, #Metohija,
Драматург и редитељ Предраг Јакшић, током снимања КМ интервјуа

"Крипто - ријалити програми су медијски садржаји засновани на догађајима из стварности који се, с друге стране, у тој крипто - ријалити медијској обради не могу назвати стварним догађајима јер се смештају у један потпуно дугачији контекст или се читав догађај креира ради те медијске обмане" објашњава Јакшић.

Примарна функција тих програма јесте скретање пажње од онога што је заиста битно за наше животе како би се јавност пасивизирала, стварајући лажни утисак да је укључена, односно да има утисак да утиче на те догађаје.

"Врло битна одлика крипто - ријалити програма јесте да што више учествујеш у томе, на било који начин, све је теже да изађеш. Јако је тешко прихватити да си био обманут и да си дуго учествовао у нечему а да то ниси знао. Људи се јако тешко мире са тим да их је неко толико дуго варао и онда истрајавају у тој својој заблуди чак и када посумњају да су обманути" наводи Јакшић.

Што се Косова и Метохије тиче, посматрајући медијске извештаје кроз ову теорију, врло је лако демаскирати лажи које се пласирају домаћој јавности.

"Све се врти око тог питања. То је граница испод које не смемо да идемо, уколико је пређемо, просто, више 'неће бити границе' " каже Јакшић. "Људи треба да воде рачуна о томе шта је битно, да виде где је граница, да виде шта су им приоритети. На основу тога ће најлакше да закључе колико је неки програм крипто - ријалити колико није" наводи Јакшић указујући на методе разобличавања такве врсте медијског програма а то пластично објашњава:


"Уколико сте ви спремни да прихватите "решења" и "компромисе" који се нуде људима на Косову и Метохији, нашим држављанима, уколико сте спремни да то прихватите за себе... да вам премијер буде Хашим Тачи, човек који је осуђен за најтежа кривична дела, постоје сведоци... уколико сте спремни да то прихватите за себе, у реду, дајте да прихватимо и за Србе на Косову и Метохији. Видећете, уколико би људи тако размишљали одмах би схватили шта је крипто - ријалити, ко их лаже ко их не лаже, шта је битно а шта није" каже наш саговорник поводом битних животних питања којима се врши поред приметне и она опаснија, неприметна манипулација путем медија.

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽
http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.