Вести:

уторак, 10. јул 2018.

Шиптарска полиција, наоружана дугим цевима, узнемирава Србе у Поморављу због напуштања ''војске Косова''

уторак, 10. јул 2018. | КМ новине 0

Припадници шиптарске, такозване "косовске полиције", наоружани дугим цевима и под маскама, од ране зоре узнемиравају Србе гњиланског краја, сазнају КМ Новине.

Маскирани припадници шиптарске полиције хапсе Србе






Јутрос од 05.30 врше се неосновани претреси српских кућа од стране униформисаних и наоружаних припадника шиптарске полиције од чега су најинтензивнији у Шилову и Гоњем Кусцу. Мета узнемиравања је седиште Округа за поморавски део и националне службе за запошљавање.

За сада је ухапшено пет особа, како је ова полиција потвдила, и то "под основаном сумњом да су укључени у делатности против уставног поретка и безбедности Косова".

На окупираном  Косову и Метохији је дозвољено славити само терористе!



Према првим информацијама приведен је и Ненад Стојановић (1974), по занимању аутомеханичар, запослен при Војсци Србије у Врању.

Такође су ухапшени и начелник Косовско-поморавског округа Радован Стојковић и директор филијале Националне службе за запошљавање у Гњилану Јован Денић које је шиптарска полиција претходно испитивала у просторијама Културно-просветног центра "Божидар Митровић Шандор" у Шилову.

Ова полиција демантује али извори КМ Новина са терена потврђују да је основни разлог поновног узнемиравања Срба овог краја у ствари напуштање такозваних "Безбедносних снага Косова" од стране Срба овог краја. У прилог овој тврдњи иде и чињеница да је управо из Горњег Кусца највећи број Срба који је прихватио да се активира у овој оружаној формацији насталој из теористичке "УЋК" и да их је чак 30-так.

Највећа заслуга за овако масован одзив Срба у ову шиптарску оружану формацију има високи предтсвник СНС-а и "Српске листе", и грдоначлник Новог Брда по систему шиптарских сепаратиста, Светислав Ивановић, а о чему се ни српска ни друге стране нису изјашњавале. На овај начин су заштићени они који Србе увлаче у ту илегалну војску па увек остаје могућност да се одазив понови уколико српска власт буде сматрала да је то у складу са издајом Косова и Метохије коју спроводи.

У међувремену с у и припадници сепаратистичких квази-институција навели да је хапшење спроведено јер је "врешен притисак" на припаднике БСК а што они неће дозволити.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине