Вести:

среда, 6. јун 2018.

Радио - аматерима албанских сепаратиста са КиМ забрањено коришћење ''државног кода''

среда, 6. јун 2018. | КМ новине 0

Међународна унија за телекомуникације (ИТУ) је у свом најновијем билтену од 1. јуна упозорила да албански радиоаматери са Косова и Метохије неовлашћено и илегално користе код намењен државама.

#Косово, #Метохија, #Радио, #Аматери, #Србија, #ИТУ, #Забрана, #Код, #држава,
Фото: Илустрација









За ИТУ, таква неовлашћена употреба префикса З6 представља кршење Радио регулација (РР).

ИТУ је позвала Међународну унију радио аматера да наложе сепаратистима са Косова и Метохије да престане са неовлашћеном употребом кода као државног, јер Косово није држава па не може да буде чланица ИТУ.

Србија је навела да је употреба префикса З6 кршење радио регулација ИТУ и да није у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН по којој је КиМ део Србије и самим тим на КиМ мора да се користи код за радио аматере додељен Србији.

У складу са одредбама РР, код може да буде додељен државама чланицама ИТУ на Конференцији за радио регулације или то може да учини сам генерални секретар ИТУ.

ИТУ није доделио префикс З6 ниједној својој чланици па је сходно томе, коришћење тог префикса од стране било ког ентитета незаконита употреба међународног ресурса, пише у писму генералног секретара ИТУ Холина Заоа,преноси Танјуг.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине