Вести:

субота, 16. јун 2018.

Момчило Трајковић: Тврдњама о ''нападу на север КиМ'' Вучић отупљује оштрицу народног отпора

субота, 16. јун 2018. | КМ новине 0

Последњих дана све су чешће изјаве у медијима о наводној намери Албанаца да "освоје север Косовоа". Овакве изјаве које стижу чак и од председника Србије, Александра Вучића, потпуно су неосноване и у себи крију сасвим другу опасност од оне о којој говоре.

Последњих дана све су чешће изјаве у медијима о наводној намери Албанаца да "освоје север Косовоа". Овакве изјаве које стижу чак и од председника Србије, Александра Вучића, потпуно су неосноване и у себи крију сасвим другу опасност од оне о којој говоре.
Момчило Трајковић







Наиме, након парафирања Бриселског споразума српска власт је капитулирала на целом Косову и Метохији. Албанци и да желе немају од кога да "преотму контролу" над севером покрајине јер им ју је власт у портности предала.

Момчило Трајковић, политичар са Косова и Метохије у изјави за КМ новине износи своје уверење о лошим намерама које се крију иза ових изјава: "Његове изјаве у последње време, нису случајне. Оне су плод читаве стратегије која је у функцији оправдавања Вучићеве одлуке да Србија пристане на косовску независност. Он намерно својим изјавана производи страхове, како би отупео оштрицу народног отпора у одбрани Косова и Метохије од од независности и од њега, Aлександра Вучића" каже он.

Стање на терену оповргнуће сваку изјаву те природе. Успостављена је класична граница између КиМ и остатка Србијре на којој контролу промета робе и људи врши албанска, иако нелегитимна "царина". Некадашњи припадници српског МУП-а интегрисани су и под пуном контролом сепаратистичке управе из Приштине. Српски судови, општине, цивилне службе укинуте су и "интегрисане" у такозвани "систем републике Косово". Српски утицај на северу КиМ је безмало у потпуности ишчезао. А свакако да су после мартовског хапшења Марка Ђурића, директора Канцеларије за КиМ због "нелегалног уласка у покрајину", ишчезли сви привиди о томе да Албанци имају било какав разлог да нападну оно што им је у потпуности предато на контролу.

"Изјава да ће Албанци оружано освојити север Косова, разголитила је Вучићеве намере" трвди Момчило Трајковић.

"Боље је дати Косову столицу у УН него изазвати албанску страну да оружјем освоји север Косова. Ако се филим врати уназад, од „шареног воза“ и исценираног хапшења Марка Ђурића, сви ти потези су само део увежбаног сценариа, у коме ће Вучић „спасити“ косовскометохијске Србе од „оружаног напада“ Албанаца, потписујући обавезујући споразум, односно његово коначно признавање независног Косова" недвосмислено објашњава Трајковић.

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине