Вести:

петак, 18. мај 2018.

Страдаће од неиспаљеног метка

петак, 18. мај 2018. | КМ новине 1

Истина о лажној вести: како је новинар из Косовске Митровице постао "државни непријатељ".

#Magazin; #Tabloid; #Ivan; #Maksimović; #List; #protiv; #mafije; #Kosovo; #Metohija; #Srbija; #Metak; #Aleksandar; #Vučić; #laž; #srpski_telegraf
Са насловне стране "Магазина Таблоид - листа против мафије".
  • Сви знамо Андерсенову бајку о принцези која је спавала на 20 душека и перјаних простирки испод којих се налазило зрно грашка које ју је жуљало. Жао ми је што морам да саопштим принцези да је ових дана изгубила титулу најразмаженијег лика познатог широј јавности. Њу јој је одузео Александар Вучић, кога је на 700 километара удаљености, засврбео никад испаљени метак, поручује дописник Магазина Таблоид из Косовске Митровице, кога је Велика пропаганда лажи оптужила да је понудио Вучићу метак.

Пише: Иван Максимовић, Магазин Таблоид



Дневни лист „Курир" у ексклузивном интервјуу са дојучерашњим крвним непријатељем Александром Вучићем, преноси да ће за њега „било које решење за Косово значити крај у политици". Крај ће му донети решење које је ће бити, што је најавио још фебруара 2013. године као први потпредседник Владе, „тешко и болно", свако друго обезбедило би му и политичку каријеру и часно место у српској историји. Међутим, Вучић ипак истиче да му решење којем се нада „Срби никада неће опростити" и да га због таквог решења „неће славити". Увредљиво објашњава да је то због тога што ће оно значити „своју бољу будућност и мир". Није рекао за кога!

Отворена издаја, кршење Устава и правног поретка државе Србије наглашена је у Вучићевом одговору да он није спреман да Косово (и даље без Метохије) „да низашта" али да јесте „за нешто". Треба само „да видимо шта је у питању, да видимо колико је то и да видимо и територијално и у погледу свега другог" рекао је Вучић. Једина и најоштрија реакција уследила је истог дана од српског портала са Косова и Метохије „КМ новине", за који и ја пишем.

У тексту под насловом „Постоји ли за Вучића друго решење осим метка?!"(клик) редакција овог портала, коју чине људи из народа којима то није посао и нису плаћени за то, пита се да ли у Србији каква јесте може да се пронађе достојанствено решење за спречавање најављене издаје и спречи трампа за џак америчких кромпира или је све остало на појединцу. А у том случају реално је очекивати и најдрастичније потезе.

Сви медији преносе изопачено тумачење и употребом језивих термина, са намером да застраше јавност, Вучића који је отворено најавио издају, приказују као жртву! Ниједан водећи медиј, па ни бројни мање утицајни, нису се ни на тренутак осврнули на апел „КМ новина" за „повратак владавини права и очувању државне независности и интегритета" како је наглашено у том тексту.

Истог дана, 700 километара удаљен од Косовске Митровице, Вучића је у Инстамбулу засврбео метак који никада није испаљен. Бог зна да ли би смо икада сазнали да је за тричавих неколико хиљада евра присвојених од српског народа, одвео свог сина на утакмицу у Италију да се Хрвати диве Ациној храбрости да тога није било јер је изјава дата као реакција на наводне претње метком.

Ова бесмислица, јер уопште није битно да ли би Вучић потписао да га обезбеђење прати или не, ниједна држава на свету не би дозволила да јој председник неке стране земље на утакмици буде повређен или убијен као последњи клошар, а знамо да утакмице увек носе велики безбедносни ризик.
Објашњавајући да се не боји претњи, чак и пре него што су медији навели да му је неко „претио", Вучић је показао да се, народски речено, „пресек'о" од страха. По њега срећом, у том тренутку се налазио у њему братском окружењу, у Истамбулу, па је све поднео доста лакше.

ЧИТАЈТЕ "МАГАЗИН ТАБЛОИД"  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/


Чудно да је већ тог тренутка рекао да се према ИП адреси, седиште сајта налази „у околини Чачка", што наравно није тачно. Свима који су пратили прогон Епархије рашко - призренске у егзилу, било је јасно да је то најава напада управо на манастир Светог Николаја Мирликијског ове Епархије а „у околини Чачка". Због чега је то тако?

Прогонитељ канонског епископа епархије рашко - призренске, садашњи узурпатор трона Теодосије, у више наврата директно је подржао издају Косова и Метохије и у томе пружио значајну подршку Вучићу а преко својих свештеника на терену и личним делањем, и сам је спроводи.

Међутим, прогнани епископ Артемије и ми који смо одлучили да останемо у канонском поретку Српске православне Цркве, нашли смо се на удару безакоња будући да смо сведоци њиховог непочинства. Тиме смо им ускратили сваку могућност изналажења оправдања за издају Цркве и Косова и Метохије. Годинама уназад у селу Лозница код Чачка одржавају се Црквено-народни молитвени сабори васкрсле предањске СПЦ испод неколико покислих дасака недовршеног етно насеља на планини Јелици. Ове године молитвено учешће најавили су монаси из Русије, Румуније, Грчке, са Свете Горе...

Нема сумње да је ово молитвено благодарење Богу за милост коју је показао бројним монасима и верницима изопштених из свих фондова, трн у оку Теодосију коме кроз руке прође бар два милиона евра годишње страних донација! Чак и према тврдњама људи из Ђурићевог окружења, сваки сусрет Марка Ђурића и Теодосија буџет Србије олакша за 16 до 19 милиона динара!

Теодосије и Марко Ђурић на Бир фесту у Београду, у току поста. Више на:У сред поста - Теодосије испија пиво на Бир Фесту! (ВИДЕО)

Теодосије је сасвим извесно захтевао од Вучића да спречи такав скуп како би заштитио своју позицију и „углед" у народу али ни другој страни није пало тешко с обзиром не само на „легално" комадање буџета" већ и на протестански дух који Вучић промовише.

Истог преподнева наводне „претње" коментарише Марко Ђурић речима да то „не долази случајно у овом тренутку". Наравно да не долази, намера је да се спречи издаја Косова и Метохије. Ђурић још каже да је он "као правник сасвим сигуран да има елемената озбиљног кривичног дела, и очекујем да држава потврди свој демократски и правни капацитет тако што ће заштитити друштво од ове врсте гнусних напада и казнити аутора у складу са законом".

Испразност овакве изјаве осликао је такозвани „министар" у сепаратистичкој влади косовских албанаца, Далибор Јевтић. Називајући издају КиМ, која му је обезбедила поприлично богато ухлебљење и статус на несрећи српског народа, Вучићевим "залагањем за мир и стабилност на простору целог Западног Балкана" Јевтић је телевизији Пинк рекао да „Српска листа осуђује те нападе и очекује оштру реакцију међународне заједнице".

Неколико дана након што се са осталим члановима те листе појавио на прослави годишњице странке ратног злочинца Рамуша Харадинаја, због чега су им нека српска удружења упутила претње да од тог дана „више неће имати мира", што није коментарисао. Најважније у Јевтићевој изјави јесте позивање међународне заједнице да нешто учини што је посредно изругивање апела Марка Ђурића и указивање да су издајом до сада почињеном кроз Бриселски споразум српски државни органи онемогућили себе да реагују и приводе сопствене грађане на делу територије своје државе чак и онда када желе да прикажу како неко прети смрћу ником другом до председнику државе.

Већ сутрадан лист "Ало" користи поменути текст и под насловом „Артемијева секта тражи метак за Вучића" напада ЕРП у егзилу повезујући је са сајтом нападнут епископа Артемија на основу „сазнања из српских обавештајних служби".

Ујутру се могло читати о томе, а већ поподне сам и ја добио телефонски позив. Спавао сам када ме је пробудила вибрација телефона и док сам погледао од кога стиже позив, телефон је престао да звони.

Убрзо је стигла и порука, новинарка „Српског телеграфа" Јелена Јокановић, жели од мене коментар на „текст чији сам ја аутор" како каже. Изненадио сам се таквом констатацијом, будући да своје текстове потписујем, упитао сам одакле јој идеја да сам ја аутор? Одговорила је да су тај податак добили од „спских обавештајних служби".

Изгледа да Србији не мањка обавештајних служби јер моје име није поменуто у листу Ало! А, епархију у егзилу није поменуо „Српски телеграф" иако се оба листа позивају на изворе из обавештајних служби у истом дану, на исту тему.

Збуњено, Јокановићева је питала дали сам ја Иван Максимовић, оснивач портала „КМ Новине"? На иритантне и очигледно унапред утврђене ставове одговор је био да „пита те њихове обавештајне службе". Ту смо се поздравили и прекинули даљу комуникацију.

Неколико сати касније стиже и порука од пријатеља који пита да ли сам у реду, видео је хајку која се дигла и да ли ми нешто треба? Мислећи на нападе на портал „КМ новине" рекао сам да не, да је све у реду. Тада ми је послао насловну страну листа са чијом сам новинарком „разговарао" нешто раније.

Насловна страна "Српског телеграфа" којом уредници и запослени хране своје продице.

Готово цела страна покривена је мојом и фотографијом Александра Вучића а између нас наслов „Овај човек хоће да убије Вучића" и стрелица која показује на моју главу. Новинарка која ме је два сата пре тога питала „да ли у свом тексту (упорно инсистирање на томе да сам ја аутор) имам право да као новинар позивам на метак и цртам некоме мету", то исто урадила је мени. Поред тога још је наведено да сам „штитио Албанце од хапшења" као и да сам од раније „познат косовским органима реда".

Сутрадан су се моја фотографија, име, интегритет, достојанство... на свим киосцима у Србији могли купити за 25 динара. И сам сам купио примерак, да видим шта ту пише, како изгледа бити државни непријатељ бр. 1 макар на један дан? Међу ближим члановима моје породице има тешких срчаних болесника и дијабетичара. Знао сам да ће и они видети те новине. Видели су, не желим овде да препричавам реакције.

Чак и да нису излазили из куће, телевизија „Пинк" се побринула да то види милионски аудиторијум. У емисији Ново јутро, Деа и Сарапа су у госте позвали сувласника и главног уредника „Српског телеграфа" Милана Лађевића и победоносно клицали како су лоцирали „човека који је тражио метак за Вучића".

Навели име и презиме, да живим у Косовској Митровици и, као успут, додали да сам хапшен због „помагања неким Албанцима" пред милионским аудиторијумом ТВ „Пинк". То рећи за некога ко живи у Косовској Митровици, где сваког часа може да избије сукоб између Срба и Албанаца, буквално значи ставити га ван закона, да свако може да га убије или чини шта му је воља и да за то неће одговарати. Срећом, овдашњи народ одлично зна како радим то што радим и на улици су ме сретали са широким осмехом као реакцијом на њихове тврдње.

Милан Лађевић: уредник "Српског телеграфа" - "Србија изнад свега" јер се трговина отаџбином највише исплати

Лађевић, дакле уредник тог Телеграфа, ми још замера што се „представљам као новинар" а хоћу да убијем некога јер сам „спремио метак за Вучића"! Он се још запитао и да ли са „позивом на убиство" имају везе неки од „спорних финансијера" тог портала.

Уопште није свестан да је једино ту у праву. Финансијери су у раду „КМ Новина" оно најспорније. Тако се десило да је 2016. године један сарадник портала звао и јавио да је „сајт оборен". Објашњено му је да је истекао закуп домена и да се нема новца за његово обнављање. Он је одмах тражио податке за уплату, из свог џепа платио па је после неколико сати сајт поново био активиран. Прошлог лета, неколико дана пре истека годишњег закупа, престало се са објављивањем вести јер опет није било пара за његово обнављање. Чудом се десило да је читаоцу један од последњих текстова привукао пажњу и контактирао је редакцију са предлогом поводом те објаве и тада му је речено да сајт престаје са радом јер нема пара за закуп домена.

Не за трошкове, не за плате, само за закуп домена. Истог дана је замолио своје пријатеље, младе Србе утврђене у вери и националном осећању, и они су из Београда аутомобилом дошли до Косовске Митровице, донели потребан новац и након попијене кафе истог дана се вратили за Београд. За мање од месец дана истећи ће и тај годишњи закуп, још увек је неизвесна даља судбина сајта.

Био сам убеђен да се ради о брзини посла и да сам зато грешком означен као убица, јер се ради о дневном листу а ту се увек и у свему жури. Касније сам сазнао да је редакција КМ новина послала одговор на хајку која се подигла на адресе свих важнијих медија у Србији, па и на адресу „Српског телеграфа", али је оно у свим режимским медијима било у потпуности игнорисано док су поједини објавили откриће „атентатора" и насловну страну на којој је његова (дакле моја) фотографија.

Истине ради, морам да се осврнем и на лажне наводе о штићењу тих Албанаца...

У тексту пише да сам приведен због ометања полицајаца јер сам снимао хапшење три особе. Дакле, ометао сам јер сам обављао свој новинарски посао ваљано, а на насловној страни се чак каже да сам "штитио Албанце од привођења". Они вероватно знају како се то омета хапшење снимањем самог догађаја на улици у сред бела дана, са пристојне удаљености, ја не знам! Ту је од овога још битније да се не ради о тројици већ о петорици малолетника албанске националности, двојица су побегла па је тако та информација заправо покупљена са интернета из старих вести али они то воле да зову „безбедносним службама" уосталом као и "Ало" који се налази у адресару и редовно на своју електронску пошту добија вести са портала КМ Новине на основу чега је изградио своју причу о „умешаности Артемијеве секте" како кажу. Дивљање те групе Албанаца, од којих је свега месец дана пре тога један од њих ножем нанео повреде у пределу груди малолетном Србину Н.С. од којих је умало преминуо, забележио сам камером као и пропусте полиције због чега сам заправо приведен али и убрзо пуштен без икаквог записника. (Више  о овом догађају можете прочитати кликом на следећу везу до текста: Ток напада и хапшење шиптарских нападача у Косовској Митровици)

Новинарка „Српског телеграфа" је све то знала и дозволила је да буде објављено како сам ја помагао Албанцима.


Други случај хапшења догодио се 2013. када су Срби са КиМ бојкотовали сепаратистичке изборе на северу покрајине како би очували српску контролу над тим делом.

Током одржавања следећег круга, јер је први пропао, што сам уредно забележио камером и направио документарни филм „Бојкот народа" о превари на тим изборима, ухапшен сам са супругом како бих био спречен да посведочи сличне догађаје. Озбиљност тог филма посведочиће чињеница да је одмах депонован у архивама у Москви, Вашингтону и Бриселу како су ми потврдили. И то је за „Српски телеграф" био наш злочин.

Занимљиво је да је тада ломљење изборних кутија, које су по налогу Александра Вучића извели припадници жандармерије како би „неправилностима" омогућили да сепаратистичи квази-избори буду поновљени јер су их Срби сасвим бојкотовали, телефоном снимала баш моја супруга. У вестима касније тог дана Александар Вучић је изјавио да су „чланови катакомбне цркве" снимали тај догађај мислећи на Епархију у егзилу, дакле на њу конкретно.

Тако смо дошли до тренутка да смо због објективног и истинитог извештавања о догађајима на КиМ од стране председника Вучића, тачније његових страначких билтена и медија, проглашени злочинцимаа ја чак и убицом у овом случају.

Можда ме је више од свега тога погодило само ћутање „Српског телеграфа", листа „Ало!", ТВ „Пинк" али и портала „Србија данас.цом", који су свесно и организовано избегавали да и овај пут јаве истину и ставили се на страну албанских сепаратиста подржавајући њихове тежње за отимањем Косова и Метохије.

Потребно је рећи не само да је ово група необјективних медија већ жестоко страначки опредељених који због своје подршке коју пружају режиму Александра Вучића, због чега није могуће видети издају Косова и Метохије коју он већ приводи крају, за то добијају огромне количине новца.

Наиме, „Српски телеграф" је познат по честом писању о атентатима које на Вучића спремају понекад ЦИА, некад опозиција а у овом случају и ја. Агенција КРИК је у неколико наврата указивала на безбедносне претње о којиам тај лист пише али се Тужилаштво за организовани криминал нити МУП нису оглашавали!

„Српским таблоидима, пре свега Информеру и Српском телеграфу, непрестано откривање завера против Срба је омиљени хоби" наводи се у извештају ове агенције.

Информер је такође, дан после „Српског телеграфа" објавио моју фотографију. Препознајем себе али уопште не знам која је то фотографија нити одакле им. Тако је умрљана да би се рекло да сам генерација са атентатором на Џона Кенедија, рецимо. Чини се да је та траљавост заправо доказ да знају да ја са тим немам ништа али звучи као свежа ексклузива.

Но, ипак „Изазивање панике и нереда је кривично дело из члана 343. Кривичног законика који санкционише изношење и проношење лажних вести или тврдњи које доводе до изазивања панике или тежег нарушавања јавног реда или мира, или ако се тиме осујети или значајније омете спровођење одлука и мера државних органа или организација које врше јавна овлашћења", наводи новосадска новинарска шкла која додаје да „насловницима оба прорежимска таблоида већ годинама владају најаве ратова и сукоба и убиства".

Александар Вучић: "Ма, надувајте ствар оволико, зато вас плаћам"

Откривено је да је на 302 насловне стране у прошлој години, Информер објавио чак 362 лажне вести. Како су навели, насловнице Информера испунили су "пристрасни, једнострани или сасвим неистинити и измишљени наводи". Нужно је истаћи да су оба листа у власништву или под пуном контролом управо Александра Вучића.

Јуна прошле године Александар Родић, председник "Адрија медија групе", саслушан је у СБПОК-у због лажних оптужби да је наручио убиство бивших уредника Курира Саше Миловановића и Милана Лађевића, власника и уредника „Српског телеграфа". Родић је навео да је на разговору с Гораном Веселиновићем (кумом Александра Вучића и власником новине "Експрес") сазано да су се они договорили да ова двојица пређу код Веселиновића и направе своје новине али су Родићу оставили могућност да ту остану за шта су тражили да им он обезбеди породице и у ту сврху исплати по 90.000 евра.

Нешто касније Миловановић је тражио разговор са Родићем насамо, и рекао да неће напустити фирму „уколико њега поставим и за главног уредника Курира, јер је он уговорио уређивачку политику с Вучићем и да је то све у договору с Вучићем". Родић на то није пристао и тако је настао „Српски телеграф".

"Што овај народ лаже да је програм на телевизији досадан"...

О сумама новца које се издвајају за друге Вучићеве медије вероватно ће бити речи у наредним бројевима. Суштина овога јесте да се људи који те медије воде, буквално хране умакањем хлеба у људску крв. Не презају ни од чега што ће им донети новац а још ако то, као у овом случају, ништа не кошта а много може да донесе, онда они не виде разлог да не одраде и тај посао. Нарочито када Вучић стоји иза њих па надлежни правосудни органи могу само да „мудро ћуте" на било какве трице и сплачине које пласирају широм Србије.

Јасно је, у ствари, да иза мог прогона стоји лично Александар Вучић.

Мржња долази одатле што је Магазин Таблоид једини лист спреман и омогућава да моје сведочење о издаји Косова и Метохије, коју спроводи Вучић и његови пулени из Српске листе који су за неколико година насилне власти раселили или унесрећили на разне начине више хиљаде Срба у покрајини, могу да објавим и прикажем српској јавности.

Да је све што сам написао истинито непогрешиво доказује чињеница да до сада ни једном није подигнута ниједна тужба поводом било чега што сам изнео у овом листу.

Страх који је Вучић показао овако жестоком реакцијом, долази одатле што он зна да ја нисам човек који ће на било који начин или било када покушати да га убије већ што у традицији српског народа за издају од вајкада следи метак.

Зато није проблем што су КМ Новине поставиле то питање, него што је Вучић одлучио да издају спроведе до самог краја. Забрињавајуће је то што ни он на текст „КМ новина" којим се позива на проналажење другог решења за спречавање његове издаје, није изнео ни један други предлог.



https://www.gmail.com/imaksmax@gmail.comauthor-picАутор: Иван Максимовић   l     Контакт


Одмах по завшретку студија почиње да ради као новинар, што постаје његово основно занимање, па тако његове фотографије и текстови бивају објављивани у свим водећим српским медијима.

По нападу Шиптара на север КиМ и подизању барикада, поново се самостално активира покривајући оне теме које су медији представљали лажно или их скривали. Постаје једини новинар на Косову и Метохији који отворено критикује државну власт и њену велеиздају почињену Бриселским споразумом.

Рођен је и живи на Косову и Метохији.

Извор: Магазин Таблоид    :: © 2014 - 2018 ::  Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. Анониман19. мај 2018. 18:37

    О Боже мој... Боже!
    Докле ће силеђије, издајници, насилници да имају моћ да добрим људима загорчавају живот? Шта ми то радимо погрешно да морамо оволико да патимо и да нам психопате наређују?

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине