Вести:

уторак, 22. мај 2018.

Свечано отварање контејнера у Косовској Митровици! (ВИДЕО)

уторак, 22. мај 2018. | КМ новине 1

Да је све мање смешно отварање контејнера, шахти, окречених зидова уверава нас све чешћа пракса ових понижавајућих гестова који се уз праве церемоније и медијску пратњу све чешће дешавају.

Свечано отварање контејнера










Од толико обећаваних "капиталних пројеката" и побољшања услова живота, житељи Косовске Митровице јуче су имали прилике да присуствују церемонији свечаног отварања нових контејнера! То су иадекватно прокоментарисали. "Србија се сагињати неће, контејнери су високо постављени"!

Да је ова политичка "свињарија" потекла од владајуће странке у Србији - СНС-а, то сви знамо али смо јуче могли да видимо да та пракса полако увлачи у себе и иностране партнере.

Ни мање ни више него су ту церемонију предводили представници Европске уније и Немачког друштва за међународну сарадњу. Присуствовали су представници шиптарских сепаратистичких органа испред Вучићеве "Српске листе", функционер СНС-а, у улози "градоначелника" Горан Ракић као и "шефица административне канцеларије" при тзв "општини" шиптарских сепаратиста, Адријана Хоџић. Такође, присуствовали су и представници Омладинско-едукативне организације "Синергија" чији је оснивач такође члан СНС-а и функционер Вучићеве Српске листе, Игор Симић. Ту организацију је јуче представљао Стефан Вељковић који је подржао општину при сепаратистичком илегалном систему "Северна Митровица".

Медији који преносе ову понижавајућу вест нису навели да ли је сваки од представника отворио по један контејнер или су то урадили, што се каже, ђутуре.

Осим овог епохалног, трагикомичног догађаја, најављени су и нови. Тако је "градоначелник" општине шиптарских сепаратиста, Горан Ракић, рекао да они на тај начин унапређују животну средину и најавио нове пројекте, центар за рециклажу Савина стена где ће се такође третирати и медицински материјал.


Проблем и јесте у томе што ће ти нови изазвати праву еколошку катастрофу на северу Косова и Метохије где махом живе Срби! За потребе нове депоније на месту Савина стена, на брду изнад села Србовац, откупљена су нека од имања и простор је ограђен. Село се водом напајало са планинског извора а цеви којима се вода усмеравала ка селу, пружале су се управо тим делом. Европска унија је још пре неколико година, "за потребе села" изградила нови градски водовод, међутим, касније је постало јасно да је циљ био одвлачење и прекид водоснабдевања чистом и здравом водом како би ту била смештена депонија.

Према информацијама из административне управе задужене за формирање нове депоније, намера јесте да то буде једна од највећи а можда и највећа депонија на Косову и Метохији којом ће директно бити угрожено неколико густо насељених српских села крај Ибарске магистрале.

Медији о томе не јављају ништа већ годинама!

Тако ће овај срамни и понижавајући гест резултирати новом катастрофом са тешким последицама по демографску слику Срба који живе на северу Косова и Метохије.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

1 коментар:

  1. ...тешким последицама по демографску слику Срба где год да живе.

    АВ ботови су оборили сајт Васељенска. Има ли неко предлог деловања.

    ОдговориИзбриши

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине