Вести:

среда, 23. мај 2018.

''Новости'' брутално обмањују и застрашују јавност пишући о ''нападу'' Шиптара на север покрајине!

среда, 23. мај 2018. | КМ новине 0

"Вечерње новости" пишу о наводном нападу који на север Косова и Метохије припремају шиптарски терористи са циљем "заузимања" царинских прелаза Јариње и Брњак. Ова лажна вест сасвим сигурно за циљ има застрашивање Срба, с обзиром да нема никаквог реалног осонова.

Безрезервна подршка очигледно погубним потезима Александра Вучића.







Пре свега, упадљиви су иницијали "аутора" текста Е.В.Н. за разлику од праксе која је у Вечерњим новости већ устаљена, да се аутори потписују пуним презименом или и именом и презименом. Ако претражите на сајту Новости тог "аутора" видећете да је "експерт" за све области и да подједнако добро пише баш о свему. Тачније, највероватније се иза потписа крије или тим новинара или су, једноставно речено, текстови "наручени".

Да постоји јасна намера истовременог застрашивања и обмане јавности говори нам већ сами увод: "Власти у Приштини уз помоћ савезника из НАТО припремају упад на прелазе Јариње и Брњак. Циљ: потврда "суверенитета" и психолошки удар на Србе. Албанци наручили 12.000 немачких ракетних бацача марке "армбруст". 

Шта је у овоме погрешно и нетачно? Баш све. Албански сепаратисти су на прелазе Јариње и Брњак дошли потписивањем Бриселског споразума када је тај прелаз и изградила актуелна Влада у име које је преговоре водио Ивица Дачић а први потпредседник Владе, и најутицајнији човек домаће политике, био Александар Вучић. Тада је Влада Србије организовала, упослила фирму и мимо свих законских прописа у Србији, изградила објекат еуфемистичног назива "Интегрисани прелази". То је требало да сакрије чињеницу да ће "интегрисано" тим прелазом управљати - као никада до тада - шиптарски полицајци и царина испред такозване "републике Косово" и припадници српског МУП-а и полиције, испред Владе Србије. Без обзира како тај прелаз називамо, он од тада функционише као класичан гранични прелаз између две било које државе. Додуше, не било које већ између две које имају осетљив проблем и нерешено питање "границе" али сасвим јасно одређене надлежности, свака на "својој територији".

Да, поједноставимо, то би (контексту тренутне "надлежности") било апсолутно исто као рећи да се српска војска спрема да уз помоћ својих савезника заузме "граничне прелазе" Јариње и Брњак. Дакле, апсолутно бесмислена представа стања на терену!

Уз промотивну фотографију сепаратистичких оружаних јединица, Новости дају значајан простор на својој насловној страни баш овој лажној вести посебно наглашавајући опасност од ракетних бацача, што исто чине посебним графичким приказима и у самом тексту!



Та лажна вест Вечерњих новости, које су иначе још пре равно две године заједно са "Информером", такође Вучићевим политичким билтеном, прве од Срба на КиМ тражиле да њихове новине купују у еврима, по цени предвиђеној за иностранство (клик овде), данас на свом челу имају Милорада Вучелића, политички именованог главног и одговорног уредника.

Вучелић, утицајни медијски фактор из времена Слободана Милошевића дуго је остао на сцени захваљујући способности да се "прилагођава" властима. Тако је септембра прошле године и дошао на позицију на којој се налази, фебрауара 2018. је изавио да "кампања пеотив Вучића има за циљ да га ослаби", нападајући опозицију не по основаном криминалном профилу већ по претпостављеним политиким амбицијама. Крајем марта 2018. добио је и награду за животно дело "Капетан Миша Анастасијевић" и то "у области информисања".

Сећамо се случаја Аје Јунг, против чијег је политичког ангажмана у СНС-у устала читава српска уметничка сцена разобличавајући њен "успех" и ограђујући се због тога од ње. Убрзо је Аја Јунг на тендерима почела да добија значајну финансијску подршку државних институција. То је само један од бројних примера који потврђују да се буквално продајом Српској напредној странци и Александру Вучићу долази до положаја са кога касније морате да се одужујете Вођи из обостране користи. И то нам помаже да схватимо о
вакву "вест" о опасним шиптарским намерама.


Наводно "извори Новости" преносе да је циљ акције "коју би водиле Косовске безбедносне снаге (могуће да у међувремену прерасту у војску)" да се произведе психолошки ефекат код Срба на северу Покрајине, односно утисак да су одсечени од централне Србије.

Овде се већ припрема јавност да ће се као нешто сасвим нормално десити оно за шта је Вучићева Српска листа у свом предизборном програму за сепаратистичке квази-изборе, истицала као најважније "спречавање оснивање војске Косова". Данас видимо, и то онако успут, да је могуће да "Косовске безбедносне снаге"  у међувремену прерасту у војску. Па, како је то сада одједном могуће и тек тако? Или није одједном можда? А свакако јесте тек тако! "Новости" ову информацију поткрепљују промотивном фотографијом тзв "Косовских безбедносних снага" дајући им визуелно пуни легитимитет. Дакле, власт спрема и помоћ у помагању да се оснује и формира Војска Косова али то некако треба сакрити од јавности!

После самита у Бугарској, сусрета са Хашимом Тачијем и другим "утицајним европским политичарима" Вучић је потврдио и нагласио да своју спремност да истраје до каја у издаји Косова и Метохије. Овакве вести у којима ће се гомилати страх за незаштићене Србе од савезника (пре свих НАТО пакта али и коалиционог партнера Рамуша Харадинаја) за које се тврди да су дали "чврсте гаранције" да ће штити Србе и да албанске наоружане јединице неће ићи на север КиМ, показују нападну и агресивну медијску подршку Вучићевој политици, боље рећи - издаји Косова и Метохије.

На тај начин ће сваки пораз изгледати као "победа" ако се представи као "нужан" да би се сачувао живот Срба на северу покрајине и обезбедила "мирна будућност". А такве одлуке ће бити све осим тога. Пука, гола и најсрамнија издаја у српској историји а и много шире, у којој су подршку велеиздајнику Вучићу пружали и бројни медији који срећом, за собом остављају и писани траг.



http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине