Вести:

четвртак, 24. мај 2018.

Јово Вукелић: Треба ли, као што тражи лист ''Вашингтон егзаминер'' разнети Путинов Кримски мост?

четвртак, 24. мај 2018. | КМ новине 0

Роган је и раније као новинар нападао руску власт без валидних аргумената... И сви ти напади нису били довољни да докаже своју нетрпељивост и мржњу према Русији. Требао му је и овај позив на отворену агресију па је изигравањем брижног хуманисте затражио од агресора Украјине и помагача САД да разнесу Кримски мост тако да не буде жртава!?!

Фото: Илустрација

  • Ракетирање и рушење тражи млади новинар Том Роган„јер је мост нечувена увреда саме суштине Украјине“!?!
  • Истражни Комитет Руске федерације подигао оптужницу против Рогана и уредника новина „због позива на тероризам на територији Русије“
  • Ратни хушкач Роган не одустаје од захтева за рушењем и не жали због таквог агресивног захтева

Пише: Јово Вукелић




Мост да сруши Украјина уз помоћ Америке 

         Могло се очекивати да Запад неће аплаузима и задовољством дочекати изгрању стратешки важног моста између Русије и Крима, који повезује два историјски значајна дела руске територије. Када је пре неколико дана та нова жила куцавица руског југа свечано отворена у присуству Путина, који је без скривања исказао велики понос и задовољство (што ретко чини) постигнутим грађевинским подухватом, било је јасно да ће напаљене и напујдане антируске снаге реаговати не би ли поквариле то руско славље и тријумф!

         И десио се баш такав драстичан испад у овој непрекидној Западној антируској хистерији! У сред Вашингтона, амбициозни, млади, а недоказани и незрели новинар Том Роган (32 године) је у „Вашинтон егзаминеру“ (једном од десетак дневних листова у Вашингтону) написао 15. маја, истог дана кад је мост свечано отваран, текст „Украјина треба да дигне у ваздух Путинов кримски мост“ у коме тражи да Украјина гранатира пројектилима, наравно уз подршку и помоћ Америке, 16 километара дугачки мост између руске територије и самог Крима.“ (1)


Роганов отворени позив на агресију

         Тако је овај новинар Британац, родом из Лондона, непотребно себе ставио у позицију ратног хушкача поред толико задужених антируских лобиста и јастребова у америчкој администрацији. Компромитовао се као професионалац, али њему до тога очигледно није много стало.

         Познат је Роган и од раније као новинар који ошто напада руску власт, обавештајне службе Русије, а нарочито Путина оптужујући их у више текстова без валидних аргумената, за рушење холандског авиона МХ 17 над Украјином, о уклањање трагова, затим за за убиства Путинових критичара, убистава два новинара...

         И сви ти напади нису му изгледа били довољни да се докаже своју нетрпељивост и мржњу према Русији. Требао му је и овај позив на отворену агресију.

         Знајући врло добро да је овог пута претерао у сваком погледу досетио се да изиграва брижног хуманисту тражећи од агресора Украјине и помагача САД да разнесу Кримски мост тако да не буде жртава!?!

  ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО:  📽


         Да не буде колатералне штете и невиних убијених цивила, жена и деце, хтео би он, као што је тога увелико било приликом бомбардовања и агресије НАТО и САД на Ирак, Србију, Либију, Сирију...

         Роган сматра да је „изградњом моста Русија нанела нечувену увреду саме суштине Украјине као државе и да би зато мост требало уништити“.

         Шта је за Рогана суштина Украјине као државе о томе код њега нема ни речи објашњења.

         С друге стране, свако ко зна имало историје Русије зна да је стотинама годинама Крим био део Русије и чак и више од тога: понос и симбол државе Русије. Украјине као државе, тада, вековима уназад није ни било. Тако да ако је мислио да територија Крима историјски припада Украјини онда он не зна историјске факте. Зато су Руси и цела Русија тако свечано, радосно и са задовољством и дуго славили 2014. године припајање ове територије својој отаџбини Русији.

         Оваква дрскост и безобразлук изазвали су врло оштру реакцију Русије.


Русија: позив на тероризам

            Према извештају српског „Спутњика“ Истражни комитет Руске Федерације подигао је оптужницу против уредника америчког листа „Вашингтон егзаминер“ Уга Гурдона, који је објавио чланак под називом „Украјина би требало да дигне у ваздух Кримски мост“.

        Овог пута званичници Русије и државни органи нису оклевали ни минута. Реаговали су одмах ошто како овакав напад и заслужује.

        Само што је званична Русија оштро реаговала Роган се опет огласио 17. маја новим текстом „Зашто Путин жели да ме пошаље у затвор?“ (3)

Путин на отварању моста

Оптужница је подигнута и против аутора текста Тома Рогана „и то због тога што у тексту стоји јавни позив на терористичку активност на територији Руске Федерације“.(2)

Несрећном Рогану је вероватно неко из ЦИА или Пентагона дојавио да Кијев има средства (могућности) за извођење ваздушног напада на Кримски мост, или барем да га привремено онеспособи за саобраћај па он заговара до краја ту опцију рушења моста, уз напомену или молбу агресору да не буде жртава!

И као сваки надобудни лик он расправља са државом Русијом и објашњава читаоцима како су Руси ето бесни, јер је он предложио да се разнесе мост?!?



Роган би да буде жртва


Да би себе представио сада као некаву жртву он се жали како је Дмитриј Песков, шеф за штампу председника Русије, његов иступ оценио „као акт лудила“. Жали се да је на Твитеру примио преко 40 претњи смрћу од руских националиста, а и 20 твитер претњи његовој породици!

Том Роган
         Ето, „зли“ Руси хоће да га убију, а он је предложио тако хуману и племениту акцију!?!

         Он у тексту каже да „право нације да брани своју територију (мисли на Украјину) изгледа да није нешто што је популарно у Русији.“

         Он оцењује да га Русија сада напада, не због најновијег текста, него и због његових ранијих чланака, јер жели да сузбије било какву критику против Путина. И опет понавља да се не каје што је написао да треба срушити мост.


         Затим каже да Русија свакодневно ради на отимању украјинске територје са украјинским сепаратистима из Донбаса. Он акције Русије (којих иначе нема) у Украјини назива актом тероризма!?! А један од доказа тих тврдњи је по њему, „рушење авиона МХ 17 пре неколико година, јер је руска тајна служба сакрила доказе, није дозволила седам дана приступ терену где је авион срушен“!?!

         Наравно, јер он као и сви критичари Русије, како они иначе увек истичу ову научену мантру „воле Русију и руски народ, и цене руску историју и културу, али ето не воле руски недемократски режим и диктатора Путина“.

Кримски мост, сателитски приказ

         Кад ово чујем увек се смејем и размишљам какао уистину ти западни глобалисти и „реформисти“, модернисти и „демократе“ држе Русију и Русе за шумске приглупе и необразоване људе, где цивилизација још није продрла и где би требало да медвед верује у добре намере ловца са напуњеном и откоченом пушком. (А и нас остале држе за магарце).

         Колега Роган, политички новинар, који је позвао на рушење Кримског моста не показује ни трунку гриже савести, не каје се. Он вероватно сматра да је успешно извршио дати му задатак и осећа се можда још и поносно!

         Можда Роган буде и одликован од Пентагона или ЦИА за овај предлог. Сигуран сам да би у нацистичкој Немачкој био хваљен од хитлероваца за овакав поступак!

Кримски мост





author-picПише: Јово Вукелић

Рођен је 1952. године у Херцег Новом. Дипломирао је на Филозофском факултет у Београду. Као студент (друге године) прогањан је па потом и осуђен 1974., на годину дана затвора, условно на две године због одбране професора које је у то време прогањала Брозова комунистичка машинерија.


Проглашен је морално-политички неподобним и зато годинама није могао да добије сталан посао. Учестовао је активно као организатор од средине 70-тих до 80-тих у скоро свим кључним акцијама против режима Јосипа Броза. Први је секретар Демократске странке 1990. године. Један је од оснивача Демократског центра (фебруар 1996.) У листу Политика (по приватизацији Политика ад) проводи седам година на руководећим пословима са високом стручном спремом. Ту покреће издавачку делатност – штампање књига.

Из „Политике ад“ у „Службени гласник“ прелази 2009. године, сектор Издаваштво, на место извршног уредника на позицији Уредник књига где је 2017. године дочекао пензију.
 
http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: КМ Новине   :: © 2014 - 2018 ::   Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине